({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Joachim Nywall

Tävlingsbanor i Trailhättan

Följ i de stora tävlingarnas fotspår, pröva hur snabbt du kommer runt, träna inför ditt eget deltagande eller bara ta en skön tur som du inte testat innan. Här hittar du banorna för flera av de stora loppen som hålls i Trollhättan under året.

Alliansloppsrundan - Världens största tävling för rullskidor

 16 km, lätt. 

Följ rundan som det kända Alliansloppet går i västra delen av Trollhättan. Då rundan är anpassad för rullskidor så är terrängen främst asfalterad väg vilket gör den mycket enkel att följa med exempelvis cykel eller dina egna rullskidor.

Starta din tur precis som det riktiga Alliansloppet gör på Oscarsbron och upptäck Trollhättans västra del från Strömslund till Båberg och tillbaka via Vänersborgsvägen. Det blir en härlig variation av bostadsområden, vackra åkerlandskap och nära skogsmiljöer. 

Läs mer och se karta

Kraftprovsrunda - Den traditionsenliga upptakten till Fallens Dagar

 11.6 km, medel. 

En spännande utmaning i Trollhätte Kanalpark som alltid hålls vid inledningen av stadsfestivalen Fallens Dagar. Kraftprovet går i varierad terräng från naturstigar till asfalterad väg men alltid i närheten av Göta älvs vatten. 

Längs med rundan ser du fallområdet, delar av Strömslund, Älvrummet slussområdet och självklart Trollhätte kanal och Göta älv. Passar perfekt för en skön promenad eller en stärkande springtur. 

Läs mer och se karta

Trollhättan City Trail - Terränglopp på knixiga stigar och höga trappor

 10.5 km, medel. 

Utmana dig själv på de spännande stigarna i Trollhätte Kanalpark, du passerar höga trappor, fantastiska utsikter och djupa skogar. Loppet som hålls som en del av Trollhättan Action Week och tar deltagarna förbi flera av områdets största sevärdheter. 

Pröva banan oavsett årstid antingen för träning eller bara för att få en lite mer utmanande promenad genom området och du bjuds på en tur som ger dig många vackra vyer över naturen vid Göta älv.

Läs mer och se karta

Edsvidsleden Trailrun - Ett äkta trail-äventyr

 14 km, medel. 

Terränglopp som går utmed den fina, klassiska Edsvidsleden, under tävlingsdagen kan du springa ett, två eller tre varv där det längsta är 56 km. På egen hand kan du välja själv om du vill springa eller bara ta turen i lugn takt och njuta av naturen och utsikte. 

Edsvidsleden är en mycket populär led i Trollhättan som går genom två naturreservat och erbjuder flera vackra platser att sitta ner för fika med vacker utsikt. Terrängen är delvis utmanande så värt att ha god tid på sig om du är ovan. 

Läs mer och se karta

Slussvarvet - En utmaning vid kanal och slussar

 6 km, medel. 

Slussvarvet är ett lopp som går i södra och centrala delarna av Trollhätte Kanalpark för att samla in pengar till Cancerfonden. Rundan passar utmärkt både för en svettig joggingtur och för en avkopplande promenad bland vacker natur. 

Rundan startar precis som tävlingen vid Vasslidens parkering i slussområdet och går förbi Älvrummet, Olidans kraftstation och sedan följer Trollhätte kanal tillbaka. 

Läs mer och se karta