({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Vinter med familjen

Vintern är en fantastisk tid för familjen att uppleva nya saker tillsammans oavsett väder. Kom ut och ha skoj i snön eller ha en mysig stund vid grillelden. Annars så stanna inne och utmana varandra i bowling eller ta ett skönt dopp. Vi får så klart inte glömma jullovet och sportlovet heller där massor med skoj väntar.

 

Symboler webben - 340x244 (4).png

Lärorika och spännande äventyr i vinter

Kom in till världar fyllda av spänning, svunna tider och mäktiga möten med djur i vinter. Vi hälsar dig välkommen till Trollhättan och Vänersborgs science center och museum som välkomnar hela familjen på roliga och lärorika upplevelser. 

Ta med hela familjen in till Innovatum Science Center i Trollhättan och spendera en hel dag bland kreativa lekplatser och fascinerande experiment. Här kan alla upptäcka något nytt och ha riktigt kul samtidigt. Lär dig mer om rymden, om människokroppen, hållbarhet eller bara blåsa såpbubblor, för alla älskar väl såpubblor? 

Res tillbaka i historien tillsammans på Vänersborgs Museum - Sveriges äldsta historiemiljö mitt inne i Vänersborg. Gå på upptäcktsresa i museets utställningar och hitta egyptiska sarkofager från faraonernas tider, se hur fåglarna ser ut i Afrika, besök lek- och lärmiljön Torpet och mycket mer.

Upptäck den unika natur som ligger runt knuten från Trollhättan och Vänersborg hos Kungjaktmuseet Älgens Berg uppe på Hunneberg. Detta upplevelsecentrum berättar om älgen, naturen och den rika historia som finns här. Självklart finns det mycket skoj att upptäcka i museets utställning och ute på gården finns lekmiljöer och grillar för de som vill mysa en stund framför brasan.

 

 

Symboler webben - 340x244 (4).png

Vinterkul med barnen

Passa också på att komma ut i vinter och ha kul i snön med familjen. För de som söker en aktiv vinter ute så finns det gott om möjligheter här. 

Kom ut till våra lokala skidspår och pröva på längdskidor tillsammans, oavsett väder faktiskt för i Trollhättan finns en konstsnöanläggning. Känner ni hellre för att snöra på skridskorna så finns allmänhetens åkning tillgänglig i båda städerna i Slättbergshallen i Trollhättan och i Arena Vänersborg samt Ishallen i Vänersborg.

Känner ni inte alls för att ta på något extra på fötterna förutom skor men ändå vill känna farten så rekommenderar vi starkt ett besök till en av våra lokala pulkabackar. Perfekt för en fin vinterdag ute att kombinera tillsammans med att grilla en korv eller två vid en av våra grillplatser.

I Trollhättan så vill vi även tipsa om Vårviks Gård där du även under vintern kan besöka gården och träffa djuren som bor där. Det arrangeras även evenemang här riktade mot barn och gården är perfekt för en familjeutflykt.

Viktigt när man ger sig ut i vinterlandskapet är att ha med sig rätt utrustning. Har du inte exempelvis skridskor själv så behöver du inte oroa dig. I både Trollhättan och Vänersborg finns Fritidsbanken där du kan låna sport- och fritidsutrustning. 

Fritidsbanken Trollhättan

Fritidsbanken Vänersborg

 

 

Symboler webben - 340x244 (4).png

Bad, bowling och bangolf

Välkommen in i värmen och bort från iskalla vindar, blötsnö och mörker. Inomhus väntar också mycket skoj för familjen i Trollhättan och Vänersborg. Det finns mycket här att välja på men vi vill speciellt lyfta vinterns tre B: Bad, Bowling och Bangolf som några härliga tips. 

Först ut; Bad! Det är alltid skönt hoppa ner i en varm pool eller koppla av i en relax medan snön faller utomhus. Eller du kanske är den äventyrlige som vill hoppa från torn eller åka rutschkana? Oavsett så har vi bra tips för dig. I Trollhättan har du Arena Älvhögsborg med inomhusbad, relax, vattenrutschbanor och hopptorn. I Vänersborg vill vi tipsa om Vattenpalatset, ett vattenland med många härliga aktiviteter och även så klart en mysig relaxavdelning.

Nästa är; Bowling! Bästa sättet av avsluta en dag av äventyr med en vänskaplig bowlingmatch mellan alla i familjen. I Vänersborg hittar du Winnie Lane Bar N' Bowling Court där du kan spela vanlig bowling men också nya Hyper Bowling. I Trollhättan hälsar vi dig välkommen till Trollhättans Bowlinghall där ni kan köra en bowlingmatch, köra discobowling eller om någon fyller, varför inte ordna ett barnkalas i hallen.

Sist ut; Bangolf! Och du kanske nu tänker, bangolf på vintern? Men ja absolut! Varmt välkommen till Hårdton bangolf som har en inomhusbana i Vänersborg så du kan spela oavsett väder. Utmana familjen och avsluta matchen med något gott att äta i närliggande restaurangen Kök&Bar exempelvis. 

 

 

 

Det finns mycket mer att se och uppleva i Trollhättan och Vänersborg i vinter, kolla in vår sida för Vinter i Trollhättan och Vänersborg och låt oss inspirera dig!

Vinter i Trollhättan Vänersborg