({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Slussområdet i Trollhätte Kanalpark

Upptäck det vackra slussområdet i Trollhättan där tre generationer slusstrappor bildar en spännande historisk plats med något för hela familjen. Oavsett om du besöker oss från land eller med båt så finns det mycket här att uppleva. 

Förutom slussarna från 1800, 1844 och 1916 finns här även flera mysiga platser att besöka som parkområdet Gamle Dal och sommaröppna Slusscaféet och Kanalmuseet.

Att slussa med fritidsbåt

Besöker du oss med fritidsbåt? Varmt välkommen! Här har vi samlat information om hur det fungerar att slussa i Trollhättans slussområde samt länkar med mer information till Sjöfartsverket. Passa också gärna på att stanna en natt eller två i våra gästhamnar, en ligger precis vid slussområdet och en ligger på Spikön vid centrum.

Vi önskar dig en trevlig tur genom Trollhättans slussar och kanal.

Slussrundan

Följ Trollhätte kanal från slussarna i söder hela vägen till Spikön och centrum i norr och tillbaka. En mysig vandring på 7,5 km som tar dig längs med kanalen och passerar flera vackra utsikter och spännande besöksmål.

Nils Ericsons promenad

Upptäck Trollhättans slussområde och Gamle Dal med vandringen Nils Ericsons promenad. En avkopplande tur på 1.6 km som passerar samtliga slusstrappor och visar intressanta platser längs vägen.