({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Välkommen till Vänersborg

Fotograf: Kent Eng

Vår i Vänersborg

Upptäck "Lilla Paris" vid Vänerns strand, Vänersborg och dess mysiga småstadskänsla där vattnet aldrig är långt borta. Njut av vacker natur, rikt kulturliv och härliga äventyr både på land och i vattnet. Upplev Birger Sjöbergs Vänersborg tillsammans. 

Låt oss inspirera dig!

 

Vänern vid Vänersborg

Vänersborg har 10 mil Vänerkust vilket erbjuder dess besökare en stor variation av aktiviteter och sevärdheter längs med och på Vänerns vatten.

Skräckleparken

Skräckleparken, eller Skräcklan, är mångas favoritplats i Vänersborg med ett vackert parkområde med utsikt över Vänern, ett sommaröppet café, lekplats och badstrand. 

Dalbobergen

På västra sidan av Vänern ligger naturreservatet Dalbobergen med vackra vandringsstigar och MTB-leder. Strax norrut ligger även populära Ursand Resort & Camping.

 

På gång i Vänersborg

Upptäck det rika kulturlivet som Vänersborg "Lilla Paris" har att erbjuda. Allt från stora konserter till små mysiga teaterföreställningar. Här har vi samlat allt som händer i Vänersborg under året.

Hållbarhetsveckan

I maj arrangeras Hållbarhetsveckan i Vänersborg med evenemang och aktiviteter som har fokus på att visa upp allt fint hållbarhetsarbete som sker i kommunen. 

 

Vänersborgs museum

Gör en tidsresa i Sveriges äldsta bevarade museimiljö. Se egyptiska sarkofager, afrikanska fåglar, kinesiskt porslin, europeisk konst och mycket mer.

Vattenpalatset

Äventyrsbad för barn och vuxna i centrala Vänersborg med flera spännande aktiviteter så som vattenruschbana, vattenpist och virvelkanal.

Dalslands Alpacka

Träffa ulliga och gulliga alpackor hos Flybo Gård utanför Vänersborg. Gården erbjuder alpackapromenader och andra aktiviteter samt har en egen gårdsbutik.

Ursand Resort & Camping

Campingplats vid en av Vänerns mest spektakulära sandstränder. Besök också poolområdet, leklandet, spela minigolf eller hälsa på djuren i mini-zoot. Här finns något för alla i familjen.

Vänersborg Då och Nu

Upptäck Vänersborg och se historiska filmer från olika platser. Totalt finns 14 stopp runt om i centrum, Restad gård och Onsjö. Du kan också se filmerna hemma om du hellre vill det.

Brinkebergskulle sluss

Besök den översta av de sex slussar som reglerar vattenvägen mellan Vänern och Västerhavet. I området finns även mysiga promenadvägar och ett sommaröppet slusscafé.

 

Besök Trollhättan

Endast en kort resa från Vänersborg ligger staden Trollhättan vid Göta älvs vatten. En perfekt dagsutflykt för dig som vill uppleva ännu mer.

Besök Ekopark Halle- och Hunneberg

Strax utanför Vänersborg ligger platåbergen Halle- och Hunneberg som bjuder på vacker natur och härliga outdoor-upplevelser.