({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Guidade visningar hos oss

Låt oss berätta om Trollhättan och Vänersborgs historia och nutid. Flera av våra besöksmål erbjuder guidade visningar för gäster och grupper som vill veta mer om vårt område och dess rika historia

 

 

Galleri Gustafsson, Trollhättan

Låt oss berätta mer om den konst och de konstnärer som besöker Galleri Gustafsson i Trollhättan. Ta en konstpaus i galleriet och njut av konst från lokala och besökande konstnärer. Det arrangeras flera utställningar under året. Du kan läsa mer om pågående och kommande utställningar på galleriets hemsida.

Galleriet välkomnar såväl enskilda personer som grupper under sina utställningar. Förutom ordinarie öppettider så kan de även öppna efter överenskommelse. Det är bara att ringa eller skicka sms. En guidad visning här är gratis. 

Läs mer om Galleri Gustafsson här

 

 

 

Höljebacka Brandmuseum, Upphärad

Låt oss berätta mer om brandskyddshistoria i genuin miljö bland brandbilar, utrustning och en fullt användbar brandstång. Höljebacka Brandmuseum är ett museum byggt i stil som en brandstation från 1950-talet med en samling av framför allt brandfordon och brandutrustning från 1940-talet till 1970-talet. 

Museet öppnar för gäster den sista tisdagen i maj men grupper är välkomna att ringa och boka besök. Museet berättar om de fordon och utrustning som finns och dess spännande historia. Det går även att boka in ett besök till det tidstypiska caféet för något gott och värmande. Endast inträdesavgift för besökande grupper. 

Läs mer om Höljebacka Brandmuseum här

 

 

Konsthallen Trollhättan, Trollhättan

Konsthallen i Trollhättan visar ett brett urval av lokal, nationell och internationell samtidskonst under året med ett tiotal uställningar varje år. Lokalen är ljus och öppen och ligger i norra änden av det spännande Innovatum District med många sevärdheter i närheten. 

Till Konsthallens aktuella utställningar finns det möjlighet att boka guidade visningar, både för grupper och individuella gäster. Kontakta konsthallen för mer information. Visningarna bör bokas med god framförhållning och det kostar inget extra att få en guidad visning.

Läs mer om Konsthallen Trollhättan här

 

 

 

Fotograf: Jonas Ingman

Kungajaktmuseet Älgens Berg, Hunneberg

Låt oss berätta mer om Ekoparken Halle- och Hunneberg och det rika djur- och växtlivet som finns här. Bergen har varit kunglig jaktmark sedan 1351 där svenska kungar sedan 1885 har kommit traditionsenligt varje år har kommit för att jaga. Vi berättar mer om kungajakten och de kungar som har besökt bergen. 

Kungajaktmuseet Älgens Berg är ett upplevelsecentrum med intressanta utställningar för alla åldrar på Hunneberg. Museet erbjuder guidade visningar för grupper (på förfrågan). Pris vardag 1100 kr och pris helg 1500 kr.

Läs mer om Kungajaktmuseet Älgens Berg

 

 

 

Idrottshistoriska museet, Vänersborg

Låt oss berätta mer om Vänersborgs rika idrottshistoria. Sedan 1900-talet så har kommunen haft ca 150 klubbar och här finns några av deras klubbmärken tillsammans med prissamlingar från kända idrottsutövare. 

Om du vill veta mer om dessa olika klubbar, kända idrottsutövare som storlöparen Arne Andersson eller legendaren Tor Wibom och annan intressant idrottshistoria så behöver du endast ringa museet och boka tid. 

Läs mer om Idrottshistoriska museet här

 

 

 

Vänersborgs konsthall, Vänersborg

Låt oss visa dig nationell och internationell samtidskonst under vårens utställningar på Vänersborgs konsthall. Konsthallen ligger i Folkets Hus i centrala Vänersborg och här arrangeras flera utställningar varje år. Du kan se pågående och kommande utställningar på konsthallens hemsida.

Konsthallen erbjuder visningar dels under ordinarie öppettider (tisdag-torsdag kl 12.00-18.00 samt lördag kl 11.00-15.00) både för bokade och spontana besök, på plats och digitala för både grupper och individer. Bokade visningar kan ske under alla vardagar utanför ordinarie öppettider, främst på fredagar. Det kostar inget för en guidad visning, konsthallen har alltid fri entré.

Läs mer om Vänersborgs konsthall