({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: JOACHIM NYWALL

Skidspår i Trollhättan och Vänersborg

Kom ut i naturen i vinter och upptäck vinterlandskapet med skidor. I både Trollhättan och Vänersborg finns det gott om längdskidspår att välja mellan när snön har lagt sig. Trollhättan har även en konstsnöanläggning.

Skidspår i Trollhättan

Trollhättans konstsnöanläggning
Vid Skidstugan i Strömslund kan du under kalla dagar på vinterhalvåret åka längdskidor på ett konstsnöspår som är 900 meter långt. Det finns två vändplatser längs spåret och det är belyst så du kan åka skidor även när det är mörkt. Det är gratis att åka. Spåret är helt eller delvis öppet beroende på vädret så du bör kolla innan på TSOKs hemsida. 

Läs mer om konstsnöanläggningen här.

Skidstugan Strömslund
Förutom konstsnöanläggningen så finns det även flera spår med natursnö vid Skidstugan i Strömslund. Här finns spår från 0.8 upp till 10 kilometer att välja mellan i vacker naturskön terräng och alla utom det längsta spåret på 10 km är belysta. Spåren sköts av Trollhättans Skid- och Orienteringsklubb.

Se spårkarta och status här.

Slätthult 
I södra Trollhättan ligger Slätthult med sex skidspår, två av dessa är belysta. Här kan du åka skidor på spår mellan 0.7 och 7.5 km delvis kuperad terräng. Spåren sköts av Trollhättans SK.

Se spårstatus här.

Skidspår i Vänersborg

Skidstugan Vänersborg
Skidstugan i Vänersborg ligger vid Dalbobergens naturreservat, norr om Vänersborg. Här finns fem längdskidspår, varav tre belysta. Två 1.5 km samt 3 km, 6 km och 10 km. Vissa lättåkta medan andra är hårda med stora backar. 

Se spårkarta och spårstatus här.

Skidans Hus Granan
Anläggningen Skidans hus ligger på det natursköna Kroppefjäll. Anläggningen fungerar som center för verksamheten hos SK Granan som tar hand om skidspåren. Här finns två längdskidspår på 1.6 och 3 km, båda är belysta

Se spårstatus här.

Fotograf: Ateljé Clas

Skidspår i Ekopark Halle- och Hunneberg

Åk skidor i den vackra och bevarade naturen på Hunneberg. Här finns elljusspår på 1 och 2.5 km samt tre markerade spår på 2.5, 5.0 och 10 km. Elljusspåret är tänt kvällstid när bastun är öppen i OK Skogsvargarnas klubbstuga: tisdagar och torsdagar kl 17-20. 

Läs mer och se spårkarta och spårstatus här

Låna utrustning från Fritidsbanken

Vill du ut i spåren men saknar skidor själv? I både Trollhättan och Vänersborg finns Fritidsbanken där du kan låna utrustning gratis.

Fritidsbanken Trollhättan

Fritidsbanken Vänersborg