({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Bohuslän /
  • Mountainbikecykling i Bohuslän
MTB-cyklister i solnedgång på klippa i Bohuslän

Fotograf: Peter Eriksson

Mountainbikecykling i Bohuslän

Bohuslän erbjuder en varierande och spektakulär natur som passar utmärkt att utforska från cykelsadeln. Karga klippor, kuperade skogspartier och böljande ängar. Här finns något för alla. Dessutom satsas det för fullt med att bygga ut fler mountainbike-leder i några områden.

På Västkusten finns mängder av vandringsleder men relativt få dedikerade mountainbike-leder. Är du osäker på var du får cykla fråga den lokala turistbyrån - respektera markägare! I området kring Lysekil har Villa Bro startat en satsning på singletrack. Utanför Ljungskile ligger den lilla spårcentralen Stenshult som erbjuder roliga slingor där du antagligen har naturen för dig själv.

Bohusleden går genom hela Bohuslän och erbjuder ibland väldigt tekniska partier. Området kring Strömstad rekommenderas för fin cykling. Här arrangeras också varje år Grenserittet som är en 81 kilometer lång mountainbiketävling med start i Strömstad och målgång i norska Halden. Tävlingen samlar 1000-tals deltagare varje år. 

8 tips för cykelturen 

  1. Ta med rejält med vatten, på vissa av stigarna kan det vara mil till närmsta vattenkran.
  2. Tänk på att du tar dig fram snabbt på cykelsadeln och att det tar lång tid att gå tillbaka samma väg. Ta därför med ett litet reparationskit för att kunna hantera en punktering.
  3. Använd glasögon. Kvistar och mygg gör ont att få i ögonen.
  4. Använd hjälm. En självklarhet.
  5. För en behaglig resa - köp ett par cykelbyxor med vaddering i rumpan!
  6. Beakta, respektera och ta hänsyn. Stanna, kliv av, hälsa och gå till sidan när du möter vandrare, ryttare och djur (betesdjur och vilt)
  7. Cykla inte om vädret och/eller årstiden gör att stigarna är känsliga och kan förstöras. Respektera markägaren!
  8. Sist men inte minst. Är du osäker på var man kan och får cykla mountainbike - tag kontakt med den lokala turistinformationen.