({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Två personer promenerar vid Vänerns vatten

Fotograf: Kent Eng

Inför ditt besök

Vad roligt att du planerar att besöka oss i Trollhättan Vänersborg. Vi på turistbyrån har här samlat lite bra-att-veta information medan du planerar för ditt besök. Här kommer 10 frågor du kanske ställer dig just nu.

 

1. Vad är Trollhättan och Vänersborg?

Trollhättan och Vänersborg är två städer som bildar en destination fylld med spännande upplevelser för hela familjen. Ett bra tips är att läsa på lite extra om båda städer innan du kommer för att få det mesta utav din resa.

Läs mer om Trollhättan här

Läs mer om Vänersborg här

 

 

 

2. Hur reser jag dit?

Det finns goda förbindelser till både Trollhättan och Vänersborg från övriga delar av Sverige, oavsett om du vill resa med bil, tåg, flyg, cykel eller båt. Vi ligger endast ca 35 minuter från Göteborg och ca 4 timmar från Stockholm med tåget. Här finns också en liten flygplats med flygtrafik till och från Bromma. 

Läs mer om hur du reser hit

 

 

 

3. Vad finns det för boenden?

Självklart behöver du spendera minst en natt i vårt område om du ska hinna uppleva allt du vill göra här. I båda städer finns flera hotell nära centrum, det finns vandrarhem och bed and breakfast också så klart eller vill du bo i stuga? För dig som kommer med båten eller husbilen/husvagnen så finns flera mysiga campingplatser och ställplatser att välja mellan. 

Hitta boenden i Trollhättan

Hitta boenden i Vänersborg

 

 

 

4. Vad får jag inte missa när jag är på besök?

I våra städer så finns det tre områden du måste besöka när du är här. I Trollhättan finns Trollhätte Kanalpark med bland annat slussarna, temalekplatser och Innovatum District där du hittar bland annat Saab Car Museum och Innovatum Science Center. Vänersborg ligger i sin tur precis vid Vänern och bjuder på många mysiga och intressanta platser så som Skräckleparken, Vänersborgs museum och Ursand Resort & Camping. Utanför städerna finns också den magiska Ekopark Halle- och Hunneberg, älgarnas hem med gott om naturupplevelser för alla intressen samt Kungajaktmuseet Älgens Berg. 

Läs mer om Trollhätte Kanalpark

Läs mer om Vänern vid Vänersborg

Läs mer om Ekopark Halle- och Hunneberg

 

 

 

5. Hur tar jag mig runt i området? Hur funkar lokaltrafiken?

Du kan enkelt resa både inom och mellan städerna med buss som trafikeras av Västtrafik. Att resa mellan Trollhättan och Vänersborg med buss tar endast ca 30 minuter med många avgångar varje dag. Du kan också ta tåget och det tar endast 15 minuter mellan städerna. Vill du snabbt komma runt i området så finns också taxitjänst. 

Läs mer om lokaltrafiken

Taxibolag i vårt område

Parkering i Trollhättan

Parkering i Vänersborg

Laddplatser för elbilar

 

 

 

6. Hur bokar jag aktiviteter?

Många aktiviteter bokar du hos arrangören men vi har också en bokningssida där du bland annat kan boka aktiviteter och evenemangsbiljetter. Vi har också samlat bokningspaket från våra hotell med fokus på natur och kultur på en sida som du gärna får kolla in om du hittar något som passar dig.

Besök vår bokningsportal

Bokningsbara paket

 

 

 

7. Hur hittar jag kommande evenemang i Trollhättan och Vänersborg?

Det är alltid något på gång i våra två städer, allt från stora festivaler till små intima konserter eller teaterföreställningar. Passa på att besöka en av våra marknader eller se lokala tävlingar eller kanske en utställning med lokal konst. Vi samlar evenemang i hela vårt område på en och samma sida så du lätt kan få en översikt. 

Evenemang i Trollhättan och Vänersborg

 

 

 

8. Vad finns det för restauranger och caféer i området?

Söker du prisbelönt mat med storslagen utsikt eller ett mysigt litet café med närproducerade varor? Vi har samlat våra tips på restauranger och caféer på två sidor. 

Restauranger och caféer i Trollhättan

Restauranger och caféer i Vänersborg

 

 

 

9. Vart kan jag få ännu mer inspiration på vad jag kan göra hos er?

Vi har faktiskt satt ihop flera guider som samlar besöksmål och aktiviteter inom olika intressen. Vill du veta vad du kan hitta på under regniga dagar? Vart du kan ta med dig hunden? Populära vandringsleder? Här finns något för alla intressen. 

Våra inspirerande guider

 

 

 

10. Jag har ytterligare frågor, hur kommer jag i kontakt med er?

Vi har två turistbyråer, en i Trollhättan och en i Vänersborg, där vi finns på plats året runt för att hjälpa dig och inspirera dig till vad du kan se och göra i vårt område. Om du behöver hjälp innan ditt besök så kan du enkelt nå oss på epost och telefon. Längst ner på sidan finns också vår turistguide och kartor för båda städer som du kan ladda ner som pdf och läsa i lugn och ro hemma.

Kontakta Trollhättans turistbyrå

Kontakta Vänersborgs turistbyrå

 

 

 

Bonus: Följ oss på sociala medier

Visste du att vi finns på både Facebook och Instagram? Här lägger vi upp inspiration, nyheter och mer under hela året. Vi finns också tillgängliga för att svara på kommentarer och svara på frågor i chatten. 

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Instagram