({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Utsikt över sandstranden där personer solar vid Vänerns vatten.

Fotograf: BildIT

Badplatser vid Vänern

Ta ett dopp i Sveriges största insjö Vänern. Vänersborg erbjuder fem härliga badstränder varav en är nästan mitt i stan. Vänerns bjuder på sött och rent vatten till sina badgäster och härliga sandstränder som får dig att tänka på Medelhavet.

Skräcklan - Mysigt bad nära Vänersborgs centrum

I Skräckleparken precis norr från Vänersborgs centrum finns flera små mysiga badplatser längs Birger Sjöbergs väg som går utmed Vänerns strand. Trampolin finns på Jakobs ö som går att nå över en gångbro. Här finns också lekplatser, toaletter, bänkar och Skräcklestugan som under sommaren serverar räkmackor och annat gott. 

Hitta Skräcklan på kartan (Google Maps). 

Läs mer om Skräcklan

 

Ursand - Sandstrand med härliga klippor vid Ursand Resort & Camping

Tre kilometer norr om Vänersborg ligger en populär sandstrand med härliga badklippor vid Vänersborgs största camping; Ursand Resort & Camping. Här finns toaletter, lekland för barnen, kiosk, servering och mycket mer.  

Passa på att besöka campingområdet med restaurang med utsikt över Vänern och Ekoparken Halleberg och Hunneberg. Ursand erbjuder även uthyrning av kanot eller cykel, tempererade utomhuspooler, äventyrsgolf och mycket mer.

Hitta Ursands badplats på kartan (Google Maps)

Läs mer om Ursand

 

Gardesanna - Barnvänlig sandstrand vid Hallebergs fot

Vid mäktiga Hallebergs fot på Vänersnäs ligger badplatsen Gardesanna med fina sandstränder och badklippor. Badet är lagom långgrunt och vattentemperaturen brukar bli behaglig soliga sommardagar. Kiosk finns på området. Parkeringsmöjligheter och toaletter. 

Runt badet ligger många sommarstugor och en liten båthamn, så det finns mycket att titta på om man vill ta en liten promenad. Även det stora kungaberget Halleberg ligger på lockande avstånd. En promenad upp genom Svallklev till utsiktspunkten där hela Vänersnäs ligger för dina fötter rekommenderas.

Hitta Gardesanna badplats på kartan (Google Maps)

Läs mer om Gardesanna

 

Nordkroken - Långgrund sandstrand med vacker utsikt över Vänern

En badplats nära Vargön med en fantastisk sandstrand vid Vänern. Det är långgrunt vilket gör att vattnet blir varmt på bara några få soldagar! Temperaturer över 25 grader är vardagsmat under varma sommardagar.

Alldeles intill reser sig Hallebergs stupande kanter vilket gör att allt ser lite exotiskt ut. I skuggan finns en stor rund gunga som barnen kan leka med när de tröttnat på vattenlek. Det finns även toalett i närheten av stranden. I närheten finns också helt plana berghällar som skapades för mer än en halv miljard år sedan. Du kan läsa mer om peneplanet på Nordkroken här. 

Hitta Nordkroken badplats på kartan (Google Maps)

Läs mer om Nordkroken

 

Sikhall - Sandstrand i söderläge nära Sikhalls camping

Två mil norr om Vänersborg ligger Sikhall i en vacker bukt i söderläge. Här finns en långgrund och barnvänlig sandstrand med sköna gräsmattor att ligga på och Sikhalls camping med affär och servering som närmaste granne. Toaletter finns också nära stranden. 

Hitta Sikhalls badplats på kartan (Google Maps)

Läs mer om Sikhall