Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Trollhättans Fall- och Slussområde

    Fotograf: Roger Lärk

Trollhättefallen

Välkommen till Trollhättans Fall- och Slussområde som bjuder inte bara på ett dramatiskt landskap format av uråldriga naturkrafter, utan också ett industriminne i världsklass - fullspäckat med spännande historier, kultur och upplevelser för både stora och små.

Slussområdet

Slussområdet erbjuder mycket inte bara för båtturister utan också besökare som vill varva ner med gott fika och vacker natur. I området finns tre slusstrappor välbevarade i det idylliska parkområdet Gamle Dal, 1800- och 1844 års slussleder samt den senaste som invigdes 1916. Här finns också slusscafé, kiosk och ett Kanalmuseum om arbetet kring Trollhättans slussar.

Innovatumområdet

Precis vid kanalen, i det vackra och unika fall- och slussområdet i Trollhättan, ligger Innovatumområdet. Här finns flera roliga och spännande sevärdheter att besöka. Förutom ett science center där familjen tillsammans kan leka och lära, en bit äkta Trollhättehistoria med Saab Car Museum och NOHAB Smedjan finns också Konsthall, Gokartbana och mycket mer att upptäcka.

Älvrummet

Välkommen till naturreservatet Älvrummet, dalgången som ramar in Göta älv och vattenfallen i Trollhättan. Här trängs geologiska formationer, värdefull växtlighet och intressant historia. Älvrummet är av riksintresse för såväl naturvård och kulturmiljövård, som för friluftsliv. Området är föreslaget att bli Sveriges andra nationalstadspark. Delar av området är skyddat som naturreservat och väl värt ett besök.

Mat och dryck i området

Fall- och slussområdet erbjuder mat till den hungrige besökaren på olika sätt. Från en enkel med mycket god räkmacka på Slusscaféet bland slussarna till en fin...

Trollhättans turistbyrå

Mitt i Innovatumområdet med närhet till hela Fall- och slussområdet finns Trollhättans turistbyrå. Vi har öppen året runt och erbjuder service och information...