({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Älvrummet i Trollhätte Kanalpark

Älvrummet naturreservat binder samman Fallområdet med Slussområdet längs med Göta älvs vatten. Älvrummet bjuder sina gäster på en varierad och vacker naturmiljö som enkelt nås med de många stigar som går genom området.

Här hittar du stora besöksmål så som utsiktsplatsen Kopparklinten och Olidan vattenkraftverk men också startpunkten på Trollhättans mest populära vandringsleder; Edsvidsleden. 

Älvrummet - en del av Trailhättan

Välkommen till Trailhättan och de många outdoormöjligheter som Trollhättan har att erbjuda. Oavsett om du känner för en löptur, en tur med din mountainbike eller bara en skön men utmanande vandring så finns det gott om alternativ för dig här.

Älvrummet naturreservat är en av de centrala punkterna i Trailhättan med dess många härliga stigar och leder som passar både för svettiga träningspass och avkopplande turer.

Kärlekens stig och Träbrostigen

Två av Älvrummets populära stigar heter Kärlekens stig och Träbrostigen som går mellan Olidan och Slussområdet. Dessa kan kombineras och bilda en tur på 2.5 km som ger varierad natur vid vattnet och inne i den djupa trollskogen.

Pilgrimsleden Göta Älv

Pilgrimsleden Göta Älv etapp 9 passerar Älvrummet och närliggande naturreservatet Åkersberg påväg norrut mot Vänersborg eller söderut mot Utby.

Vilhelm Hansens promenad

Gå på upptäcktsfärd bland svensk industrihistoria i området runt Olidan Kraftverk. Denna tur på lite mer än 1 km passerar flera av områdets historiskt viktiga...