Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Aktiviteter för barnfamiljen

Ta med barnen när du besöker Trollhättan och Vänersborg för här finns massor med skoj för alla åldrar! I Trollhättan kan du exempelvis besöka lekplatser med unika teman, experimentera och testa teknik eller trotsa tyngdlagen. I Vänersborg kan du bland annat uppleva ett tusen kvadratmeter stort lekland, träffa ulliga och gulliga alpackor eller lära dig mer om djuren och naturen i Ekoparken Halle- och Hunneberg.

Trollhättan

Upptäck Lekplatsstaden
Trollhättan

Lek och lär på någon av stadens alla temalekplatser!
Trollhättan har de senaste åren gjort en storsatsning på stadens centrala lekplatser. Med fyra unika teman, alla med nära koppling till stadens historia, är lekplatserna väl värda att upptäckas både en och flera gånger!

Läs mer om lekplatserna här!

Arena Älvhögsborg
Trollhättan

Bad- och träningsaktiviteter för alla åldrar och sinnesstämningar!
Arena Älvhögsborg har under ett och samma tak Fyrstadsregionens mest kompletta utbud av bad, sport, friskvård och arrangemang. Här kan du leka i en 25-metersbassäng, åka vattenrutschkana och njuta av värmen i en 34-gradig varmbassäng. För de allra minsta barnen finns även en barnpool att plaska i. Bastu finns i anslutning till våra omklädningsrum. På sommaren kan man svalka sig mitt i city i det härliga utomhusbadet.

Läs mer om Arena Älvhögsborg här!

Innovatum science center
Trollhättan

Innovatum science center är platsen för dig att upptäcka, uppleva och testa teknik!
Här finns 4400 kvadratmeter fulla med interaktiva stationer, kreativa lekplatser och fascinerande experiment. Här finns möjlighet att vara aktiv, leka och prova på saker för hela familjen, men det finns också utrymme för den som vill gå runt och ta det lugnt, ta del av information och historia.

Läs mer om Innovatum science center här!

Hop N Pop
Trollhättan

Här är alla välkomna, utom tyngdlagen!
Här kan barn och ungdomar sväva i viktlöshet sida vid sida med föräldrar i en helt ny värld. I parken finns en blandning av allt från professionell träning till otroligt barnslig lek. Här erbjuds ett hav av studsmattor, en parkour-park och en enorm airbag att kraschlanda i. Eller vad sägs om att utmana dina kompisar i dodgeball och basket med studs?

Läs mer om Hop N Pop här!

FotbollsCompaniet
Trollhättan

16 fotbollsaktiviteter under ett och samma tak
FotbollsCompaniet erbjuder 16 olika fotbollsaktiviteter på 2700 kvadratmeter där du kan träna på dina skills, utmana dina kompisar eller bara ha en rolig fotbollsupplevelse. Ung eller gammal, FotbollsCompaniet är till för alla.

Läs mer om FotbollsCompaniet här!

Trollhättans Skate- och Aktivitetspark
Trollhättan

Parken är öppen för alla, alla dagar i veckan!
Ta med din skateboard och släpp loss i Trollhättans Skate- och Aktivitetspark i kvarteret Gåsen, vid Vårviks Gård i Björndalen. I den 2000 kvadratmeter stora betongparken finns fantasifulla kanter och lutningar, räcken att åka på och en ramp som är inspirerad av en backyard pool att åka och surfa i. På banor nybyggda under 2017 kan du också åka kickbike, cykel, inlines och skateboard. I parken finns även en särskild pumptrack-bana för cykel med kullar och doserade kurvor.

Läs mer om Skate- och Aktivitetsparken här!

Vänersborg

Vänersborgs museum
Vänersborg

Gör en tidsresa i Sveriges äldsta bevarade museimiljö!
Välkommen till Sveriges äldsta museimiljö - ett British Museum i miniatyr! Här finns föremål från hela världen. Vänersborgs museum, som uppfördes 1885, rymmer en mängd konst- och naturhistoriska samlingar.

Läs mer om Vänersborgs museum här!

Vattenpalatset
Vänersborg

Äventyrsbad med aktiviteter för såväl barn som vuxna i centrala Vänersborg!
Endast två minuters gångavstånd från Vänersborgs station ligger Vattenpalatset, äventyrsbadet för alla åldrar. Här kan du prova olika aktiviteter så som vattenrutschbana, vattenpist, virvelkanal, grotta och mycket annat. För dig som vill koppla av eller motionera finns motionssim, bastu, relaxavdelning och en caféavdelning.

Läs mer om Vattenpalatset här!

Teddys Lekland
Vänersborg

Tusen kvadratmeter kul för alla barn!
Kom in i leklandet, här finns massor av aktiviteter som passar barn i alla åldrar. Rutschkanor, Studsmattor, Klätterväggar, Bollhav, Hängbroar, Hinderbanor, Cykelbana, Lekborg för de minsta och ett interaktivt lekrum. Det finns också ett litet lekland för de allra minsta där de kan klättra, åka rutschkana och leka i bollhav.

Läs mer om Teddys Lekland här!

Dalslands Alpacka
Vänersborg

Alpacka upplevelser för stora och små!
På den välskötta gården Flybo strax utanför Vänersborg föder de upp ulliga gulliga alpackor. Här kan du förboka Alpacka upplevelser eller besöka deras gårdsbutik som är fylld med egentillverkade alpackahantverk.

Läs mer om Dalslands Alpacka här!

Fotograf: Kungajaktmuseet Älgens Berg

Kungajaktmuseet Älgens Berg
Vargön

Upplevelsecentrum bland älgar och berg!
På upplevelsecentrumet Kungajaktmuseet Älgens Berg, i Ekopark Halle-Hunneberg, får du veta mer om älgen, bergens natur, fängslande kulturhistoria och traditionell kungajakt. I museets ekoparksutställning hittar du nyttig information om sevärdheter och aktiviteter i ekoparken som inspirerar till utflykter.

Läs mer om Kungajaktmuseet Älgens Berg här!