({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Lekplats på Spikön i Trollhättan.

Aktiviteter för barnfamiljen

Ta med barnen när du besöker Trollhättan och Vänersborg för här finns massor med skoj för alla åldrar! I Trollhättan kan du exempelvis besöka lekplatser med unika teman, experimentera och testa teknik eller trotsa tyngdlagen. I Vänersborg kan du bland annat uppleva ett tusen kvadratmeter stort lekland, träffa ulliga och gulliga alpackor eller lära dig mer om djuren och naturen i Ekoparken Halle- och Hunneberg.

Trollhättan

Upptäck Lekplatsstaden
Trollhättan

Lek och lär på någon av stadens alla temalekplatser!
Trollhättan har de senaste åren gjort en storsatsning på stadens centrala lekplatser. Med fem unika teman, alla med nära koppling till stadens historia, är lekplatserna väl värda att upptäckas både en och flera gånger!

Läs mer om lekplatserna här!

Arena Älvhögsborg
Trollhättan

Bad- och träningsaktiviteter för alla åldrar och sinnesstämningar!
Arena Älvhögsborg har under ett och samma tak Fyrstadsregionens mest kompletta utbud av bad, sport, friskvård och arrangemang. Här kan du leka i en 25-metersbassäng, åka vattenrutschkana och njuta av värmen i en 34-gradig varmbassäng. För de allra minsta barnen finns även en barnpool att plaska i. Bastu finns i anslutning till våra omklädningsrum. På sommaren kan man svalka sig mitt i city i det härliga utomhusbadet.

Läs mer om Arena Älvhögsborg här!

Innovatum science center
Trollhättan

Innovatum science center är platsen för dig att upptäcka, uppleva och testa teknik!
Här finns 4400 kvadratmeter fulla med interaktiva stationer, kreativa lekplatser och fascinerande experiment. Här finns möjlighet att vara aktiv, leka och prova på saker för hela familjen, men det finns också utrymme för den som vill gå runt och ta det lugnt, ta del av information och historia.

Läs mer om Innovatum science center här!

Trollhättans Skate- och Aktivitetspark
Trollhättan

Parken är öppen för alla, alla dagar i veckan!
Ta med din skateboard och släpp loss i Trollhättans Skate- och Aktivitetspark i kvarteret Gåsen, vid Vårviks Gård i Björndalen. I den 2000 kvadratmeter stora betongparken finns fantasifulla kanter och lutningar, räcken att åka på och en ramp som är inspirerad av en backyard pool att åka och surfa i. På banor nybyggda under 2017 kan du också åka kickbike, cykel, inlines och skateboard. I parken finns även en särskild pumptrack-bana för cykel med kullar och doserade kurvor.

Läs mer om Skate- och Aktivitetsparken här!

Vänersborg

Vänersborgs museum
Vänersborg

Gör en tidsresa i Sveriges äldsta bevarade museimiljö!
Välkommen till Sveriges äldsta museimiljö - ett British Museum i miniatyr! Här finns föremål från hela världen. Vänersborgs museum, som uppfördes 1885, rymmer en mängd konst- och naturhistoriska samlingar.

Läs mer om Vänersborgs museum här!

Dalslands Alpacka
Vänersborg

Alpacka upplevelser för stora och små!
På den välskötta gården Flybo strax utanför Vänersborg föder de upp ulliga gulliga alpackor. Här kan du förboka Alpacka upplevelser eller besöka deras gårdsbutik som är fylld med egentillverkade alpackahantverk.

Läs mer om Dalslands Alpacka här!

Fotograf: Kungajaktmuseet Älgens Berg

Kungajaktmuseet Älgens Berg
Vargön

Upplevelsecentrum bland älgar och berg!
På upplevelsecentrumet Kungajaktmuseet Älgens Berg, i Ekopark Halle-Hunneberg, får du veta mer om älgen, bergens natur, fängslande kulturhistoria och traditionell kungajakt. I museets ekoparksutställning hittar du nyttig information om sevärdheter och aktiviteter i ekoparken som inspirerar till utflykter.

Läs mer om Kungajaktmuseet Älgens Berg här!

Trollskogen på Hunneberg
Vargön

Träffa trollen Halle och Hunne, ugglan Spanarn och spela kottegolf
Bakom Kungajaktmuseet Älgens Berg finner du Trollskogen, här lever Halle och Hunne tillsammans med den kloka ugglan Spanarn. Följ med vännerna på upptäcktsfärd och lär dig mer om skog och djur. Tillsammans kan ni spela kottegolf, lär dig balansera, gå äventyrsbanan eller bara sitt ned en stund med er medhavda fikakorg. 

Läs mer om Trollskogen på Hunneberg här!