({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En båt seglar på Vänern.

Båttur och båtliv

Upptäck vattnen i Trollhättan och Vänersborg med egen båt eller följ med på en båttur, varför inte hyra en båt eller kanot? I vårt område finns alla möjliga varianter. Här finns stora och små sjöar, Göta älv och den storslagna Vänern att tillgå. För dig som kommer med egen båt finns också flera gästhamnar att välja mellan både längs Göta älv och vid Vänern.

Båttur på Göta älv
Trollhättan

Upptäck Göta älv från båten M/S Elfkungen och upplev en slussning!
Följ med på en avkopplande resa längs Göta älvs vackra natur och se Trollhättan från sjösidan. Under sommarmånaderna gör M/S Elfkungen turer längs Göta älv. Det går också att boka båten för gruppresor eller charter. En verkligt intressant tur för den båt- och naturintresserade.

Läs mer om båtturen på Göta älv här

Fotograf: Sten-Olof Pålsson SOVP.

Båtuthyrning, båtcharter & boende
Vargön

Fiskeäventyr på vackra Vänern
Vänerfiske håller till på vackra Vänersnäs utanför Vänersborg. Ta dig ut på Vänern med båt eller kanot för en fisketur kombinerad med en härlig naturupplevelse på Sveriges största sjö. Vänerfiske erbjuder också stugor på Vänersnäs där du kan övernatta efter dagens äventyr.

Läs mer om Vänerfiske här

Fotograf: Kungajaktsmuseet

Båtuthyrning Hunneberg
Vargön

Hyr roddbåt och upptäck vackra Grinnsjön på Hunneberg
Koppla av på Grinnsjöns lugna vatten uppe på storslagna Hunneberg, kanske får du se en älg komma fram ur skogen eller en gädda slå i vattnet i närheten. Vare sig du vill fiska eller bara komma ut på en tur så finns det möjlighet att hyra båt av Kungajaktmuseet Älgens Berg.

Läs mer om båtuthyrningen här

Kanotuthyrning Hunneberg
Vargön

Hyr kanot hos Kungajaktmuseet Älgens Berg och upptäck Hunnebergs sjöar!
Koppla av med en naturskön kanottur över Hunnebergs trolska sjöar. Här kan du komma riktigt nära naturen när du glider ljudlöst fram över vattnet. En otrolig naturupplevelse! Kanoter kan hyras hos Kungajaktmuseet Älgens Berg under öppettiderna och då ingår en kanotkärra.

Läs mer om kanotuthyrningen här

Gästhamnar

Fotograf: BildIT

Vänersborgs Gästhamn & Marina
Vänersborg

Porten till innanhavet Vänern!
Vänersborgs Gästhamn och Marina är porten till innanhavet Vänern. Ett hav fyllt med spännande resmål som passar alla ombord. Vänersborgs Gästhamn och Marina är en fullservicemarina med allt det man kan förvänta sig av en modern gästhamn och marina. 

Läs mer om Vänersborgs gästhamn och marina här

Ursand Resort & Camping
Vänersborg

Familjevänlig camping och gästhamn vid spektakulär sandstrand!
Vackert belägen intill en av Vänerns mest spektakulära sandstränder finner du Ursand Resort & Camping. Här njuter du av sol och bad, roliga aktiviteter för hela familjen och riktigt god mat.

Läs mer om Ursand Resort & Camping här

Fotograf: BildIT

Sikhalls Gästhamn
Brålanda

Enklare hamn nära härligt strandbad och camping!
Här finner du en relativt skyddad men lite enklare hamn. Cirka 500 m norr om hamnen finns ett härligt strandbad vid Sikhalls camping. Hamnen drivs av Vänersborgs segelsällskap och därför finns ett klubbhus som båtgäster också kan nyttja.

Läs mer om Sikhalls gästhamn här

Gästhamn Spikön
Trollhättan

En vacker gästhamn mitt i Göta Älv och Trollhättan!
Gästhamn i vacker parkmiljö med 40 platser på halvön Spikön med gångavstånd till centrum och sevärdheter i Älvrummet. Gästhamnen Spikön ligger mitt i Göta älv. 200 meter norr om Klaffbron och ca 150 meter söder om järnvägsbron. 

Läs mer om Gästhamn Spikön här

Fotograf: Fredrik Lilja

Gästhamn Åkerssjö
Trollhättan

Vacker gästhamn belägen i Trollhättans slussområde!
Mitt i Trollhättans vackra slussområde ligger Åkerssjö Gästhamn, endast 3 km från stadens centrumkärna. I närområdet finns många trevliga besöksmål och promenadstigar. Gästhamnen Åkerssjö ligger alldeles intill den översta slussen i Trollhättan och den erbjuder 15 båtplatser. Precis i anslutning till gästhamnen ligger det trevliga Slusscaféet samt Slussboden.

Läs mer om Gästhamn Åkerssjö här