Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Båttur och båtliv

Upptäck vattnen i Trollhättan och Vänersborg med egen båt eller följ med på en båttur, varför inte hyra en båt eller kanot? I vårt område finns alla möjliga varianter. Här finns stora och små sjöar, Göta älv och den storslagna Vänern att tillgå. För dig som kommer med egen båt finns också flera gästhamnar att välja mellan både längst Göta älv och vid Vänern.

Båttur på Göta älv
Trollhättan

Upptäck Göta älv från båten M/S Elfkungen och upplev en slussning!
Följ med på en avkopplande resa längst Göta älvs vackra natur och se Trollhättan från sjösidan. Under sommarmånaderna gör M/S Elfkungen turer längst Göta älv. Det går också att boka båten för gruppresor eller charter. En verkligt intressant tur för den båt- och naturintresserade.

Läs mer om båtturen på Göta älv här!

Fotograf: Sten-Olof Pålsson SOVP.

Båtuthyrning, båtcharter & boende
Vargön

Följ med på spännande trollingfiske på Vänern!
Vänerfiske håller till på Vänersnäs utanför Vänersborg. Här kan du följa med på ett fiskeäventyr med deras båt som är specialbyggd just för trollingfiske. Vill du hellre ta en tur på egen hand så finns båtar, kanoter och stugor att hyra för en fantastisk naturupplevelse vid Vänern.

Läs mer om Vänerfiske här!

Kanotuthyrning Hunneberg
Vargön

Hyr kanot hos Kungajaktmuseet Älgens Berg och upptäck Hunnebergs sjöar!
Koppla av med en naturskön kanottur över Hunnebergs trolska sjöar. Här kan du komma riktigt nära naturen när du glider ljudlöst fram över vattnet. Kanske du får se en älg komma fram ur skogen för att släcka törsten eller en gädda som slår i vattnet i närheten. En otrolig naturupplevelse!

Läs mer om kanotuthyrningen här!

Sommarhemmet Öresjö
Trollhättan

Uthyrning av båt, ståupppaddelbräda och stugor vid vackra sjön Öresjö!
Endast 4 km väster om Trollhättan kan du hyra en båt för några timmar eller för en hel dag i Öresjö. Båten är en Linder Sportsman 400 aluminium med utombordare 15 hk och plats för 4-5 personer. Det finns ett antal flytvästar att låna både till vuxna och barn. Det finns också en paddelbräda att hyra för den som vill pröva på.

Läs mer om Sommarhemmet Öresjö här!

Gästhamnar

Fotograf: BildIT

Vänersborgs Gästhamn & Marina
Vänersborg

Porten till innanhavet Vänern!
Vänersborgs Gästhamn och Marina är porten till innanhavet Vänern. Ett hav fyllt med spännande resmål som passar alla ombord. Marinan hittar. Vänersborgs Gästhamn och Marina är en fullservicemarina med allt det man kan förvänta sig av en modern gästhamn och marina. Förutom båtmarina finns även ställplatser för husbilar. 

Läs mer om Vänersborgs gästhamn och marina här!

Ursand Resort & Camping
Vänersborg

Familjevänlig camping och gästhamn vid spektakulär sandstrand!
Vackert belägen intill en av Vänerns mest spektakulära sandstränder finner du Ursand Resort & Camping. Här njuter du av sol och bad, roliga aktiviteter för hela familjen och riktigt god mat. Känner du dig riktigt äventyrslysten finns även möjlighet att hyra en kanot och utforska Vänern.

Läs mer om Ursand Resort & Camping här!

Fotograf: BildIT

Sikhalls Gästhamn
Brålanda

Enklare hamn nära härligt strandbad och camping!
Här finner du en relativt skyddad men lite enklare hamn. Cirka 500 m norr om hamnen finns ett härligt strandbad vid Sikhalls camping. Hamnen drivs av Vänersborgs segelsällskap och därför finns ett klubbhus som båtgäster också kan nyttja.

Läs mer om Sikhalls gästhamn här!

Gästhamn Spikön
Trollhättan

En vacker gästhamn mitt i Göta Älv och Trollhättan!
Gästhamn i vacker parkmiljö med 40 platser på halvön Spikön med gångavstånd till centrum och sevärdheter i Älvrummet. Gästhamnen Spikön ligger mitt i Göta älv. 200 meter norr om Klaffbron och ca 150 meter söder om järnvägsbron. 

Läs mer om Gästhamn Spikön här!

Fotograf: Fredrik Lilja

Gästhamn Åkerssjö
Trollhättan

Vacker gästhamn belägen i Trollhättans slussområde!
Mitt i Trollhättans vackra slussområde ligger Åkerssjö Gästhamn, endast 2 km från stadens centrumkärna. I närområdet finns många trevliga besöksmål och promenadstigar. Gästhamnen Åkerssjö ligger alldeles intill den översta slussen i Trollhättan och den erbjuder 15 båtplatser. Precis i anslutning till gästhamnen ligger det trevliga Slusscafeet samt Slussboden.

Läs mer om Gästhamn Åkerssjö här!