({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Person som står uppe på en höjd med utsikt över skog.

Vandringsleder du måste testa!

Ta på dig vandringsskorna för nu ska vi upptäcka Trollhättan och Vänersborg till fots. Låt oss på turistbyrån tipsa dig om några vandringsleder som du måste testa när du är i här.

Edsvidsleden

Plats: Trollhättan

Längd: 14 km

Tidsåtgång: 3,5 timmar

Svårighetsgrad: medel

Om Edsvidsleden

En 14 kilometer lång naturupplevelse inte långt från Trollhättans centrum. Edsvidsleden tar dig längs med Göta älv, upp på höjder med storslagen utsikt och sedan inåt land bland ängar och blåbärsgranskog. Leden går i kuperad naturterräng och längs vägen finns flera trevliga platser att stanna för att grilla korv eller äta en kanelbulle. 

 

Vandring i Vänerstad

Plats: Vänersborg

Längd: 10 km

Tidsåtgång: 2 timmar

Svårighetsgrad: medel

Om Vandring i Vänerstad

Vänersborg är verkligen en stad omgiven av vatten. Följ vattnet och gå på upptäcktsfärd och se vackra platser och populära besöksmål i och precis utanför staden. Den 10 kilometer långa vandringen går också att utöka med flera avstickare till exempel ner till Brinkebergskulle sluss och Restad gård. Det finns mycket att se i Vänerstad. 

 

Slussrundan

Plats: Trollhättan

Längd: 7,5 km

Tidsåtgång: 1,5 timmar

Svårighetsgrad: lätt

Om Slussrundan

Vandra längs med Trollhätte kanal som går rakt genom staden, från slussområdet i söder till Spikön i norr. Här är alltid vattnet nära och du kommer passera flera av Trollhättans stora besöksmål. Om du har tid över så finns också möjlighet till flera spännande avstickare. Kombinera vandringen med en picknick på Spikön eller god mat i Trollhättans centrum.

 

Dalbobergen Runt

Plats: Vänersborg

Längd: 7,5 km 

Tidsåtgång: 2 timmar

Svårighetsgrad: medel

Om Dalbobergen Runt

Upptäck Dalbobergens naturreservat och dess dramatiska landskap, lummiga lövskog och en fantastisk utsikt över Vänern. Dalbobergen är Vänersborgs mest centrumnära naturreservat och den 7,5 km långa leden är en perfekt utflykt. Ta med något att grilla, passa på att ta ett dopp i Vänern eller gå upp i fågeltornet och få en härlig utsikt över Vänersborg med Halle- och Hunneberg i bakgrunden. 

 

Vandra i Älvrummet

Plats: Trollhättan

Längd: 2,5 km

Tidsåtgång: 30 minuter

Svårighetsgrad: medel

Om Vandra i Älvrummet

Kombinera två populära leder i vackra Älvrummet i Trollhättan; Kärlekens stig och Träbrostigen. Följ ena leden och ta den andra tillbaka dit du startade och få samtidigt en varierad vandring i en fantastisk miljö. Vandra i vacker djup trollskog längs Träbrostigen och sedan en romantisk och avkopplande tur längs Göta älv med Kärlekens stig. 

 

Välkommen upp på platåbergen Halleberg och Hunneberg. Den bevarade naturen bjuder på en skattkista fylld med upplevelser för den vandringsintresserade. Få en fantastisk utsikt över Vänern, vandra längs trolska sjöar och i orörda skogar. Det görs just nu ett stort arbete med att planera nya vandringsleder på bergen som vi kommer att samla här. 

Eldmörjan Runt

Plats: Hunneberg

Längd: 5 km

Tidsåtgång: 1 timme

Svårighetsgrad: medel

Om Eldmörjan

Njut av lugnet vid den vackra sjön Eldmörjan uppe på Hunneberg. Hit är det enkelt att nå med bil med parkering precis vid sjöns norra del, bara ca en 1 km från populära Kungajaktmuseet Älgens Berg. Avkopplande vandring med flera utmärkta platser för fika eller att grilla. För den som önskar ännu mer så går det att fiska och paddla kanot här. 

Kyrkstigen

Plats: Hunneberg

Längd: 3 km

Tidsåtgång: 45 minuter

Svårighetsgrad: lätt

 

OBS! Leden är tillfälligt stängd på grund av risken för fallande träd

Om Kyrkstigen

Vandra vid foten av Hunneberg i omväxlande natur med berget på ena sidan och de öppna slätterna på andra. Längs vägen finns flera informationstavlor och bänkar för dig som vill sitta ner en stund och njuta av något gott. Kyrkstigen är en led fylld med historia och längs vägen hittar du flera platser med en rik historia. 

Tips: Naturen som hotellrum

Har du testat att övernatta i vindskydd? På flera platser i vårt område finns vindskydd, vissa av dem med tillhörande eldstad och nära till vatten. Låt oss inspirera dig till nya äventyr.