({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Vandra i Älvrummet
Trollhättan

2,5 km, medel

Vandra i Älvrummet kombinerar två populära leder; Kärlekens stig och Träbrostigen som ligger i östra Älvrummet. Följ ena leden och ta den andra tillbaka till dit du startade och få samtidigt en varierad vandring. Kombinera djup skogsmiljö med vandring precis vid vattnet.

 

Snabbfakta

Längd: 2,5 km

Tidsåtgång: 30 minuter

Svårighetsgrad: medel

Terräng: Naturstigar i kuperad terräng

Träbrostigen

Vandra över skogstäkt bergsmark som bjuder på en del kuperad terräng i vissa delar men annars bekväm promenadväg på skogsstig. Här vandrar du i djup skog och kan njuta av tystnaden och lugnet. Börjar du från parkeringen i Olidan så går du söderut tills du kommer till Trollhättans slussområde. Här finns ännu mer att se som tre slusstrappor från 1800, 1844 och 1916. På sommaren är passar det också bra att stanna vid Slusscaféet och njuta av en räksmörgås innan vandringen fortsätter tillbaka över Kärlekens stig. 

Kärlekens stig

Känn romantiken vid Kärlekens stig som följer Göta älvs vatten i Älvrummet. Leden har fått sitt namn för den stillhet och mysiga atmosfären som omger stigen med vattnet på ena sidan och skogen på andra. Du vandrar på en väl upptrampad stig, bitvis kuperad. Här finns många trevliga platser om du vill stanna en stund för att fika vid vattnet eller om du vill pröva fiskelyckan.

Om du vill ta en avstickare så rekommenderas att du går över hängbron till andra sidan älven, sväng höger och gå upp för trapporna till Kopparklinten för en häftig utsikt över Trollhättan och Älvrummet. 

Mitt i Trollhätte Kanalpark

Här vandrar du mitt i Trollhätte Kanalpark i Trollhättan med Trollhättefallen åt norr, slussarna åt söder, Innovatum District med Saab Car Museum och Innovatum Science Center i väst och Göta älv i öst. Kombinera en vandring i Älvrummet med att besöka exempelvis Kopparklinten på andra sidan älven, en tur längst med slusstrapporna eller se ett fallpåsläpp under sommaren (på grund av det ansträngda energiläget så arrangeras inga fallpåsläpp under sommaren 2023 förutom under Fallens Dagar-festivalen 21-23 juli). 

Hit kan du enkelt ta dig antingen med bil, cykel eller att gå från centrum. Det finns parkeringar både vid slussområdet och mitt emot Olidan kraftstation. 

Fakta om leden

Längd:

Kärlekens Stig och Träbrostigen är tillsammans ungefär 2,5 km. 

Ungefärlig tid:

Leden tar ca 30 minuter att gå runt. 

Markering:

Skyltar finns vid ledens start antingen Kärlekens stig eller Träbrostigen, vilken du väljer att börja med. Kartor finns också i området som hjälper dig navigera. Träbrostigen är markerad med stolpar med orangea markeringar. 

Svårighetsgrad:

Medel svårighetsgrad. Naturstigar i kuperad terräng och skogsmiljö. Träbrostigen har trappor och spångar.

Start och mål:

Börja vandringen antingen vid parkeringen mitt emot Olidan kraftstation eller på parkeringen vid Trollhättans slussområde.

Hitta hit:

Området ligger ungefär 2 km från Trollhättans centrum och du kan lätt komma hit med bil, cykel eller genom att gå. 

Karta:

En digital karta över leden hittar du på Google Maps.

Kontaktinformation

Trollhättans Stad

Gärdhemsvägen 9

461 83 Trollhättan


Telefon: +46 520 49 50 00


E-post: Skicka E-post

Hemsida: Till hemsida