({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Hitta den rätta lagandan – på Bohusläns campingar!

Boende i campingstugor är perfekt för träningsläger, tävlingsresan eller upptaktshelgen med föreningen/idrottsklubben. Även skolklassen trivs i det aktivitetsfyllda Bohuslän.

Dags att svetsa samman laget inför stundande säsong? Eller är ni i full gång med att planera skolresan med klassen? Välkommen till någon av västkustens många campingar och resorter! 

Eget upplägg eller färdigt paket

Flera av Bohusläns campingar erbjuder färdiga paketlösningar för stora grupper, där boende, mat och aktivitetsschema ingår. Det går också bra att bara boka boende och sedan planera dagarna efter eget upplägg. Passa på att nyttja de sport- och fritidsanläggningar som finns i trakten, alltifrån motocrossbanor och musiklokaler, till fotbollsplaner och ishallar. Camping är även ett bra boendealternativ för föreningarna som har naturen som sin spelplan, exempelvis inom dykning, fiske, terränglöpning, cykling, fågelskådning eller naturfotografering. 

Kom även ihåg att ni befinner er på en campingplats. Ofta är aktivitetsutbudet löjligt stort med bland annat stora gräsytor för bollsport och samarbetsövningar, klätterväggar, äventyrsgolf, lekplatser som kan agera hinderbanor, pooler och bassänger. Många anläggningar har även relaxavdelningar med bubbelpool, bastu och badtunna. Behöver ni en stor samlingslokal? Hör med anläggningen när ni bokar om vilka resurser som finns att tillgå. 

Därför är stugor det optimala lagboendet

Fördelarna med att bo i campingstugor är många:

  • Bekväma sängar
  • Lagom många personer i varje stuga
  • Möjlighet att laga egen frukost/mat
  • Bra sittmöjligheter för att spela kort, läsa läxor och äta (ofta finns det bord både inne i stugan och ute på altanen)
  • Hela laget kan bo nära varandra, men ändå lite uppdelat
  • Lätt för dig som ledare att hålla koll på att alla släcker sina lampor när det är sovdags
  • Naturen precis utanför dörren
  • Gott om extra toaletter och duschar i servicehusen

Stugor är dessutom ett prisvärt alternativ, framför allt om man lagar egen mat tillsammans. De flesta föreningar har inte ekonomi för att boka hotellrum och restaurangmiddagar åt ett helt lag, och dessutom riskerar man att ungdomarna ändå mest hänger instängda på rummen. Och att bo på hårt underlag i skolsal/idrottshall fungerar kanske enstaka nätter, men det blir ofta stimmigt och högljutt, vilket gör att många har svårt att sova ordentligt (och om det är något som verkligen behövs under ett tufft träningsläger så är det sömn). 

Kom närmare naturen

Glöm inte bort naturens egna aktivitetsutbud! Som campinggäst bor du praktiskt taget mitt i naturen, omgiven av klippor, skogar och vatten. Bada i havet, gå på upptäcktsfärd i kuperade klipplandskap, fiska krabbor eller ge er ut bland kobbar och skär med kajak, trampbåtar eller SUP (Stand Up Paddleboard). 

Visste du att campingarna i Bohuslän ligger så vackert som de gör (ofta direkt vid havet) för att camparen själv har valt den platsen? Läs mer om campingtraditionens historia. 

Fotograf: Jonas Ingman

Träna på förmiddagen – utflykt på eftermiddagen!

Hur ni väljer att lägga upp ert läger beror givetvis på vilken typ aktivitet föreningen bedriver och vad ni vill träna på. Men en idé är att köra ett tränings-/aktivitetspass på förmiddagen och sedan göra en utflykt på eftermiddagen. Bohuslän bjuder på många äventyr, både för yngre och äldre ungdomar (och vuxna såklart). Eller vad sägs om följande? 

  • Kosterhavet utgör Sveriges enda marina nationalpark. Här samlever omkring 12 000 djur- och växtarter, häften under ytan och hälften på land. Ett besök till naturum Kosterhavet är en bra start.

    Fotograf: Mikael Almse

  • Nordens Ark har många arter att upptäcka. Här finns såväl vilda som tama djur, och det är både en djurpark och en zoologisk bevarandepark.

  • Bohusläns museum varvar utställningar med musikaftnar och temadagar som tar er med på en resa genom tid och rum.

  • Havets Hus i Lysekil lockar med närmare 40 olika akvarier – från det lilla klappakvariet, till ett enormt tunnelakvarium där hajar och rockor simmar precis ovanför huvudet på dig. (Öppnar efter renovering 20 juni 2019)

  • Vitlycke museum är ett kunskaps- och upplevelsecenter i Tanum. Här kan ni vandra fritt eller med guide bland 600 hällristningsplatser och bocka av ett av Unesco:s världsarvs från att-göra-listan.

  • Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn låter er testa på det lekfulla livet som konstnärer. Dessutom har museet ett av kustens vackraste lägen precis intill havet.

  • Längs den västsvenska kusten finns dessutom en rad andra naturnära upplevelser, såsom vandrings- och cykelleder, paddling och snorkling. 

 

Till Camping i Bohuslän 

 

Andra har också läst: