({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Bohusleden

Vandring i Bohuslän

Att vandra i Bohuslän kan vara en fascinerande naturupplevelse på många olika sätt. Korta dagsturer med bekvämt boende och lagad närproducerad mat eller långa strapatser i exponerade miljöer - oavsett vad man föredrar finns det väldigt mycket att erbjuda.

Bohuslän – Skärgårdsmiljöer när de är som bäst

En av de absolut häftigaste vandringlederna är Kuststigen – lite av Sveriges svar på ”cinque terre”. Här finns massor att uppleva och konstrasterna är slående, med alltifrån lövskog och hällristningar till bryggor, sjöbodar och otroliga vyer över havet. Leden startar på Tjörn och går längs västkusten hela vägen upp till Oslo i Norge. Den består av många etapper, varav några är ute på öar. Bland de mest spektakulära etapperna återfinns Dyrön, Bohus-Malmön, Ramsvikslandet, Fjällbacka och Kosteröarna.

Marstrands vandringsleder är ett annat tips på havsnära vandring. Den idylliska ön Marstrand ligger endast en timme från Göteborg. Lederna är lättvandrade, men vyerna svårslagna. Att stanna till vid Skallens fyr och beskåda mötet mellan de två haven Skagerak och Kattegatt är en magisk upplevelse.

En något mer traditionell led är den 370 kilometer långa Bohusleden, som är perfekt för dig som gärna sover i tält eller vindskydd (även om det finns bekvämare boenden utmed leden också). Leden går mellan Lindome i söder och Strömstad i norr, men håller sig mer inåt landet än vad Kuststigen gör. Här bjuds du på storskog, kuperade dalar och avskilda sjöar. För dig som söker riktig urskog rekommenderas etapperna genom Svartedalen. Missa heller inte Älgafallet – Bohusläns högsta vattenfall med en fallhöjd på 46 meter.

Vandringsleder i Bohuslän