({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
 • Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

Njutpaddla i Dalsland

Med tusentals sjöar är Dalsland som gjort att paddla i. Lägger du till goda middagar, gott sällskap och ett exklusivt boende med skön säng så har du det vi kallar för njutpaddling. Bokar du ett av våra paddlingspaket upplever du härlig paddling och boende hos några av Dalslands mest omtalade boenden.

Paketen passar nybörjaren så väl som den vana paddlaren. Välj mellan herrgårdslyx, designhotell i en ombyggd silo eller klassisk campingstuga. Ta med dig vännerna, familjen eller någon du tycker extra mycket om och upplev paddling när den är som bäst i Dalsland. 

Paddla med stil och herrgårdslyx

 Baldersnäs Herrgård, Dals Långed

Ta med kompisgänget till Baldersnäs Herrgård med kajakkurs och härliga paddelturer. Dietz förser er med all utrustning ni behöver. Mellan paddelturerna njuter ni av flerrättersmenyer, bastu och herrgårdslyx.

 • I paketet ingår: 2 nätter på herrgård, frukost, fika och lunchpaket samt flerrätters middag. Kurs med paddelproffs. 
 • Missa inte: Den vackra engelska parken. Njut av örtodlingarnas dofter och upptäck parkens hemliga små vrår, vila i skuggan av mäktiga gamla träd eller koppla av i pergolan med ett glas bubbel. Eller ni kanske vill ta ni en promenad till ”Världens ände”. 

Gruppstorlek: 2-6 personer

Boka ditt lyxiga herrgårdspaket här

 

Njutpaddla och bo i unik stuga vid Dalslands kanal

 Swedish Country Living

Bo på den dalsländska landsbygden i en liten stuga med en sprakande brasa hos Swedish Country Living. Paddla genom Dalslands Kanal med picknick i bagaget och upptäck omgivningarna och den vackra naturen. Njut av mysiga middagar vid bryggan eller ta en paddeltur till en restaurang. 

 • I paketet ingår: 3 nätter i eremitstuga med mysig braskamin, gårdsfrukost, lunchpaket samt middag. Paddlingsutrustning och kartor ingår också.  
 • Missa inte: Paddla till Dalslands konstmuseum eller Dalslands center där du hittar akvedukten i Håverud. Genom att slussa kan du ta dig från sjö till sjö. Alla slussar är bemannade med en trevlig slussvakt som visar hur du gör. 

Boka din njutpaddlingsupplevelse här

 

Familjeäventyr på Ragnerudssjön

 Ragneruds vandringsdestination, Högsäter

Bo två nätter i stuga med all inclusive. Kanoterna ligger och väntar när ni kommer. 
Ragnerudssjöns vandringsdestination med camping & Stugby ligger mitt i naturen. Här finns allt du behöver för en aktiv semester för hela familjen. Bad, paddling, vandring och glass så klart!

 • I paketet ingår: 2 - 3 nätter i stuga med frukost, lunchpaket och middag i kylskåpet. Kanothyran ingår i priset.   
 • Missa inte: Upplev naturen till max. Kombinera med vandringar till grillplats, testa SUP eller spela minigolf. Är ni en aktiv familj finns det mycket att hitta på. 

Boka ditt stugpaket här

 

Paddla i Håverud

 Håveruds hotell, Mellerud

Bo på Håveruds hotell som ligger vid sjön Upperudshöljen. Bara några meter ifrån hotellet kan man paddla in i en mindre å och komma fram till ett större tjärn med näckrosor och bäverhyddor. Ner mot Upperud finns det möjlighet att stanna till och ta en fika och bara njuta. 

 • I paketet ingår: 2 nätter i delat dubbelrum med frukost, lunchpaket och middag. Kanoteller kajak ingår i priset.   
 • Missa inte: Härliga middagar på terrasen med utsikt över sjön. Avsluta dagen i relaxavdelningen. 
 • Något extra: Slussa genom Håverud och paddla genom den berömda akvedukten. 

Läs mer & boka

 

Paddling, design & kultur i Upperud

 Upperud 9:9, Mellerud

Bo på coola Upperud 9:9, designhotellet i den stora silon och paddla till närliggande sevärdheter. Här kan man paddla bort till Håverud eller Åsensbruk, slussa neråt genom Upperuds sluss (ett lagom litet äventyr som uppskattas av många barnfamiljer!) eller fortsätta upp i Dalslands kanal genom Håveruds mäktiga akvedukt. Eller ta en kort paddeltur till Dalslands konstmuseum. 

 • Missa inte: Här bakar och lagar de rustik mat från grunden och efter säsong i eget kök. Råvaror hämtar de från skog, sjö och lokala odlare.

upperud.se

 

Visste du att...

Europas bästa paddelvatten finns i Dalsland. Här har du som kanotist möjligheten att uppleva naturen vild, nära och äkta. Men över 1000 sjöar och fler än 100 lägerplatser finns det gott om plats för alla. 

Andra har också läst...