({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Fotograf: Jonas Ingman - M2B AB

Musikupplevelser för hela familjen

Musik är en glädjespridare utan dess like, och i Västsverige finns otroligt mycket glädje att sprida. Så varför inte ta med barnen på en musikalisk upplevelse, där glada skratt förenas med tonerna av sång och musik?

Vad har Göteborgs Symfoniker, Göteborgsoperan och Vara Konserthus gemensamt? Det första som poppar upp är säkert finstämd underhållning i klassiska miljöer, men här finns så otroligt mycket mer. Låt barnen få kliva in i denna härliga värld, med storslagna scener och en varmt välkomnande atmosfär.

Det första mötet med klassisk musik och med en stor orkester är en speciell upplevelse, som hos Göteborgs Symfoniker präglas av nyfikenhet och kreativitet. Här är inställningen att musik ska vara tillgänglig för alla, oavsett ålder. Upplev lekfulla konserter och musikteatrar eller delta i höstlovskör, sportlovsorkester och musikläger.

De allra yngsta besökarna tar del av musikaliska sagostunder i Sagofoajén på Göteborgsoperan. Teater och dans mixas med sång och musik. Här finns dessutom en skaparverksamhet med stort fokus på barn och unga. Där får alla vara med oavsett om man är operanörd, dansbandsfantast, hårdrockare eller ännu inte hittat sin favoritgenre.

Fotograf: Ingmar Jernberg

Hela världens kulturliv samsas under ett och samma tak på Vara Konserthus, och givetvis finns det gott om utrymme även för den yngre publiken. Scenen gästas titt som tätt av alltifrån färgglada dockor och lurviga gosedjur till skrattglada clowner och lagom läskiga spöken. Under vissa lördagar varje säsong öppnas huset för familjelördag med bus, lek och aktiviteter.

Tips!

Runt om i Västsverige finns många musik- och scenevenemang för hela familjen, såsom allsångskvällar och barnteatrar. Spana in den lokala turistbyråns hemsida för att hitta något som passar er!

Andra har också läst: