({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Upplevelser i Västsverige

    Fotograf: Roger Borgelid

16 skäl att älska Västsverige

Det finns hur många skäl som helst att älska Västsverige! Vi hade gärna nämnt flera hundra utav dem men bestämde oss för att plocka ut de vi tycker allra bäst om.

Västsveriges mest besökta

Slott, sommarland, äventyrsbad, muséer, fästningar och djurparker. Västsverige bjuder på roliga upplevelser för alla, oavsett om du reser själv, med barn eller i större grupp. Hit kan du återkomma hur många gånger som helst.

Vandra

Att vandra i Västsverige kan vara en fascinerande naturupplevelse på många olika sätt. Korta dagsturer med bekvämt boende och lagad närproducerad mat eller långa strapatser i exponerade miljöer - oavsett vad man föredrar finns det väldigt mycket att erbjuda.

Cykla

För den som vill uppleva Västsverige från cykelsadeln finns massor av möjligheter. Allt från att ”öluffa” i Bohuslän till att trampa fram i maklig takt längs Göta kanal. Här finns mängder av natursköna leder som ringlar sig genom ett varierande landskap.

Meet the locals

Det finns många sätt att upptäcka vardagen eller en stad ur någon annans ögon. Aldrig har resan haft möjlighet att bli så personlig som nu. Vissa ordnar guidade turer, tar med dig på en joggingtur eller visar hur de bakar sin favoritkaka. Men här är de små, okonstlade, upplevelserna i fokus.

Upptäck Västsverige

Närproducerat, storslaget och upplevelser för alla. Välkommen på en resa tillsammans med författaren Ann Rosman som berättar om Västsveriges utbud.

Västgötaturen

Under sommaren förvandlas Skaraborg till en fantastisk lekplats för både stora och små - ett riktigt familjeäventyr med andra ord. Längs en rundtur hittar du Skandinaviens största vattenpark, ett sagoslott från 1200-talet, en superspännande fästning, en vindlande kanal och Sveriges bästa äventyrsbad.

Expedition Bohuslän

I Bohuslän finns det många oväntade saker att utforska och uppleva. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk. Möta vilda djur, världsunika hällristningar, konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan. Ett riktigt äventyr för dig som är nyfiken.

Västsverige-appen

Planerar du att besöka Västsverige? Glöm inte att ladda hem Västsverige-appen. Här hittar du attraktiva erbjudanden som ger din utflykt lite extra guldkant. Appen finns för både iPhone och Android.

Vad vill du göra idag?

Här kan du söka bland massor av spännande aktiviteter och sevärdheter i Västsverige.