({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Njut av våren i Västsverige

Guide till vårens upplevelser

Våren är en härlig tid i Västsverige. Njut av en fika på en solig uteservering, ta en vandringtur genom ett vackert vitsippshav eller en båttur till en skärgårdsö. Du kan också besöka något av vårens evenemang som påskmarknader, konstvandringar eller guidade turer. Oavsett vad du väljer att göra så finns det massor av spännande upplevelser att njuta av i vår.

Havsöringspremiär i Bohuslän

1 april är inget skämt, inte för en sportfiskare, det är ett heligt datum. Första april hävs nämligen fiskeförbudet på havsöring och det är många som åker till Bohuslän för att locka västkustens "silvertorpeder" till hugg.

Här har vi samlat boenden som erbjuder mysig övernattning tillsammans med alla faciliteter som behövs för en lyckad fiskeupplevelse

 

5 platser att njuta av körsbärsblom

Finns det något vackrare än när körsbärsträden blommar? Att vandra bland de blommande körsbärsträden är ett populärt utflyktsmål på våren. Här kommer därför fem tips på ställen att besöka i Västergötland. Vid Naturum Hornborgasjön når du lätt Bolums lider och Vässtorpsåsen - ett vackert landskap med stenmurar och mycket körsbär. I området runt berget Billingen finns både Billingeleden med sina sluttningar och som även går genom grönskande Ryds ängar. Mellan Mariestad och Skövde hittar du sjön Östen och Logårdens naturreservat där du enkelt kan parkera och ta dig ut i markerna.

En blomstrande vårutflykt

Hos Fagerås, söder om Tranemo kan du uppleva en storslagen naturupplevelse. Från slutet av april till mitten av maj kan du beskåda över en miljon blommande påskliljor längs den 600 meter långa promenadstigen. Planera din tur med blomningsprognosen för att pricka rätt i blomningstiden. 

Populära evenemang i vår

Vårtips i Bohuslän och Göteborgs skärgård

Upplev västkusten under våren och känn lugnet innan sommarsäsongen drar igång. Här väntar skärgårdskrogar med vackra vyer, kustnära vandring, båtturer till bilfria öar och skaldjursturer med fiske och tillagning av det bästa från havet. Övernatta på ett av kustens mysiga boenden och njut av god mat och avkoppling.

Hur vill du bo?

Hemtrevligt, lyxigt eller bara något helt annorlunda? Här hittar du förslag på hur du på bästa sätt gör din vistelse så härlig som möjligt.

Boka ett boendepaket

Gör det enkelt - boka ett färdigt paket med mysigt boende, god mat och roliga aktiviteter. Här finns flera olika teman att välja mellan: