({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Njut av våren i Västsverige

Guide till vårens bästa upplevelser

Våren är en härlig tid i Västsverige. Njut av en fika på en solig uteservering, ta en vandringtur genom ett vackert vitsippshav eller en båttur till en skärgårdsö. Du kan också besöka något av vårens evenemang som påskmarknader, konstvandringar eller guidade turer. Oavsett vad du väljer att göra så finns det massor av spännande upplevelser att njuta av i vår.

5 platser att njuta av körsbärsblom

Finns det något vackrare än när körsbärsträden blommar? Att vandra bland de blommande körsbärsträden är ett populärt utflyktsmål på våren. Här kommer därför fem tips på ställen att besöka i Västergötland. Vid Naturum Hornborgasjön når du lätt Bolums lider och Vässtorpsåsen - ett vackert landskap med stenmurar och mycket körsbär. I området runt berget Billingen finns både Billingeleden med sina sluttningar och som även går genom grönskande Ryds ängar. Mellan Mariestad och Skövde hittar du sjön Östen och Logårdens naturreservat där du enkelt kan parkera och ta dig ut i markerna.

30 tips på vandringsturer över dagen

Planera för en vandringsupplevelse i Västsverige. Här hittar du tips på 30 vandringsturer som du kan uppleva över dagen. Lederna tar dig genom regionens varierande natur med Västergötlands böljande kulturlandskap, Dalslands vidsträckta vyer och Bohusläns kustmiljöer. Utmed vägen hittar du caféer, restaurang, sevärdheter och boenden - allt för att göra din upplevelse till det bästa.

En blomstrande vårutflykt

Hos Fagerås, söder om Tranemo kan du uppleva en storslagen naturupplevelse. Från slutet av april till mitten av maj kan du beskåda över en miljon blommande påskliljor längs den 600 meter långa promenadstigen. Planera din tur med blomningsprognosen för att pricka rätt i blomningstiden. 

Populära evenemang i vår

Boka ett boendepaket i Västsverige

Gör det enkelt - boka ett färdigt paket med mysigt boende, god mat och roliga aktiviteter. Här finns flera olika teman att välja mellan: