({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Roger Borgelid

Annorlunda boende

Vill du bo lite annorlunda? Här hittar du tips på mysiga boenden bland trädtoppar, i stubbar, på flytande hotell och boenden med havet som närmaste granne. Gör din semester lite extra speciell.

Bo i ett glashus i Dalsland

Ta chansen att stilla sinnet i glashus i Dalsland och låt stress och vardagskrav begravas djupt ner i den dalsländska vildmarken. 

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild


Bo högt upp bland trädtoppar

Mitt i naturen i tranmarkerna vid Hornborgasjön ligger trädhushotellen Sjunde Himlen och Andrum vackert belägna sex och en halv meter upp i stora vackra ekar. Inbäddad i lövverket somnar du gott, medan vinden sjunger och vaggar dig till ro. Morgonen därpå hissas en riklig frukostkorg upp till balkongen som med fördel intas på den mysiga uteplatsen med sin härliga utsikt.

  • Fotograf: press

  • Fotograf: Gerth Bragnå

  • Fotograf: Gert Bragnå


Bo i en exklusiv badpaviljong

Strandflickorna i Lysekil kan du bo med havet som närmaste granne. Deras mest exklusiva rum - Badpaviljongen - rymmer en stor, härlig bastu med helglasad vägg mot havet och ett eget SPA-bad på bryggan utanför. Vintertid kan du ta stegen ner i havet och doppa dig i vaken precis utanför.


Bo i mysiga trollstubbar och svampar

Ett sagoboende med massor av roliga och spännande detaljer hittar du på Norrqvarn vid Göta Kanal. Här kan du välja att bo i mysiga trollstubbar och svampar. Garanterat en oförglömlig upplevelse för både stora och små. 

Fotograf: Norrqvarn


Bo som en konstnär

Mitt emot Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn står fem vackra gästateljéer med fötterna i vattnet. Ateljéerna används i första hand för konstnärlig och konstvetenskaplig forsknings- och utvecklingsverksamhet men erbjuder även rofyllt boende och vem vet kanske finner du inspiration med den vackra utsikten och närheten till museet. 

Fotograf: Jonas Ingman

 

Bo på Sveriges första flytande hotell 

Längst ut på Tjörns västsida, på sillön Klädesholmen, ligger Salt & Sill – ett hotell som flyter på havets yta och består av sex tvåplanshus på pontoner. Här bor du i moderna rum med garanterad havsutsikt över Bohusläns yttre skärgård. En härlig bryggservering och fönster med havsutsikt ger en nästan overklig närhet till havet - ett skådespel värt ett besök oavsett om det är stilla, blåser eller ligger is. 

 

Bo i en älg 

Utanför Falköping hittar du Wrågården där du kan övernatta i en älg placerad ute i Wrågårdens älg- och dovhjortspark. En unik upplevelse för både små och stora. Stugan har många roliga och spännande detaljer som gör vistelsen till en upplevelse utöver det vanliga. Utanför älgstugan finns en mysig grillplast, med utsikt över älg- och dovhjortsparken.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

 

Bo i anrik bruksmiljö

I Dalasland kan du bo i ett ombyggt spannmålslager med en hundraårig historia. Upperud 9:9  är numera  förvandlats till ett modernt och unikt hotell. De modernt designade rummen på Upperud 9:9 är fint infogade i gamla strukturer. Kanske hittar du ett vetekorn eller två i springorna från tiden då silofacken fylldes av spannmål. 

Fotograf: Håkan Ludwigson

 

Bo personligt och färgstarkt

Bo på ett personligt och färgstarkt bed and breakfast i en pittoresk fiskeby med havet 30 meter från dörren. Lådfabriken var en gång fisklådefabrik där träbåtar och fisklådor tillverkades till lokala fiskare. Nu har det byggts om till ett helt unikt boende som under alla årstider präglas av ägarnas intresse för design och kreativitet. 

Destination