({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Annorlunda och unika boenden

Fotograf: Lagunen Camping & Stugor

21 häftiga hotell i Västsverige

Coola hotell finns att hitta över hela världen, men har du koll på dessa annorlunda hotell som finns i Västsverige? Här kan du bo i trädkoja högt upp bland trädtopparna, ta in på flytande hotell vid havet och sova i häpnadsväckande glashus direkt under stjärnhimlen.

Pater Noster.

1. Fyren mitt i havet

– Pater Noster, Hamneskär

I över ett sekel guidade Pater Nosters fyrtorn sjöfarare från det stormiga Västerhavet tryggt in mot Bohusläns kust. Och under fyrens ljus bodde fyrmästarfamiljerna på den karga ön.

2020 var det åter dags att ge liv åt platsen, men nu som hotell- och konferensanläggning. Specialdesignade tapeter och begagnade möbler i kombination med modern konst står för inredningen. Pater Noster har redan dragit hem flera prestigefulla internationella priser. Bland annat första pris i Gold Key Awards i USA. Och när tidningen The Telegraph listade decenniets 10 mest spektakulära hotell fanns Pater Noster omnämnt.

Läs mer om Pater Noster

Glashusen i Västsverige.

2. Glashusen som tagit världen med storm

– Glashusen, flera platser i Västsverige

2017 flyttade fem internationella gäster in i varsitt glashus på ön Henriksholm i Dalsland. Där levde de isolerade i tre dygn. De vandrade, paddlade, gjorde upp eld och sov med stjärnorna som tak. Samtidigt studerade forskare hur den svenska naturen påverkade deras stressnivåer till det bättre. Projektet fick namnet "The 72 Hour Cabin".

Nu är de vackra glashusen öppna för allmänheten, och fler hus har byggts runt om i Västsverige. Samtliga glashus bjuder på fantastiska naturscenerier bland skogar och sjöar. Välkommen att uppleva den svenska naturens lugn du med!

Läs mer om Glashusen

Islanna Trädhushotell.

3. Bo i trädkoja

– Islanna Trädhushotell, Falköping

Inte ens i sin vildaste fantasi kunde Anne-Charlotte och Bo Ottosson ana att så många människor ville bo i ett träd. Deras vision om att skapa ett hotell bland ekarnas grönskande trädkronor resulterade i de två trädhusen Andrum och Sjunde Himlen.

Med inspiration från sekelskiftesbyggnader lockar hotellet sina gäster till stillsamhet, kryddat med en touch av adrenalin. Du bor trots allt 6,5 meter ovanför marken! På morgonen hissas frukostkorgen upp fylld med ekologiska godsaker och hällbakat bröd. Trädhotellet ligger endast ett stenkast från Hornborgasjön.

Läs mer om Trädhotellet

Dalslands Stugbåtsuthyrning.

Minto Tingvalls solflotte.

4. Övernatta på en flotte

– Dalslands Stugbåtsuthyrning, Bengtsfors

Att hyra en egen stugbåt är både roligt, spännande och naturnära. Unna dig några fina dagar som stugkapten på Dalslands kanal i sommar och upplev friheten i en fantastisk natur med fiskemöjligheter och fina vandringsleder.

Du färdas gemytligt på sjön Lelång, gör strandhugg där du behagar, grillar eller fikar på stugans stora veranda och bara njuter av tillvaron. En semester i total frihet med andra ord.

Läs mer om Stugbåten

 

– Minto Tingvall, Bullaren

Njut av naturens stillhet på en flytande solflotte med plats för upp till sex personer. Flotten drivs med hjälp av solceller, elmotor och litiumbattierier vilket gör att ni rör er ljudlöst, emissionsfritt och långt ifrån vardagens bekymmer.

Bullaresjön i norra Bohuslän bjuder på ett fantastiskt naturliv med vackra stränder och höga klippor. Från flottens lugn kan ni spana in flera sevärdheter längs färden och såklart gå i land för att plocka blåbär och svamp om det är säsong. 

Läs mer om Solflotten

Strandflickornas Havshotell.

5. Exklusiv badpaviljong vid havet

– Strandflickornas Havshotell, Lysekil

På Strandflickorna i Lysekil kan du bo med havet som närmaste granne. Det mest exklusiva rummet - Badpaviljongen - rymmer en stor, härlig bastu med helglasad vägg mot havet och ett eget SPA-bad på bryggan utanför. Vintertid kan du ta stegen ner i havet och doppa dig i vaken precis utanför.

Läs mer om Badpaviljongen

Nordiska Akvarellmuseet.

6. Bo som en konstnär

– Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn

Mitt emot Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn står fem vackra gästateljéer med fötterna i havet. Ateljéerna används i första hand för konstnärlig och konstvetenskaplig forsknings- och utvecklingsverksamhet men erbjuder även rofyllt boende.

Läs mer om Ateljéerna

Salt & Sill.

7. Sveriges första flytande hotell

– Salt & Sill, Klädesholmen

Som Sveriges första flytande hotell stoltserar Salt & Sill på Tjörn med en nästan overklig närhet till havet. Här äter och andas du hav hela dagen, badar direkt utanför rummet och kopplar av i den flytande bastubåten.

Läs mer om Salt & Sill

Anfasteröd Gårdsvik.

8. Glamping i safaritält

– Anfasteröd Gårdsvik, Ljungskile

På en skogsklädd sluttning med Bohusläns innerskärgård i sin famn hittar du Anfasteröd Gårdsvik, en unik semesteranläggning. Här kan du bo i lyxiga safaritält med badrum, kök, värme, sköna sängar och till och med ett sovloft.

Från tälten som är placerade på en klippa med fantastisk havsutsikt eller under bokskogens lummiga bladverk hör du vinden susa och fåglarna kvittra genom tältduken.

Läs mer om Anfasteröd

Inforest.

9. Självförsörjande skogshus

– Inforest, Hjo

Tack vare att minihusen Inforest inte behöver vara anslutna till el-, vatten- eller avloppsnät kan de placeras i stort sett var som helst. Det är därför de kan stå mitt i skogen utanför Hjo, helt off the grid.

Husen får sin el från solpaneler på taket, uppvärmning av både hus och vatten sker via en kombinerad luftvärmepump och varmvattenberedare som drivs av gasol, och avfallet från toaletten komposteras i biologiskt nedbrytningsbara påsar.

Läs mer om Inforest

Norrqvarn Hotell & Konferens.

10. Trollstubbar, svampar och glamping

– Norrqvarn, Lyrestad

Ett sagoboende med massor av roliga och spännande detaljer hittar du på Norrqvarn vid Göta kanal. Här kan du bo i mysiga trollstubbar och svampar. Garanterat en oförglömlig upplevelse för både stora och små. Här finns även två fullt utrustade glampingtält för en bekväm naturupplevelse.

Läs mer om Norrqvarn

Lådfabriken.

11. Färgstarkt designboende

– Lådfabriken, Edshultshall

Redan när du anländer till Lådfabriken pekar exteriören på att detta är ett boende som skiljer sig från mängden. Huset användes en gång i tiden som fisklådefabrik där träbåtar och fisklådor tillverkades. Idag är varje rum kreativt inrett med färg, form och designföremål.

Läs mer om Lådfabriken

Slussvaktarstuga Dalslands kanal.

12. En egen slussvaktarstuga 

- Dalslands kanal

Drömmer du också om att bo i en mysig slussvaktarstuga med sjön och naturen inpå knuten? I Dalsland kan du bo i historisk slussmiljö och samtidigt ha nära till naturen och lugnet som den ger. I flera av stugorna ingår dessutom tillgång till båt i hyran. 

Wrågården.

13. Älghotell mitt i en älgpark

– Wrågården, Falköping

Utanför Falköping hittar du Wrågården där du kan övernatta i stugor utformade som älgar och bisonoxar. De unika stugorna är placerade ute i Wrågårdens älg- och dovhjortspark. En äventyrlig upplevelse för både små och stora.

Stugorna har många roliga och spännande detaljer som gör vistelsen till en upplevelse utöver det vanliga. Utanför stugorna finns mysiga grillplatser med utsikt över parken.

Läs mer om Älghotellet

Upperud 9:9.

14. Bruksmiljön som blev designhotell

– Upperud 9:9, Åsensbruk

Om du kunde resa tillbaka hundra år i tiden och fråga arbetarna, som då skötte spannmålslagren på Upperud, om de trodde att folk från både när och fjärran skulle åka dit för att bo i silolokalerna, skulle de nog tycka att du vore tokig.

Faktum kvarstår, idag har det gamla spannmålslagret Upperud 9:9 förvandlats till ett unikt hotell med modernt designade rum infogade i den gamla lagerstrukturen. Franska balkonger och högt i tak ger rummen en ljus och rymlig känsla. Kanske hittar du än idag ett vetekorn eller två i de gamla golvspringorna.

Läs mer om Upperud

Lagunen Camping & Stugor.

15. Havsnära glampingtält

- Lagunen Camping & Stugor, Strömstad

Lagunen camping erbjuder glamping när den är som bäst. En vistelse nära naturen med extra komfort och en härlig touch av glamour. Här somnar du gott i en mysig stuga på Wooden Camp eller om du hellre föredrar ett lyxigt glampingtält på Canvas Camp. 

Tavlebords Honungsgård.

16. Övernatta i en bikupa

– Tavlebords Honungsgård, Orust

På Tavlebords honungsgård är bivärlden huvudsysslan. Här kan du köpa egenproducerad honung samt övernatta på gårdens B&B - i egen bikupa! Kryp in i de mysiga “honungscellerna” eller bara koppla av i drönarhörnan bland pollenkuddarna.

Läs mer om Bikupan

Swedish Country Living.

17. Lyxigt boende i en arkitektritad eremitstuga

– Swedish Country Living, Köpmannebro

Söker du en upplevelse utöver det vanliga i all sin enkelhet på ett av Sveriges vackraste platser? Då är detta den rätta platsen. Du väljer mellan 3 prisbelönta eremitstugor. Här finns allt du behöver för att koppla bort stressen. Här skryter gästerna om hur bra de sover. Njut av mat odlad på gården, kanske vill du bada i ett unikt badkar vid stranden eller paddla en tur med kanoten.

Läs mer om Swedish Country Living

Daftö Resort.

18. Pirathotellet med egen nöjespark

– Daftö Resort, Strömstad

Om du bokar boende på Daftös Pirathotell befinner du dig mitt i äventyret. Varje hotellrum är utformat efter en egen piratberättelse. Kanske kan du koppla detaljerna i rummet till berättelsen om piratens tid till havs? Du kan även hyra en stuga i Piratbyn. 

Häng med Daftöpiraterna på spännande upptåg! I nöjesparken Daftöland finns lek och underhållning för hela familjen, bland annat piratteater och berg- och dalbanor.

Läs mer om Pirathotellet

Pevon Ecoturism.

19. Sov svävande bland träden

- Pevon Ecoturism, Olofstorp

När du sover i de svävande trädtälten slipper du vakna av en hård kotte under liggunderlaget. I det vackra naturreservatet Vättlefjäll strax utanför Göteborg hittar du dessa mysiga trädtält som ger dig en unik möjlighet att uppleva naturen på riktigt nära håll. Myset vid brasan innan sänggående får du på köpet.

Igloo-båt.

20. Igloo-båt

- Hotel Strana

Spendera natten i en igloo-formad båtstuga. Glid runt på vattnet, njut av panoramautsikten från sängkanten och ta morgondoppet från egen brygga. Igloo-båt finns att boka hos Hotel Strana på Orust.

Läs mer om Strana Ocean Hut

Glasigloo.

21. Glasigloo

- Borås Camping

Upplev något utöver det vanliga och somna under stjärnorna i glasigloon Himlavalvet. Kryp ner i skönt bäddad säng, dra gardinen runt er och titta upp på stjärnorna, se höstregnet falla eller se första snöflingorna dala ner mot er.

Läs mer om Himlavalvet