({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Roger Borgelid

Annorlunda boende

Vill du bo lite annorlunda? Här hittar du tips på mysiga boenden bland trädtoppar, i stubbar, på flytande hotell och boenden med havet som närmaste granne. Gör din semester lite extra speciell.

Bo i ett glashus i Dalsland

Ta chansen att stilla sinnet i glashus i Dalsland och låt stress och vardagskrav begravas djupt ner i den dalsländska vildmarken. 


Bo högt upp bland trädtoppar

Mitt i naturen i tranmarkerna vid Hornborgasjön ligger trädhushotellen Sjunde Himlen och Andrum belägna sex och en halv meter upp i stora vackra ekar. Inbäddad i lövverket somnar du gott, medan vinden sjunger och vaggar dig till ro. Morgonen därpå hissas en riklig frukostkorg upp till balkongen som med fördel intas på den mysiga uteplatsen med sin härliga utsikt.


Stugsemester på dalsländskt vis

I sommar kan du bo annorlunda i en flytande stuga i Dalsland. Hitta ditt eget lilla smultronställe och upplev Dalslands kanal, sjöar och vacker natur på ett unikt sätt. Du bor bekvämt, ankrar där du trivs och njuter av en semester i total frihet. 

Fotograf: Beyond Oceans Media


Bo i en exklusiv badpaviljong

Strandflickorna i Lysekil kan du bo med havet som närmaste granne. Deras mest exklusiva rum - Badpaviljongen - rymmer en stor, härlig bastu med helglasad vägg mot havet och ett eget SPA-bad på bryggan utanför. Vintertid kan du ta stegen ner i havet och doppa dig i vaken precis utanför.


Bo i mysiga trollstubbar och svampar

Ett sagoboende med massor av roliga och spännande detaljer hittar du på Norrqvarn vid Göta Kanal. Här kan du välja att bo i mysiga trollstubbar och svampar. Garanterat en oförglömlig upplevelse för både stora och små. 

Fotograf: Norrqvarn


Bo som en konstnär

Mitt emot Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn står fem vackra gästateljéer med fötterna i vattnet. Ateljéerna används i första hand för konstnärlig och konstvetenskaplig forsknings- och utvecklingsverksamhet men erbjuder även rofyllt boende och vem vet kanske finner du inspiration med den vackra utsikten och närheten till museet. 

Fotograf: Jonas Ingman

 

Bo på Sveriges första flytande hotell 

Längst ut på Tjörns västsida, på sillön Klädesholmen, ligger Salt & Sill. Som Sveriges första flytande hotell stoltserar Salt & Sill med en nästan overklig närhet till havet. Här äter och andas du hav hela dagen, badar direkt utanför rummet och kopplar av i den flytande bastubåten. När natten kryper på somnar du till vågornas stillsamma kluckande i moderna rum som präglas av skandinavisk enkelhet. 

Fotograf: Tony Meyer

 

Bo i en älg 

Utanför Falköping hittar du Wrågården där du kan övernatta i en älg placerad ute i Wrågårdens älg- och dovhjortspark. En unik upplevelse för både små och stora. Stugan har många roliga och spännande detaljer som gör vistelsen till en upplevelse utöver det vanliga. Utanför älgstugan finns en mysig grillplast, med utsikt över älg- och dovhjortsparken.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

 

Bo i anrik bruksmiljö

I Dalsland kan du bo i ett ombyggt spannmålslager med en hundraårig historia. Upperud 9:9  är numera  förvandlats till ett modernt och unikt hotell. De modernt designade rummen på Upperud 9:9 är fint infogade i gamla strukturer. Kanske hittar du ett vetekorn eller två i springorna från tiden då silofacken fylldes av spannmål. 

Fotograf: Håkan Ludwigson

 

Bo personligt och färgstarkt

Redan när du anländer till Lådfabriken pekar exteriören på att detta är ett boende som skiljer sig från mängden. Huset, som ligger på klipporna endast 30 meter från Skageraks strand, användes en gång i tiden som fisklådefabrik där träbåtar och fisklådor tillverkades. Idag är varje rum kreativt inrett med färg, form och design som de viktigaste byggstenarna.

Bli ett med naturen i bekväma safaritält

Mitt i Bohuslän, på en skogsklädd sluttning med innerskärgården i sin famn hittar du Anfasteröd Gårdsvik, en unik semesteranläggning. Här kan du bo i bekväma safaritält med badrum, kök, värme, sköna sängar och till och med ett sovloft. Från tälten som är placerade på en klippa med fantastisk havsutsikt eller under bokskogens lummiga bladverk hör du vinden susa och fåglarna kvittra genom tältduken.

Bo i 50-talets Amerika

Mandy’s Inn Motel bor du bekvämt i en miljö inspirerad av 50-talets Amerika. Varje rum har sitt eget tema. Gå omkring i huset, se utställningsföremål och kastas bakåt i tiden. Är du intresserad av rock´n´roll och 50- och 60-talet blir vistelsen en upplevelse du sent kommer att glömma. 

Fotograf: Ingegerd Blomqwist

Övernatta i Bikupa

Tavlebords honungsgård är bivärlden huvudsysslan. Här kan du bli biodlare för en dag, handla ekologiskt fika och egenproducerad honung, samt natta över på gårdens B&B - i en egen bikupa!

Bo som en eremit

Eremitstugan i Dalsland är ett unikt boende beläget högst upp på ett berg med utsikt över skog och sjö. Här bor du utan el och kan njuta av en digital detox med fantastisk natur utanför knuten. 

Bo och lev som en pirat

Om ni bokar kojerna på Daftös Pirathotell så befinner ni er mitt i äventyret. Varje hotellrum är utformat efter en egen piratberättelse – något ni kan försöka koppla detaljerna i rummet till berättelsen medan hela familjen njuter av kvällssolens strålar på er avskilda balkong.