({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Bioupplevelse i Västsverige.

    Film och bio i Västsverige

Välkommen till filmens förtrollade värld!

Här kan du få tips om de mysigaste biograferna, läsa mer om kommande biopremiärer och filmfestivaler, spana in vilka filmer som är inspelade i Västsverige och ta del av fun facts om filmbranschen.

Biograferna du inte vill missa

Film är bäst på bio och säg ett bättre sätt att skingra mörkret på än med ljuset från bioduken. Västsverige har ett stort antal biografer där du kan se höstens alla premiärer. Vi har valt ut några biografer som sticker ut. Har du varit där?

Fika + Bio = SANT

Ta en fika innan bio är en bra start på en härlig filmkväll. Hitta ett mysigt kafé och grunda med en riktigt go´fika och prata ikapp er om livet och tankar om kvällens film. Här hittar du härliga kaféer som du kan gå till innan ditt biobesök.

Filminspelningsplatser att besöka

I Sveriges ledande filmregion spelas det in film på många olika platser. Den senaste filmen med detektivduon från Valleby dvs LasseMajas Detektivbyrå och Skorpionens hemlighet spelades till stora delar in i Alingsås. Och många känner till Ulricehamn som inspelningsplats för Colin Nutleys många omtyckta filmer och för att inte tala om Trollhättan även kallad Trollywood som är hemvist för Film i Väst. Läs mer om platser på film som du kan uppleva i verkligheten.

 

Filmfestivaler i Västsverige

Kirsten Dunst från Melancholia

6 roliga fakta om skådespelare

Vad händer egentligen när de stora stjärnorna är på besök!? Här delar vi med oss av fem roliga fakta av händelser som ägt rum i samband med filminspelningar i Västsverige. Visste du att...

  • Kiefer Sutherland bodde på Ronnums Herrgård när Melancholia spelades in. Han tyckte om japansk stil så när Ronnums skulle renovera en svit så blev det just det temat.

  • Kirsten Dunst bodde också på Ronnums i samband med Melancholia och både hon och Keither fick varsin villa på tomten uppkallad efter sig; Dunst villan och Sutherland villan. Så heter de fortfarande idag.

  • Under inspelning av Ruben Östlunds film Triangle of Sadness så brukade Woody Harrelson cykla till jobbet, något han annars inte kan göra när han filmar större produktioner.

  • Under inspelning av den danska filmen Hunger med regissör Christoffer Boes besökte Hollywoodstjärnan Nikolaj Coster-Waldau, känd från Games of Thrones (Jaime Lannister) Istanbul Kolgrill i Vänersborg.

  • Nicole Kidman glömde sin baddräkt på Hallevibadet i Vargön då hon bodde på Ronnums herrgård i samband med inspelningen av Lars von Triers film Dogville i Trollhättan 2002.

  • 50 statister från Trollhättan och Göteborg deltog i inspelningen av filmen It’s all about love (2003) tillsammans med Hollywoodstjärnorna Claire Danes och Joaquin Poenix. En journalist publicerade foton på Claire Danes body double, skådespelarkopia för scener utan ansikte, utanför studion i Trollhättan i tron om att fått exlusiva bilder.