({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Kulturupplevelser i Göteborg och Västsverige

Upplev kulturen i Västsverige

Västsverige och Göteborg är rikt på kulturupplevelser. Här hittar du tips på museer, konst, musik, festivaler, film, trädgård, hållbar design- och modeshopping och inte minst svensk fikakultur... för att nämna några exempel.

Njut av livemusik

Upptäck fantastisk livemusik i Västsverige, från stora arenor i Göteborg till intima spelningar i mindre städer och på landsbygden. Här finns alla slags musikupplevelser från rock, pop och jazz till klassisk musik.

Följ med på en resa genom Sveriges historia

Människorna som bott i Skaraborg och Västsverige har spelat en viktig roll i Sveriges historia och de viktiga händelserna som format vårt land. Vintern 2023/2024 sänder SVT serien Sveriges historia med tio episoder som berättar om vår gemensamma historia, från istid fram till nutid. 

  • Besök lokala museer och upptäck vår historia genom olika roliga och intressanta aktiviteter och utställningar. 
  • Boka ett historiskt paket med god mat och mysigt boende. 

Film på bio

Här får du tips om de mysigaste biograferna, kommande biopremiärer och filmfestivaler. Du kan även spana in vilka filmer som är inspelade i Västsverige och ta del av fun facts om filmbranschen.

Västsverige är rikt på kulturpärlor

Upptäck några av städerna/platserna i Västsverige där kulturen har en extra stor betydelse.

Fler kulturupplevelser

Här kan du se street art

Västsverige är en av världens ledande destinationer för street art med orter som Borås, Göteborg, Lerum och Öckerö i spetsen. West Sweden Street Art Trail är en interaktiv karta där du hittar alla färgglada konstverk.

Västsveriges sju underverk

Västsveriges sju underverk har utsetts efter en omröstning bland allmänheten. Här är topplistan över kulturpärlorna du inte får missa.

Meet the Locals

Det finns många sätt att komma nära vardagslivet i Västsverige och det är inte så krångligt som du kanske tror. Här hittar du inspirerande reportage, tips och dessutom en hel del privatpersoner som vi kallar ”Locals”.

Guide till bra shopping i Västsverige

Klicka på bilderna nedan för att komma till flera bra shoppingguider för dig som gillar att shoppa hållbart och återbruk.