({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Läckö Slott

    Kulturupplevelser

I Västsverige är kulturen alltid nära. Här hittar du tips på regionens historiska sevärdheter, muséer, musik, design, festivaler, museer och barnens kulturresa.

Kulturhöst i Västsverige

Vad sägs om att gå på Kulturnatta i Göteborg, njuta av musik på Slussens Pensionat eller att vandra i det ljussatta höstmörkret under Island of Light, Lights in Alingsås eller Nossan Ljusfestival i Grästorp?

Hösten är också en tid för museibesök, konstvandringar eller ett besök i biomörkret. Under hösten väntar tre stora filmpremiärer i Västsverige. Bränn alla mina brev av Björn Runge, Ruben Östlunds nya film Triangle of Sadness och för sjunde gången får vi möta detektiverna Lasse och Maja i nya filmen LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta.

Höstens livespelningar

När sommar går mot höst flyttar livespelningarna in i mysiga lokaler och den där intima känslan kommer fram. Spana in höstens spelningar på ställen som Slussens Pensionat på Orust, Hermans Lada i Ulricehamn och Lilla Björkö utanför Mariestad.

Planera din kulturupplevelse

Roadtrip: Kulturvägen

Över 100 naturnära besöksmål i övre Ätradalen med omnejd med inriktning kulturarv. Småskaliga landsbygdsföretagare och föreningar hälsar välkommen. 

Roadtrip: Retrovägen

Retrovägen är en led som tar dig tillbaka till 50-, 60- och 70-talet. Längs de slingrande småvägarna finns kaféer, bensinmackar, butiker, restauranger, museer och mycket mer.

Västsveriges sju underverk

Västsveriges sju underverk har utsetts efter en omröstning bland allmänheten. Här är topplistan över kulturpärlorna du inte får missa.

Tre inspirerande kulturcyklingar

Upptäck internationell konst utmed kusten, cykla genom det anrika tygriket i Sjuhäradsbygden eller spana in kanalbåtarna längs ett av Sveriges största...

Meet the Locals

Det finns många sätt att komma nära vardagslivet i Västsverige och det är inte så krångligt som du kanske tror. Här hittar du inspirerande reportage, tips och dessutom en hel del privatpersoner som vi kallar ”Locals”.

Magasinet Kulturista!

I Västsverige är kulturen alltid nära. I Kulturista hittar du tips på regionens historiska sevärdheter, museer, musik, design, festivaler, barnens kulturresa...

Kulturupplevelser för hela familjen