({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Kulturupplevelser

Upplev kulturen i Västsverige

Västsverige och Göteborg är rikt på kulturupplevelser. Här hittar du tips på museer, konst, musik, festivaler, film, trädgård, hållbar design- och modeshopping och inte minst svensk fikakultur... för att nämna några exempel.

Kulturhöst i Västsverige

Kulturhöst i Västsverige presenterar en kappsäck fylld med spännande kulturupplevelser, bland annat:

  • Konstrundor och konstutställningar
  • Ljusfestivaler
  • Museiutställningar
  • Konserter och livespelningar
  • Kulturfestivaler

Spana in hela utbudet av kultur och nöje i höst!

Njut av livemusik

Upptäck fantastisk livemusik i Västsverige, från stora arenor i Göteborg till intima spelningar i mindre städer och på landsbygden. Här finns alla slags musikupplevelser från rock, pop och jazz till klassisk musik.

Västsverige är rikt på kulturpärlor

Upptäck några av städerna/platserna i Västsverige där kulturen har en extra stor betydelse.

Fler kulturupplevelser

Roadtrip längs kulturvägar

Kulturvägen samlar över hundra naturnära besöksmål i övre Ätradalen mellan Falköping och Tranemo. Här möter du småskaliga landsbygdsföretagare, kaféer, butiker, restauranger och museer. Läs mer om Kulturvägen.

Retrovägen tar dig tillbaka till de ljuva 50-, 60- och 70-talen. Längs de slingrande småvägarna från Göteborg och upp genom Skaraborg hittar du retroupplevelser inom design, mode, trender och teknologi. Läs mer om Retrovägen.

Här kan du se street art

Västsverige är en av världens ledande destinationer för street art med orter som Borås, Göteborg, Lerum och Öckerö i spetsen. West Sweden Street Art Trail är en interaktiv karta där du hittar alla färgglada konstverk.

Västsveriges sju underverk

Västsveriges sju underverk har utsetts efter en omröstning bland allmänheten. Här är topplistan över kulturpärlorna du inte får missa.

Meet the Locals

Det finns många sätt att komma nära vardagslivet i Västsverige och det är inte så krångligt som du kanske tror. Här hittar du inspirerande reportage, tips och dessutom en hel del privatpersoner som vi kallar ”Locals”.

Film på bio

Här får du tips om de mysigaste biograferna, kommande biopremiärer och filmfestivaler. Du kan även spana in vilka filmer som är inspelade i Västsverige och ta del av fun facts om filmbranschen.

Guide till bra shopping i Västsverige

Klicka på bilderna nedan för att komma till flera bra shoppingguider för dig som gillar att shoppa hållbart och återbruk.