({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Kvinna besöker Abecita i Borås

    Kulturupplevelser

Kultur i Göteborg och Västsverige

I Västsverige är kulturen alltid nära. Här hittar du tips på design, mode, historiska sevärdheter, musik, festivaler och museer.

Njut av livemusik

Under vintern flyttar livespelningarna in i mysiga lokaler och den där intima känslan kommer fram. Spana in livespelningar på ställen som Slussens Pensionat på Orust, Hermans Lada i Ulricehamn och Lilla Björkö utanför Mariestad.

Kliv in i biomörkret

Här får du tips om de mysigaste biograferna, kommande biopremiärer och filmfestivaler. Du kan även spana in vilka filmer som är inspelade i Västsverige och ta del av fun facts om filmbranschen.

Den svenska fikakulturen

Begrepp som ”Swedish Fika” har fått internationellt genomslag och hemma i hushållen bakas det som aldrig förr. Men vad vet du egentligen om den svenska fikatraditionen? Och varför har just Alingsås blivit The Capital of Fika...?

Roadtrip längs kulturvägar

Kulturvägen samlar över hundra naturnära besöksmål i övre Ätradalen mellan Falköping och Tranemo. Här möter du småskaliga landsbygdsföretagare, kaféer, butiker, restauranger och museer. Läs mer om Kulturvägen.

Retrovägen tar dig tillbaka till de ljuva 50-, 60- och 70-talen. Längs de slingrande småvägarna från Göteborg och upp genom Skaraborg hittar du retroupplevelser inom design, mode, trender och teknologi. Läs mer om Retrovägen.

Här kan du se street art

Västsverige är en av världens ledande destinationer för street art med orter som Borås, Göteborg, Lerum och Öckerö i spetsen. West Sweden Street Art Trail är en interaktiv karta där du hittar alla färgglada konstverk.

Västsveriges sju underverk

Västsveriges sju underverk har utsetts efter en omröstning bland allmänheten. Här är topplistan över kulturpärlorna du inte får missa.

Meet the Locals

Det finns många sätt att komma nära vardagslivet i Västsverige och det är inte så krångligt som du kanske tror. Här hittar du inspirerande reportage, tips och dessutom en hel del privatpersoner som vi kallar ”Locals”.

Planera för kultur i vår och sommar