({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Design och mode i Västsverige

Här hittar du designupplevelser i världsklass

Västsverige är en uppfinningsrik plats och hem för många av våra största designers och modeskapare. Låt oss guida till dig till designmuseer, butiker där du shoppa hållbara kläder och många andra spännande platser.

Din guide till design i Västsverige

Är du nyfiken på varför svensk design ser ut som den gör? Spana in vår guide till design där vi ger en historisk inblick i designsamhället Sverige. Vi går även igenom några av de största designskapelserna från Västsverige, såsom Volvo, Textilstaden Borås och Svenskt Tenn.

Hållbar shopping - design, kläder och inredning

Det finns ett växande intresse för att shoppa hållbart mode, lokalproducerad design och miljövänlig inredning. Vi har listat våra favoritbutiker runt om i Västsverige där du kan shoppa med gott samvete.

Tygriket - 5 stopp värda en omväg

Här kommer tips på fem platser du definitivt måste stanna till vid när du besöker Tygriket i Mark, söder om Borås.

utställning på textilmuseet

8 populära designmuseum i Västsverige

Några av landets mest unika museum för design finns i Västsverige och Göteborg. Upptäck en värld av formgivning, arkitektur och mode.

Framtidens textil utvecklas i Borås

Musikaliska bordsdukar, kläder som ändrar färg när du bär dem, stickade blodkärl och träningskläder som kan mäta en idrottares värden. Det är bara några exempel på alla de smarta textiler som utvecklas på Textile Fashion Center i Borås.

Gör en dagstur till Borås

Borås ligger knappt en timme inåt landet från Göteborg och är perfekt för en mysig dagstur. Här finns massor av häftiga kulturupplevelser, konstmuseer, street art, shopping och trevliga restauranger och caféer.

15 unika designplatser i Västsverige

Spana in dessa 15 spännande platser där du kan njuta av unika designföremål och äkta designhistoria. Från bevarade trästads- och funkismiljöer till arbetslivsmuseer som speglar designindustrins historia.

Lidköping - med hjärta för porslin och arkitektur

I småstaden Lidköping har konst och design en given plats. Här kan du lära dig mer om porslinets historia på Rörstrand Museum och njuta av makalös arkitektur med Victoriahuset och Läckö slott i spetsen.

Den ädla konsten att blåsa glas

Visste du att Limmareds Glasbruk har anor från 1740-talet och idag är Sveriges äldsta verksamma glasbruk, kanske mest känt för tillverkningen av Absolut-flaskan?

.

Swedish Design Museum To Go

Så vitt vi vet är Swedish Design Museum To Go den allra första designutställningen i världen där du får ta med dig föremålen ut på upptäcktsfärd. Välkommen till en spännande utställning förpackad i en liten ryggsäck.

Träffa mönsterformgivaren Emma von Brömssen

Emma von Brömssen är en lovande mönsterformgivare från Göteborg. Hennes tapetmönster och porslinskollektioner väcker uppmärksamhet både i Sverige och utomlands.

Träffa modedesignern Lars Wallin

Lars Wallin är modedesigner och coutûrier på högsta nivå med bröllop och fest som specialitet. Han har också gjort mycket scenkläder till soloartister, teater och balett.

Möt formgivarna som designar inredning till Göteborgskrogar

På krogen möts gastronomi och estetik. En spännande inredning kan vara lika viktig som en innovativ meny. Formgivarna Nicklas Fälldin på Spik Studios och Staffan Holm ligger bakom två av Göteborgs nya krogar.

Antikt, Retro och Second hand

Riktigt bra second hand-butiker kan vara svåra att hitta. Vi har samlat några av regionens bästa butiker på temat antikt, retro och second hand. Bra shopping både för plånboken och miljön.