Sju tillgänglighetsanpassade vandringsleder i Sjuhärad
Här presenterar vi sju tillgänglighetsanpassade vandringsleder. Njut av vackra skogar, härliga utsikter, öppna mossar och blänkande sjöar.
1. Vängaleden
Vandringsleden Vänga mosse bjuder på en lätt och härlig vandring på upp till 5 kilometer beroende på hur du väljer att gå slingan. En del av vandringen är tillgänglighetsanpassad och går på breda träspänger över mossen.
Fotograf: Lukasz Warzecha
2. Rya Åsar
Rya åsar erbjuder omväxlande natur nära Borås centrum och unika värden för det rörliga friluftslivet. Här finns ett fantastiskt landskap med klippbranter, ekskogssluttningar, vidsträckta barrskogar och levande odlingsmarker.
Läs mer om Rya Åsar vandringsleder här
Läs mer om Rya Åsar vandringsleder här
3. Lassalyckan
Stigen är en markerad rundslinga på ca 750 meter, där det även finns en rastplats med bord och bänkar i mitten av rundan. Underlaget är fast och brett och består av hårt packat grus som lämpar sig väl att ta sig fram på med såväl cykel som rullstol.
Läs mer om leden på denna sida.
Läs mer om leden på denna sida.
Fotograf: ulricehamnsturistbyra.se
4. Kypegården
Precis i kanten av Kypesjön finns en tillgänglighetsanpassad promenadslinga som är 750 meter lång. Här kan du rulla fram precis i kanten av den lilla vackra sjön. Flera rastplatser finns utmed slingan.
Läs mer om Kypegårdens vandringleder här
Läs mer om Kypegårdens vandringleder här
Fotograf: Outdoor Sjuhärad / Erik Johnson
5. Hofsnäs naturstigar
Hofsnäs naturstigar är ett vandringsområde nära Torpa stenhus och Hofsnäs herrgård i Torpanäsets naturreservat. Det finns flera rundslingor att välja bland, allt från 1 kilometer till 4,8 kilometer. Den kortaste slingan på en kilometer är tillgänglighetsanpassad.
Fotograf: Susann Gustafson
6. Kolbränningen
Kolbränningen/Hestra frilufts- och rekreationsområde strax väster om Borås ligger intill ett stort natur-och skogsområde.
Fotograf: Borås Stad
7. Kransmossen
De senaste åren har vi tillgänglighetsanpassat några olika sträckor längs med Kransån, där nu nu kan rulla fram på ett trädäck precis i kanten av den porlande ån. Flera rastplatser finns längs sträckan.
Fotograf: Erik Johnson / Outdoor Sjuhärad