({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Kransmossen
Borås

1 km, 4 km, 4,5 km, 4,9 km, 7,3 km, 10,4 km

Välkommen till Mariedalsstugan och Kransmossens friluftsområde - din port till äventyr och upptäckter! Med sju mångfacetterade motionsspår och vandringsleder från 1 till 10 kilometer finns här något för alla naturälskare och motionärer.

Utforska vandringsleden Tystnaden - en kort, informativ skogsvandring med naturnära stationer och tips för välbefinnande. Upplev kulturleden och spåren genom vacker granskog på de olika längderna, passande för olika konditionsnivåer.

Det svart/vita spåret på 10 kilometer bjuder på en lummig stig genom granskogen och belönar med vackra rastplatser vid Laggarebo och vid Lilla Häljasjön. För barnvagnsvandring är 7,3 km-leden (gön/vit) ett alternativ, om än lite kuperad.

För de tillgänglighetsintresserade finns tillgängliga sträckor längs Kransån med trädäck vid den porlande ån och flera rastplatser. Mariedalsstugan är navet för dusch, bastu och fika, och det finns tillgänglig parkering nära idrottsplatsen.

Njut av närliggande attraktioner som hinderbana, utegym och en barnvänlig park. Upplev det gemytliga grillplatsområdet och vindskyddet för avkopplande stunder i naturen.

Parkera enkelt vid Kransmossens idrottsplats och utforska området med närhet till allt! Bussresenärer når området smidigt från Kransvägen, hållplats Guldbrandshagen.

För mer information om leden och ständigt uppdaterad information om tillgänglighet, parkering och övriga faciliteter se information på boras.se här.

Kontaktinformation

Fritids- och folkhälsoförvaltningenHemsida: Till hemsida