({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Ulf NIlsson

Rya Åsar vandringsleder
Borås

2,5 km, 4 km, 9 km, Medel/Svår.

Välkommen till Rya åsar – en oas av natursköna äventyr precis intill Borås centrum! Här, i detta fantastiska landskap av klippbranter och ekskogar, väntar spännande stigar och naturskön variation som bjuder in till rörligt friluftsliv. Utforska det omväxlande terrängen, vare sig du söker picknickplatser, vackra sjöar eller hissnande utsiktsplatser.

Stigarna är anpassade för olika nivåer och leder dig genom natursköna områden. Vid den nya entrén i Björbobacken startar en lättillgänglig 1 km led som tar dig till en hisnande utsiktspunkt med bord och bänkar för en avkopplande paus i naturen.

För de som längtar efter längre äventyr erbjuder Almenäs parkeringsplats en 2,4 km svårare vandringsled genom Rya åsar. Blåa svampsymboler markerar denna stig som tar dig på en spännande resa genom naturreservatet.

Vid Björbostugans parkeringsplats utgår en medelsvår 4 km led genom "Ekskogen", en vandringsled som tar dig genom ädellövskogar, kulturmarker och till fina utsiktspunkter längs vägen. Väl tillbaka väntar vindskydd och grillplats för en mysig stund i naturen.

För de mest äventyrslystna erbjuder den 9 km långa vandringsleden från Björbostugan en utmanande terräng genom barrskogar och kulturmarker. Denna svåra stig leder till flera utsiktsplatser och tillbaka till Björbostugan, helt omgiven av det natursköna Rya åsar-området.

Upptäck fiske, bad och båtuthyrning på Almenäs och njut av vackra grillplatser som komplement till ditt äventyr. Med parkering nära entrén och bekväm tillgång till busshållplatser är det enkelt att komma till och från dessa fantastiska vandringsleder. Välkommen till en spännande utforskning av naturen i Rya åsar!

För mer information om leden och ständigt uppdaterad information om tillgänglighet, parkering och övriga faciliteter se information på boras.se här.

Kontaktinformation

Tekniska förvaltningen / Fritids- och folkhälsoförvaltningenHemsida: Till hemsida