({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Upplev Skövde!

Varmt välkommen till Skövde vid platåberget Billingen. Här, mellan Vänern och Vättern, kan du njuta av lokala matupplevelser, evenemang, kultur, historiska sevärdheter och friluftsliv.

I Skövde är det löjligt nära till både natur och stadskärna. En av många fördelar med en mellanstor stad mitt i ett storslaget landskap. Vi guidar dig till sevärdheterna och upplevelserna du inte får missa.

        Ready set enjoy.svg

Tips på evenemang i Skövde

En tjej sitter i toppen av slalombacken och blickar ut över Skövde. På huvudet har hon en vit hjälm och fötterna pjäxor och en svart snowboard.

Snön finns på Billingen

Även om det töar i stan lever vintern vidare på berget. Ta bussen till skidspåret och slalombacken! På bara några minuter tar du dig från resecentrum till vinterns aktiviteter. 

Startklar för flera åkare på längdskidstävling

Anmäl dig till ett roligt lopp i Skövde

Varje år avgörs flera lopp i Skövde. Vi har samlat dem på samma ställe så att du som söker ett mål med din träning enklare ska hitta ett lopp som passar dig.

 


Let's explore Skövde!

I Skövde hittar du spännande sevärdheter, fartfyllda aktiviteter och mysiga besöksmål - vi har samlat de mest populära upplevelserna tillsammans med de bästa guldkornen så att du enkelt kan planera vad du vill göra i Skövde.

Robot som vinkar.jpg

Vi hjälper dig på plats

Skövde Turistcenter har öppet måndag-fredag, året runt. Till oss är du varmt välkommen med alla dina frågor eller om du bara vill slå dig ned med en turistbroschyr en stund. Utöver våra öppettider finns 10 stycken InfoPoints placerade på populära besöksmål runt om i kommunen. Hos dessa finns möjlighet att få material, så som kartor och broschyrer. De kan också hjälpa dig med turistfrågor.

På Commerce och Resecentrum hittar du också våra orangea turistbyråer med både broschyrer och kartor. 

 


Delad glädje är dubbel glädje!


Dela din upplevelse med andra genom att tagga dina bilder på sociala medier när du utforskar Skövde.

 

 


Upptäck mer att se och göra i Skaraborg

Bara en kort biltur från Skövde finns härliga kustområden, ännu mer spännande historia och vacker natur. Här hittar du kända pärlor och dolda skatter – upplev mer av Skaraborg!