({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Upplev Göteborgs skärgård

4 öar att besöka

Upptäck Göteborgs skärgård. Här hittar du tips på turer med vandring, båtturer, evenemang, mysiga caféer och restauranger. Men även boende för dig som vill förlänga vistelsen. Planera en utflykt med till Göteborgs skärgård.

Upplevelser på Hönö

Hönö är en ö full av liv året om och som bjuder på flera magiska smultronställen. Här finns klippor, fiskebåtar, sjöbodar, mysiga matställen, butiker och underbar natur. Möt våren på Hönö i Göteborgs skärgård.

Vandra på Hönö.

Vandra Göteborgs Skärgårdsled

Göteborgs Skärgårdsled, en del av Kuststigen, är en sammanhängande vandringsled på 27 km och tre etapper - etapp 1etapp 2 och etapp 3 - som sträcker sig från Burö i norr, via Öckerö och Hönö, till Fotö i söder. Res med Västtrafik till hållplats Färjeläget Lilla Varholmen och vidare med vägverkets avgiftsfria färja till Hönö. Påbörja vandringen av etapp 1 vid Hönö färjeläge. 

Mysiga boenden, varma bastubad och aktivitetstips

Boende - hos Havskattens hotell och vandrarhem och Nimbus kan du boka boende och njuta av bastubad och Skärgårdshotellet i Hönö klåva erbjuder boende, god mat och vandringspaket.

Bastubad - Här hittar du fler tips på avkopplande bastubad på flera öar i Göteborgs skärgård.

Hittaut - är en gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av karta (på papper eller i appen) ska finna checkpoints. Välj om du vill gå, springa, cykla eller ta dig fram på annat sätt.

Ät gott med skärgårdsvy

Tullhuset restaurang i Hönö Klåva är en gemytlig fisk- och skaldjursrestaurang med fantastisk utsikt över havet och Vinga Fyr. 

Hos Klova hamnkrog får du god och vällagad mat som lagas från grunden. Restaurangen har även en egen trädgård. 

Franses Skärgårdspub ligger i Hönös gamla vadbinderi. Här njuter du av god mat tillsammas med en vacker panoramautsikt över havet.

Restaurang Skafferiet serverar helglunch, á la carte, 3-rätters samt en läcker sharing-meny. Restaurangen tillhör Skärgårdshotellet Hönö.

Turer till Vinga & havsäventyr

Följ med på havsfiske med Marine events eller boka ett skaldjurspaket med fiske, middag och hotellnatt med Kastor boattrips. Hönö båtturer kör historiskt guidade turer med sälsafari och stopp på Vinga. Välj och vraka!

Shopping på kajen

Flanera bland fiskebåtar och sjöbodar och kolla in vårnytt i tjugotalet butiker i Hönö klåva. 

Missa inte Lilling Cottage, en annorlunda blomster- och inredningsbutik med restaurang. Här serveras medelhavsinriktad mat & ljuvliga pizzor.


Upptäck öarna på två hjul

I Hönö klåva hamn hyr du en cykel av Paolos. Köp med dig något gott från Klåva fiskaffär och sök dina egna smultronställen.

Så tar du dig till Hönö

Från Lilla Varholmens Färjeterminal på Hisingen går vägverkets avgiftsfria färja (tar 12 min) till Hönö färjeläge.

Reseplaneraren TOGO

 

Styrsö, Donsö, Vrångö i Göteborgs skärgård.

Upplevelser på Styrsö, Donsö och Vrångö

Styrsö är centralorten i den södra delen av Göteborgs skärgård. Här är avstånden små, vägarna smala och bebyggelsen idyllisk. Från Styrsö går det även en bro över till Donsö. Natursköna Donsö är ett vandringsvänligt badparadis med stränder och klippor runt hela ön.

Vrångö är den sydligaste av de året runt-bebodda öarna i Göteborgs skärgård. Vrångö är känd för sin vackra natur och bjuder på en blandning av sandstränder och bohuslänska klippstränder.

Isbolaget.

Ät och bo gott på Donsö

Njut av västkustens godaste espresso - på Café Popsicle i hamnen. På menyn finns både fika och mat lagat på lokala råvaror och med inspiration från det hållbara havet med både musslor och tång.

Ät gott i ett gammalt Isbolag - längst ut på hamnpiren på Donsö ligger Isbolaget. Här både äter du gott och bor bekvämt. Öppet fredagar och lördagar under april, därefter utökas öppettiderna i maj. 

 

Ta en tur till Styrsö

Cykeltur - hyr en cykel av Isbolaget eller Popsicle och cykla över bron till Styrsö. 

Vandra - Packa picknickkorgen och ta båten ut till vandring på Styrsö. På den södra delen av Styrsö finns fina promenadslingor.

Öbergska caféet - njut av en god smörgås, sallad eller varför inte pannkakor. Öppet måndag - torsdag 11:30-14:00, fredag och lördag 12:00-21:00 och söndag 12:00-16:30.

 

Hamnkrogen Lotsen.

Upplev Vrångö - skärgårdens sydligaste ö 

Hamnkrogen Lotsen - Njut av dagens fångst av skaldjur och fisk samt utsikten över hamninloppet. 

Vårbad hos Kajkanten - relaxflotten med vedeldad bastu, badtunna och badstege för havsbad. Här finns även moderna sjöbodar att boka om du vill stanna över natt. 

Solnedgång från lotsutkiken - är helt klart värt ett besök. Förr satt lotsarna och spanade efter fartyg att hjälpa in till Göteborg. Idag bjuder platsen på en panoramavy med utsikt mot bland annat Vinga fyr, Öckeröarna och fastlandet.

Vandra - Packa picknickkorgen och ta båten ut till vandring på Vrångö. Ön bjuder på två fantastiska promenadslingor på 4 och 3 kilometer, varav den ena är tillgänglighetsanpassad HCP av Västkuststiftelsen. 

Kajkanten Vrångö.

Så tar du dig ut till skärgårdens södra öar

Donsö: Hoppa på buss Ö-snabben 114 eller spårvagn 11 vid Brunnsparken och åk till Saltholmen. Här byter du till färja 281 mot Vrångö.

Styrsö: Med båt Västtrafiks båtlinje 281 eller 282  från Stenpiren (centrala Göteborg) alternativt från Saltholmen till hållplats Styrsö Bratten. 

Vrångö: Hoppa på buss Ö-snabben 114 eller spårvagn 11 vid Brunnsparken och åk till Saltholmen. Här byter du till färja 281 mot Styrsö/Vrångö. Hela resan tar 57 minuter och du kan ta dig hit året om.

 

Populära evenemang