({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Upplev Göteborgs skärgård

4 öar att besöka

Upptäck Göteborgs skärgård. Här hittar du tips på turer med vandring, båtturer, evenemang, mysiga caféer och restauranger. Men även boende för dig som vill förlänga vistelsen. Planera en utflykt med till Göteborgs skärgård.

Tänk på! Kolla alltid besöksmålets öppettider före ditt besök.

Vårens evenemang

Upplevelser på Hönö

Hönö är en ö full av liv året om och som bjuder på flera magiska smultronställen. Här finns klippor, fiskebåtar, sjöbodar, mysiga matställen, butiker och underbar natur. Möt våren på Hönö i Göteborgs skärgård.

Evenemang

Vandra på Hönö.

Vandra Göteborgs Skärgårdsled

Göteborgs Skärgårdsled, en del av Kuststigen, är en sammanhängande vandringsled på 27 km och tre etapper - etapp 1etapp 2 och etapp 3 - som sträcker sig från Burö i norr, via Öckerö och Hönö, till Fotö i söder. Res med Västtrafik till hållplats Färjeläget Lilla Varholmen och vidare med vägverkets avgiftsfria färja till Hönö. Påbörja vandringen av etapp 1 vid Hönö färjeläge. 

Mysiga boenden, varma bastubad och aktivitetstips

Boende - hos Havskattens hotell och vandrarhem och Nimbus kan du boka boende och njuta av bastubad och Skärgårdshotellet i Hönö klåva erbjuder boende, god mat och vandringspaket.

Bastubad - Här hittar du fler tips på avkopplande bastubad på flera öar i Göteborgs skärgård.

Hittaut - är en gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av karta (på papper eller i appen) ska finna checkpoints. Välj om du vill gå, springa, cykla eller ta dig fram på annat sätt. Premiär den 28 mars.

Ät gott med skärgårdsvy

Tullhuset restaurang i Hönö Klåva är en gemytlig fisk- och skaldjursrestaurang med fantastisk utsikt över havet och Vinga Fyr. 

Franses Skärgårdspub ligger i Hönös gamla vadbinderi. Här njuter du av god mat tillsammas med en vacker panoramautsikt över havet.

Restaurang Skafferiet serverar helglunch, á la carte, 3-rätters samt en läcker sharing-meny. Restaurangen tillhör Skärgårdshotellet Hönö. Öppet för lunch måndag-lördag och A la carte torsdag-lördag.

Turer till Vinga & havsäventyr

Följ med på havsfiske med Marine events eller boka ett skaldjurspaket med fiske, middag och hotellnatt med Kastor boattrips. Hönö båtturer kör historiskt guidade turer med sälsafari och stopp på Vinga. Välj och vraka!

Shopping på kajen

Flanera bland fiskebåtar och sjöbodar och kolla in vårnytt i tjugotalet butiker i Hönö klåva. 

Missa inte Lilling Cottage, en annorlunda blomster- och inredningsbutik med restaurang. Här serveras medelhavsinriktad mat & ljuvliga pizzor.


Upptäck öarna på två hjul

I Hönö klåva hamn hyr du en cykel av Paolos. Köp med dig något gott från Klåva fiskaffär och sök dina egna smultronställen.

Så tar du dig till Hönö

Från Lilla Varholmens Färjeterminal på Hisingen går vägverkets avgiftsfria färja (tar 12 min) till Hönö färjeläge.

Reseplaneraren

 

Styrsö, Donsö, Vrångö i Göteborgs skärgård.

Upplevelser på Styrsö, Donsö och Vrångö

Styrsö är centralorten i den södra delen av Göteborgs skärgård. Här är avstånden små, vägarna smala och bebyggelsen idyllisk. Från Styrsö går det även en bro över till Donsö. Natursköna Donsö är ett vandringsvänligt badparadis med stränder och klippor runt hela ön.

Vrångö är den sydligaste av de året runt-bebodda öarna i Göteborgs skärgård. Vrångö är känd för sin vackra natur och bjuder på en blandning av sandstränder och bohuslänska klippstränder.

Isbolaget.

Ät och bo gott på Donsö

Njut av västkustens godaste espresso - på Café Popsicle i hamnen. På menyn finns både fika och mat lagat på lokala råvaror och med inspiration från det hållbara havet med både musslor och tång.

Ät gott i ett gammalt Isbolag - längst ut på hamnpiren på Donsö ligger Isbolaget. Här både äter du gott och bor bekvämt. Vissa dagar serveras dagens lunch och vissa dagar är det kvällsöppet. Hitta alla öppettider på hemsidan

 

Ta en tur till Styrsö

Cykeltur - hyr en cykel av Isbolaget eller Popsicle och cykla över bron till Styrsö. Hos Popsicle kan du även köpa med dig picknick i samband med cykelhyrningen. 

Vandra - Packa picknickkorgen och ta båten ut till vandring på Styrsö. På den södra delen av Styrsö finns fina promenadslingor.

Öbergska caféet - här kan du njuta av god mat, ta en fikapaus eller ta med dig något gott från bageriet. Ibland arrangeras även spännande events, ta en titt på hemsidan för senaste nytt. 

Hamnkrogen Lotsen.

Kajkanten Vrångö.

Upplev Vrångö - skärgårdens sydligaste ö 

Hamnkrogen Lotsen - njut av dagens fångst av skaldjur och fisk samt utsikten över hamninloppet. 

Bo hos Kajkanten - boka en skärgårdsupplevelse med boende i sjöbod. Sätt guldkant på din vistelse och beställ en skaldjurslåda med havets läckerheter som levereras till sjöboden. Här finns även möjlighet att boka in relaxflotten med vedeldad bastu, badtunna och badstege för havsbad.

Solnedgång från lotsutkiken - är helt klart värt ett besök. Förr satt lotsarna och spanade efter fartyg att hjälpa in till Göteborg. Idag bjuder platsen på en panoramavy med utsikt mot bland annat Vinga fyr, Öckeröarna och fastlandet.

Vandra - packa picknickkorgen och ta båten ut till vandring på Vrångö. Ön bjuder på två fantastiska promenadslingor på 4 och 3 kilometer, varav den ena är tillgänglighetsanpassad HCP av Västkuststiftelsen. 

Hittaut på Vrångö, Styrsö och Donsö

Hittaut är en gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av karta (på papper eller i appen) ska finna checkpoints. Välj om du vill gå, springa, cykla eller ta dig fram på annat sätt. Startdatum är den 28 mars. 

Planera en tur till Styrsö/Donsö/Vrångö

Hållplatser: Båten avgår från Stenpiren i centrala Göteborg (enstaka avgångar) eller med tätare avgångar från Saltholmen - Styrsö, Donsö och Vrångö. Sök resan i appen Västtrafik To Go eller på vasttrafik.se.

 

Fler våriga upplevelser

Här har vi samlat vårens tips på upplevelser, restauranger och mysiga boenden som välkomnar dig att uppleva våren på Västkusten.

 

Till Möt våren på Västkusten