({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Oscarsbron i Trollhättan med utsikt över Trollhättefallen

Vatten i Trollhättefallen

Under Fallens Dagar släpper Vattenfall loss de enorma krafterna i Trollhättefallen flera gånger om dagen. Upplev kraften i Trollhättan!

När dammluckorna öppnas och det skummande vattnet väller fram upplever du vilken stor kraft som älven besitter. När vattnet släpps fritt forsar 300 000 liter vatten ner genom luckorna, varje sekund!

Trollhättefallen dånar inte längre oavbrutet som förr, men än kan man uppleva den vildhet som i århundraden lockat besökare till Trollhättan. Innan alla fördämningar och de två stora kraftverken byggdes såg det helt annorlunda ut här. Då tog vattnet andra vägar, och man hörde ständigt dånet och bruset från det vilda fallen. Den starka strömmen i älven har under flera århundraden använts för att bygga kvarnar och nära de nuvarande dammluckorna kan du idag se ruiner från några av de industrier som låg här fram till en början av 1900-talet.

I sommar genomför Vattenfall enbart fallpåsläpp under Fallens Dagar så passa på under festivalen!

Vatten i fallen

Info om vatten i fallen under Fallens Dagar 2024 kommer

Övriga tider under året 2023 (info för 2024 kommer)

På grund av det ansträngda energiläget så har Vattenfall beslutat att det i år inte kommer genomföras dagliga fallpåsläpp. Undantag gäller för Fallens Dagar.

Fallpåsläppen i Trollhättefallen är sponsrade av Vattenfall

 

Tillbaka till Fallens Dagar