({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Skulpturen På väg i Trollhättan

Konst mitt i veckan

Unna er en mitt-i-veckan-weekend för att suga in fantastiska konstverk och skulpturer. I Trollhättan och Vänersborg finns gott om lokala skapelser i alla dess former, och ni kan få er dos av kultur hos oss. Strosa runt bland caféer och konsthallar på er egna lilla konstrunda!

Dag 1 - En konstslinga genom Trollhättan

Stopp 1 - Frisk luft + kultur = sant 
Kom ut i den friska luften och njut av omgivningarna medan ni går vår alldeles egna Skulpturrunda. Längs med kanalen i Trollhättan finns det ett flertal olika skulpturer utplacerade och på Turistbyrån kan ni komma förbi och hämta en guidebok för att lära er mer.  

Stopp 2 - Innovatum District 
Efter en härlig stund i naturen är det dags att börja spana in konsten inomhus och ni börjar på Trollhättans Konsthall. Här hittar ni ett flertal olika utställningar av internationella, nationella och lokala samtidskonstnärer varje år.

Eftersom att ni redan befinner er på Innovatum District kan ni passa på att äta en trevlig lunch. Här hittar ni Nova mat och möten som serverar goa luncher och trevligt fikabröd för den efterrättssugna.  

Stopp 3 - Konst i centrum 
Dags att ta er vidare till centrum där ni hittar två av våra lokala gallerier. Galleri Gustafsson, ett personligt litet galleri, ställer ut både skulpturer och tavlor från olika nationella konstnärer som de möter under sina resor genom Sverige. Hos Ateljé A.Björk hittar ni Angelina Angela Björks egna konst, passa på att ta in hennes verk och träffa konstnären själv. Ta också svängen förbi Handkraft, en butik och galleri med tavlor och hantverk från lokala kreatörer. 

Dag 2 - Få en dos av kultur i Vänersborg

Stopp 1. Restads skulptur- och kulturpark
Efter en god natt sömn och en mättande frukost på ert hotell är det dags att ta er vidare till Vänersborg, och även idag börjar ni ute i friska luften! Restad gård är ett stort grönt område vid vattnet, och här finns både en skulptur- och kulturpark. Se de fascinerande skulpturerna från både nationella och internationella konstnärer, eller lär er mer om historien och de gamla byggnaderna i området.

Stopp 2 - Lunch på stan med kulturupplevelser till efterrät
Fyll magen med en god lunch på Folkets hus. Därefter är det dags för er egna lilla konstrunda i centrum, och ni kan börja i Vänersborgs konsthall som ligger under samma tak. I ljusa och trevliga lokaler visas ett flertal utställningar varje år med svenska och internationella konstnärer. Om tiden räcker till tipsar vi om att därefter göra en avstickare och kliva rakt in i 1800-talet på Vänersborgs museum, och följa spåren av upptäcktsresande i Sveriges äldsta museimiljö.

Stopp 3 - Fikapaus på klassiskt vis och centrumnära gallerier
Vad är väl en konstrunda utan paus för kaffe? Närhelst det passar tipsar vi om att slå er ner på Nordfeldts konditori - ett klassiskt café mitt i Vänersborg som grundades av familjen Nordfeldt år 1900. Här är bakverken hantverk, fyllda med kvalité och kärlek. Vill ni smaka på en klassiker? Fråga efter en Blondie.

Gå sen vidare några få minuter bort till Galleri3 på Edsgatan 5, det charmiga lilla galleriet med varierande och vackert utbud. Ta er slutligen vidare till Några målare - ateljé och galleri på minutavstånd i ett av stadens äldsta trähus. 

Se aktuella utställningar här

Pågående och kommande utställningar

weekend i trollhättan vänersborg med konst

Bra att veta

Tidsåtgång: 2 dagar
Rek. period: Vår, höst
Rek. dagar:
tis-ons alt. ons-tors
Tänk på: Kolla upp öppettider för respektive stopp innan avfärd

Karta över platserna

 

Varför mitt i veckan?
Den bästa tiden för din konst-weekend är mitt i veckan för att bäst förhålla sig till öppettiderna hos verksamheterna. Såklart kan du även åka hit på helgen, med risk att missa något stopp.