({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Välkommen till Trailhättan

Trollhättan har vuxit fram längs Göta älv vid de mäktiga Trollhättefallen. Staden erbjuder en rik historia och många spännande naturupplevelser med närhet till centrum. Känner du för en lugn promenad omgiven av rofylld natur eller en härlig löptur i ojämn terräng, kanske en mountainbiketur?

Låt oss inspirera dig med Trailhättans utbud.

 

Upptäck Trailhättan med appen

Appen #gotrollhattan guidar dig till olika upplevelser och besöksmål i Trollhättan. Här kan du också läsa mer om Trailhättan och få kartor direkt i mobilen när ni ska ut på upptäcktsfärd.

Appen finns att ladda ner till både Iphone och Android.

Trailhättan-paketen

Evenemang i Trailhättan

Se kommande evenemang där fokus ligger på trail, cykel, rullskidor och andra fartfyllda sporter och tävlingar i och runt Trollhättan. Under året arrangeras många höjdpunkter så som Edsvidsleden Trailrun och Trollhättan Action Week.

Friluftskartan

Friluftsguiden är din guide till allt som går att uppleva i Trailhättan i tryckt format. Här kan du se en översikt över naturområden, vandringsleder, cykelleder, skidåkning och mycket mer. Ladda ner den som PDF nedan.

 

Populära områden och leder

Upptäck våra lokala favoriter i Trailhättan

Nära vattnet

I Trailhättan är vattnet aldrig långt bort då Göta älv och Trollhätte kanal går rakt genom området. Njut av utsikten under en promenad eller joggingtur.

I skog och mark

Leta dig in i den djupa trollskogen i Trailhättan. Njut av en lugn promenad eller kanske ett utmanande joggingpass i den delvis ojämna terrängen.

Reflexrundor

Kom ut i naturen när du inte brukar det. Allt du behöver är en pannlampa, en vanlig ficklampa eller ficklampa i mobilen.

Tävlingsbanor

Följ de stora tävlingarnas spår i Trailhättan. Passa på att träna inför ditt eget deltagande eller bara gå på en skön promenad.

 

På hjul i Trailhättan

Upplev Trailhättan med cykel, rullskidor eller mountainbike. Här finns flera cykelvägar och mountainbiketrails att välja mellan som erbjuder vackra turer och spännande utmaningar för alla. Du kan också utmana dig själv genom att följa banan för världens största lopp i rullskidor, Alliansloppet.

 

Se filmen om Trailhättan

Låt äventyret börja i Trailhättan med fantastiska naturupplevelser till fots, på cykel eller med rullskidor. Låt oss presentera Trailhättans möjligheter.

Översikt leder

Här hittar du alla leder i Trailhättan.

Översikt friluftsområden

Här hittar du alla friluftsområden i Trailhättan.