({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
 • Fotograf: Jonas Ingman

Dags- och flerdagsturer i Västsverige

Följ med ut på kajakpaddling i Bohusläns skärgård eller besök ljuvliga Jonsereds Trädgårdar för en dag. Ge dig ut på cykeläventyr i Ulricehamn eller upptäck Göta Kanal med båt. En utflykt är ett perfekt sätt att upptäcka nya platser på. Nedan har vi samlat företag som erbjuder spännande, härliga och mysiga dagsturer och flerdagsturer av olika slag.

 

Paddla längs den bohuslänska kusten med Balanspunkten

Ge dig ut på en dagstur i kajak tillsammans med Balanspunkten och paddla längs vår vackra kustlinje en varm sommardag såväl som en stilla vinterdag. Efter en härlig paddeltur som utgår från Grundsund kan du stiga i land på de släta klipporna för att njuta av den medhavda lunchen – på egen hand eller med guide. Du kan också ge dig ut på en kvällspaddling och se solens strålar blir allt mildare och rödare eller följa med ut i den bohuslänska skärgården flera dagar i sträck.

Äventyr vid hav och skog med Upplevelsebolaget

Följ med på en paddeltur till Väderöarna, klättra på kala klippor i Bohuslän eller cykla Mountainbike på vackra Kinnekulle. Upplevelsebolaget arrangerar turer på ett hållbart och miljövänligt sätt och har gjort i över 20 år. Välj vilken upplevelse som passar dig bäst och följ med på en dag eller flera dagar av äventyr.

 • Fotograf: Happy Visuals

 • Fotograf: Joakim Hermanson

Njutvandra nära Göteborg med Pathfinder Travels

Gotaleden är en 71 km lång vandringsled som går mellan centrala Göteborg och kaféstaden Alingsås. En stadsnära vandringsled med vacker natur som erbjuder badvänliga sjöar, fantastiska utsiktsplatser och böljande landskap. Tillsammans med Pathfinder Travels och en lokal guide kan du under en weekend följa med och vandra mellan Jonsered och Alingsås. Ditt bagage transporteras med bil, så du går endast med lätt dagsryggsäck. Njut av omväxlande natur, fina kulturmiljöer, god mat och bekväma boenden.

Zipline, guldvaskning och skogens konung hos Dalslands Aktiviteter

Dalslands förtrollande natur går att uppleva på flera spännande sätt. Rid fram på hästryggen längs skog, sjö och stig, upptäck till fots eller paddla kajak i äventyrliga Stenebyälven. Hos Dalslands Aktiviteter finns även flera familjepaket att boka som erbjuder allt från guldvaskning och 3-kamp till höghöjdsbana och besök hos skogens konung.

Cykla Kattegattleden med EverTrek

Kattegattleden är Sveriges första nationella cykelled och sträcker sig 395 km längs kusten, från Helsingborg i söder, upp genom Halland och avslutas i Göteborg och Västsverige. Upplev leden tillsammans med EverTrek som transporterar ditt bagage. Du bestämmer själv resedatum, om du vill cykla hela eller delar av leden samt välja mellan olika paket, beroende på hur långt du vill cykla per dag. Den kustnära naturen längs leden bjuder på härliga sandstränder, mysiga fiskebyar och det finns gott om restauranger, boenden och kaféer att pausa vid.

Kajaktiv Tjörn bjuder på kulturpaddling

Det finns massa smultronställen kring någon av de tusen öar den bohuslänska kusten har att erbjuda. Med Kajaktiv Tjörn kan du följa med ut på guidade paddelturer där guiderna visar sina favoritställen. Kanske blir det en paddelutflykt med den spännande kombinationen av natur och kultur eller en tur till de populära öarna Åstol och Klädesholmen? Paddla tillsammans bland kobbar och skär, dag som kväll.

 • Fotograf: Jonas Ingman

 • Fotograf: Fredrik Schenholm

 • Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

Upptäck Göta kanal med Sjötorps Upplevelsecenter

Göta Kanals vackra vattenväg är perfekt att kombinera med den fina cykelled som går utmed kanalen. Följ med på en cykel- eller båttur längs Göta kanal tillsammans med Sjötorps Upplevelsecenter och ta del av en härlig blandning av natur, kultur och goda smaker. Välj om du vill ge dig ut på en dagstur eller en flerdagarstur, du får med dig karta, färdbeskrivning, cykel men även mat och boende ingår. Du behöver du inte tänka på något annat än att njuta av omgivningarna och tillvaron.

Paddla, yoga och vrakgodsvandra med Skärgårdsidyllen

Vid en charmig gammal sjöbod i Grönemad utanför Grebbestad finns Skärgårdsidyllen som erbjuder flera typer av kajakpaddling där du får utforska skärgården från första parkett. Här kan du prova på allt från kayoga - när du paddlar ut till en ö för att utöva yoga mitt i naturen, till gourmet- och ostronpaddling. Hos Skärgårdsidyllen kan du också följa med på guidade vandringar såväl som en spännande vrakgodsvandring.

 • Fotograf: Åsa Dahlgren

 • Fotograf: Ingela Holgersson

Älska Billingen med Älska Billingen

Med fäste på platåberget Billingen i Skövde erbjuder upplevelseföretaget Älska Billingen natursköna vandringar i ett otroligt vackert landskap. Följ med på en soluppgångsvandring och se hur Billigen exploderar i höstens färger när solen sakta stiger över horisonten, häng med på ett äventyr på snöskor i vildmarken eller varför inte en lyxig matvandring genom Skaraborgs skafferi där du får smaka på allt från lokala ostar och hemmabakad rabarberpaj med utsikt över kullarna, till en tre-rätters middag som avslutas på Fredriksons Pensionat.

Upptäck Vänerns nationalparker och naturreservat med Vänern Outdoor

Vänern är Sveriges största sjö med runt 22 000 öar och skär. Tillsammans med Vänern Outdoor kan du bland annat följa med på en guidad paddlingstur till Brommö Skärgård som är en av de finaste och populäraste naturreservaten i Vänern. Med kajak kan du också uppleva Vristulven som är en trolsk skogsjö – en perfekt familjeutflykt. Under sommaren kan du följa med på dagsturer till Djurö och tillbringa en dag i den vildmarksliknande nationalparken.

Fartfyllda båtturer i skärgården med 57°Nord 

En tur med 57°Nord innebär ett äventyr till havs. Upptäck Göteborgs och Bohusläns skärgård tillsammans med familj, vänner eller kollegor. Välj själv om du vill skräddarsy en egen variant eller boka ett färdigt paket. Följ med på en tvåtimmarstur till den ikoniska ön Vinga, kör en pubrunda i Göteborgs skärgård eller ta en mysig lunchtur till populära ön Marstrand.

 • Fotograf: Martin Maars

 • Fotograf: Darren Parkinson

Njutvandra med helpension med Vandra utan packning

Snöra på dig vandringsskorna och ge dig ut på en av Västsveriges vackraste och mest varierande vandringsleder. Soteleden i Bohuslän ger dig skärgårdens öppna vidder, såväl som trolska tall- och granskogar varvat med ljunghedar. Den tar dig också genom flera gemytliga kustpärlor, såsom Smögen, Malmön och Hunnebostrand. Med Vandra utan packning kan du själv välja antal dagar och vilka vandringsetapper du vill kombinera – bagaget transporteras åt dig vilket innebär att varje dag bjuder på en ny vandringssträcka.

Cykla och vandra i Sjuhärad med Outdoor Support

Med Outdoor Support kan du följa med på en tur till historiska platser med vackra herrgårdar och medeltida slott. Du får på cykel besöka några av herrgårdarna som Birgit Th Sparre har skrivit om i sin romanserie om Gårdarna runt sjön så som Torpa Stenhus som är ett av Sveriges bäst bevarade herresäten från 1500-talet. Eller hur låter det att prova på att sova ute och laga mat över öppen eld? Välj bland flera härliga upplevelser!

Upplev det bästa av Bohuslän med Sweden Westcoast Experiences

Vad sägs om matlagning ute i naturen, skaldjursmiddagar ute på klipparna vid havet, cykling längs kusten eller att somna under stjärnorna? Vill du ha njutning blandat med spännande aktiviteter finns flera turer att välja bland. Med Sweden Westcoast Experiences får du uppleva det bästa av Bohuslän. 

 • Fotograf: Lukasz Warzecha LWimages Studio

 • Fotograf: Jonas Ingman

 • Fotograf: Kristina Gillerstedt

Hyr din egen ö ute i skärgården med Möjligheternas Magasin

På den lilla mysiga ön Hampholmen, i närheten av Smögen, ligger Möjligheternas Magasin. Detta enkla trähus är precis vad namnet skvallrar om – en plats fylld av möjligheter. Här kan du arrangera fantastiska bröllop och andra fester med god mat och vacker havsutsikt. Kombinera gärna ditt arrangemang med en upplevelserik skaldjurssafari eller ett hett bad i vedeldad badtunna.