({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Vänner på Skaldjurskryssning i skärgården

Res kollektivt till ditt nästa äventyr

Massa sommar - En biljett

Här har vi samlat tips på turer och utflykter som du kan uppleva och resa kollektivt till. Med Västtrafiks sommarbiljett reser du fritt i Västsveriges tre zoner till priset av en. Du får även ta med dig upp till tre barn/ungdomar under 20 år på din vuxenbiljett. Planera din resa i appen Västtrafik To Go eller på vasttrafik.se.

Köp sommarbiljetten

16 tips på dagsutflykter och turförslag

Ge dig ut på äventyr i Västsverige. Välj mellan turer som passar familj och barn, för dig som gillar kultur och natur, bara vill åka en kort bit utanför Göteborg eller för dig som planera en längre tur med tågluff. Trevlig sommartur!

Ta mig direkt till:

Turer med kultur och natur

Turer för familjen

Turer nära Göteborg

Turer med tågluff

 

 

Fotokonst, Street art och Textil

BORÅS en mysig pärla knappt en timme inåt landet från Göteborg. Hos Abecita Popkonst kan du uppleva fotokonst i nivå med Fotografiska i Stockholm fast det inryms i en gammal BH-fabrik i Borås. I staden kan du strosa runt och njuta av både Street Art och skulpturer eller varför inte ett besök på Nordens ledande textilmuseum. Läs mer och planera din tur

Hållplats: Borås resecentrum

Glasets hus och antikbutiker

LIMMARED. Hos Glasets Hus museum kan du prova på att blåsa glas, shoppa lokalproducerat glas och se gamla vackra parfymflaskor. Gillar du secondhand och antikt så är du i antikmeckat med hela 14 butiker längs en och samma gata. Under v. 30 är det Antikveckan då butikerna är öppna varje dag. 

Hållplats: Limmareds station

Västsveriges porslinsmekka

LIDKÖPING. Älskar du porslin, gamla tallrikar och djurfiguriner då ska du ta en tur till Rörstrands museum. Museet nyinvigdes för ett år sedan och låter dig kliva in i ett helt nytt museum som påminner om ett gigantiskt vitrinskåp. Planera en tur till Lidköping

Hållplats: Lidköpings resecentrum

 

Upplev havet ovan och under ytan

LYSEKIL. Hos Havets Hus kan du uppleva havets levande djur på nära håll. Alla de 150 olika arter som finns hos Havets Hus, finns också i Västerhavet, endast ett stenkast därifrån. Läs mer om Lysekil

Hållplats: Lysekil södra hamnen

Vattenäventyr för stora och små

SKÖVDE. Kastar du dig gärna ut i vågorna och testar vattenrutschkanor? Eller njuter du hellre i varma pooler? Oavsett vilket hittar du alltid något som passar dig på Arena Skövdes upplevelsebad. Läs mer om Skövde.

Hållplats: Skövde resecentrum

Upptäck Lekplatsstaden

TROLLHÄTTAN. Upptäck stadens spännande lekplatser som ligger centralt i staden. Alla har unika teman - välkommen in i Roy och Roger mack, Skrotnisses stuga, utforska jättevalen eller klättra upp i utkikstornet. Läs mer om Trollhättan.

Hållplats: Trollhättan station

Bokäventyret

SKARA. Bokäventyret är en lekfull upplevelse för hela familjen om böcker i det vackra biblioteket mitt emot den pampiga Skara domkyrka. Här kan barnen åka nedför en rutschkana som ser ut som en bokstav, uppleva gamla Skara i lekstugeformat och fascineras över Sveriges äldsta bok från 1150-talet. Läs mer om Skara.

Hållplats: Skara busstation

Ta tåget till nästa äventyr