({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Par som promenerar vid Gunnebo Slott

    5 tips till vårens utflykter runt Göteborg

Här har vi samlat vårens evenemang, goda fikaställen, roliga sevärdheter och mysiga boenden på fem attraktiva besöksmål runt Göteborg. Planera vårens utflykt och njut av vårsol och den första skira grönskan.

Besök Gunnebo Slott och Trädgårdar

En kvart från Göteborg ligger Gunnebo Slott och Trädgårdar – ett utmärkt val om du vill strosa omkring i vacker parkmiljö, äta god mat och fika. Perfekt för en dagsutflykt!

Evenemang:

Gunnebo Slott.

Mat och fika på Gunnebo

Uteservering - mitt i köksträdgården ligger Kaffehus och Krog, kafé och restaurang med eget bageri. All mat och fika är ekologisk och tillagad med mycket omsorg.

Köp med dig något hem - i butiken hittar du både ätbara produkter från Gunnebo samt allt från trädgårdverktyg till leksaker. Alla med en ekologisk profil.

Visste du att!  Kanelbullar som blir över efter dagens fika mals ner till mjöl som sedan får nytt liv i knapriga kanelbullesnittar dagen efter. 

Barnens Gunnebo

Påsk på Gunnebo: Påskslöjd i halm 12 april, Slottsvisningen Fru Halls påsk och tipspromenad.

Lantgården möter ni både Hedemorahöns, fyra Gotlandskaniner och i dammen simmar svenska blå ankor.

I Kaffehus och Krog finns dagens lunch i barnportion eller en fika med nygräddade bullar och hemlagad saft.

Så tar du dig till Gunnebo Slott

Gunnebo Slott och Trädgårdar ligger i Mölndal, ungefär en mil sydost om Göteborgs centrum. Det går fint att cykla hit! Här hittar du en vägbeskrivning till Gunnebo Slott och Trädgårdar.

 

Ta en tur till Jonsered och Lerum

I området kring Säveån och sjön Aspen, endast 12 minuter med pendeln från Göteborgs Centralstation, ligger brukssamhället Jonsered och några minuter bort orten Lerum. Här väntar trädgårdsupplevelser, mikrobryggeri, god mat och vandring i omväxlande och vacker natur. 

Vårfika på Jonsereds Trädgård & Trädgårdscafé

Från Jonsereds station följer du skyltar mot Jonsereds herrgård. Väl uppe på höjden, med utsikt över sjön Aspen, ligger både Jonsereds herrgård med anslutande trädgård och café. Majoriteten av det som serveras består av närproducerade och ekologiska råvaror som varieras efter årstid.

Hundar är välkomna i trädgården, i Lilla Trädgårdsbutiken och på kaféets uteservering men inte in i kaféet.

Öl och käk på Poppels

Poppels Bryggeri i Jonsereds fabriker är ett litet, lokalt bryggeri med stor hantverksskicklighet. Alldeles intill ligger även Poppels Öl & Mat där menyn är uppbyggd efter så god matchning som möjligt mellan öl och mat. 

Växtrum i Lerum

Två stationer bort ligger Lerum och Växtrum i Lerum. Det är något så unikt som tio olika trädgårdar designade av olika kända svenska trädgårdsprofiler. Samtliga trädgårdar ryms inom ett promenadstråk på 3,6 kilometer.

...

Så tar du dig till Jonsered och Lerum

Med Västtåget tar du dig från Göteborgs centralstation till stationerna Jonsered och Lerum.

 

Upplev Floda och Nääs 

I området kring sjön Sävelången ligger Floda och Nääs, tre mil nordost om Göteborg. Här hittar du mat i rustika bruksmiljöer, trendig shopping, Sveriges största golfanläggning, ett av Skandinaviens bäst bevarade slottsområden från 1800-talet och roliga utflyktsmål för barnfamiljen.

Evenemang:

Nääs Fabriker.

Välkommen till bords

Öijared - här serveras den 15-18 april en påsklunch med sill- och salladsbuffé, soppa, hembakat bröd med tillbehör samt valfri varmrätt.

Jernbruket i Floda - njut av mat lagad i vedeldad grill och öl från utvalda hantverksbryggerier på mysiga Jernbruket i Floda.

Garveriet i Floda - här serveras lokalproducerade luncher och stenugnsbakat fikabröd. Här finns även kurser för dig som vill lära dig laga mat på överblivna råvaror.

Boka ett vårpaket på mysigt boende

Nääs Fabriker, Floda

Öijared Resort, Floda

Så tar du dig till Floda

Med Västtåget tar du dig från Göteborgs centralstation till Floda station.

 

Upptäck Kaféstaden Alingsås

Alingsås är den mysiga småstaden en dryg halvtimme från Göteborg. Här finns mycket att göra för hela familjen och i stadskärnan duggar det tätt med kaféer, mysiga innergårdar och butiker för dig som gillar shopping.

Evenemang:

  • Fikavandring - guidade vandring varje lördag mellan 14 maj - 19 oktober.

Kaféstaden Alingsås

En kopp java i vårsolen

Caféer i Alingsås

Hundvänliga kaféer - ta del av den lokala mat- och fikakulturen, även med familjens fyrbenta vänner.

Fikavandring - följ med på en guidad tur i Kaféstaden Alingsås där kaféer duggar tätt bland pittoreska innergårdar och mysiga shoppingstråk. Turen avgår varje lördag till den 29 oktober. 

 

Paket på Grand Hotel Alingsås

Boka något ett paket med aktivitet, avkoppling, god mat och skönt boende i centrala Alingsås. Här hittar du flera paketerbjudanden med vandring, golf, spa, familjeweeken och mycket mer. Läs mer och boka

Vitsippan - ett säkert vårtecken

På våren är det fantastiskt att få njuta av breda vitsippsfält och för många är det lika med tecknet för att våren är här. I parken vid Gräfsnäs slottsruin täcker havet av vitsippor stora delar ...

Så tar du dig till Alingsås

Alingsås ligger nära sjön Mjörn, knappt fem mil nordost om Göteborg. Det snabbaste och enklaste sättet att ta sig till Alingsås är med tåget. Med Västtåget tar du dig från Göteborgs centralstation till Alingsås på mindre än en halvtimme.

 

Strax utanför Göteborg

Strax utanför Göteborg finns mycket spännande att se och göra. Utforska skärgården kring Hönö, Marstrand, Styrsö, Donsö och Vrångö. Eller gör ett besök inåt landet till Gunnebo slott, Alingsås, Floda och Nääs.