({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Hundvänliga Trollhättan Vänersborg

Vill de fyrbenta följa med på semester? Inga problem! Här i Trollhättan och Vänersborg finns flera alternativ när det kommer till exempelvis boenden för er med hund.

 

Boenden

Tänk på att meddela boendet vid bokningstillfället att ni tar med husdjur.

Albert Hotell Kök & Konferens, Trollhättan
Hotell vackert placerat med utsikt över Trollhättan i mysiga Strömslund, nära till Trollhättefallen och centrum. Här finns ett rum där man kan ta med sig sin hund eller katt för en extrakostnad på 400 SEK. Föranmälan krävs då det endast finns ett rum. 

Läs mer om Albert Hotell Kök & Konferens här. 

Best Western Arena Hotell, Vänersborg
Mysigt hotell nära Vänersborgs centrum och tågstation. Arena Hotell har ett fåtal rum som tillåter husdjur och dessa bokas alltid direkt med hotellet. Tillägg på 200 SEK /natt tillkommer. Däremot är det inte tillåtet att ha med husdjuren i restaurangen. 

Läs mer om Best Western Arena Hotel här. 

Best Western Hotel Trollhättan, Trollhättan
Centralt hotell med närhet till torget och centrum och bara en kort promenad till Göta älv och dess naturområden. Hotellet erbjuder två husdjurrum, ett dubbelrum för max 2 personer samt ett dubbelrum superior (med bäddsoffa) för max 4 personer. Direkt bokning till hotellet krävs för att boka dessa rum och en städavgift på 200 SEK tillkommer. 

Läs mer om Best Western Hotel Trollhättan här. 

Brålanda Hotell & Vandrarhem, Brålanda
Hotell och vandrarhem i mysiga Brålanda mittimellan Mellerud och Vänersborg. Här finns vissa rum där husdjur/hundar är välkomna så vänligen kontakta hotellet i förväg för att boka dessa rum. Ett tillägg på 200 SEK tillkommer. 

Läs mer om Brålanda Hotell & Vandrarhem här. 

Clarion Collection Hotel Kung Oscar, Trollhättan
Centralt hotell i Trollhättan som välkomnar husdjur. Vänligen meddela hotellet vid bokningstillfället. Priset för att ta med husdjur är 250 SEK/vistelse. Ledarhundar bor kostnadsfritt mot uppvisande av giltig dokumentation.

Läs mer om Clarion Collection Hotel Kung Oscar här. 

Hotell Bele, Trollhättan
Bo mitt i centrum i Trollhättan precis vid gågatan. Här finns ett rum som tillåter hund så vänligen uppge att du kommer med hund när du bokar ditt boende. Ett tillägg på 200 SEK tillkommer. 

Läs mer om Hotell Bele här. 

Hotell Hehrne, Restad Gård 
Utanför Vänersborg i vackra Restad Gård ligger Hotell Hehrne. Hotellet har speciella hundrum som du bokar när du har husdjur, det tillkommer en extra avgift på 50 kr natten. Det går inte att boka hundrum med utsikt över älven. 

Läs mer om Hotell Hehrne här. 

Quality Hotel Vänersborg, Vänersborg
Hotell vackert beläget nära Vänerns vatten och Vänersborgs stora idrottscentrum. Quality Hotel Vänersborg är ett hundvänligt hotell så när du bokar boende med hund så finns alltid hundskål, godisbit och bajspåsar på rummet. En extraavgift på 250 SEK tillkommer. 

Läs mer om Quality Hotel Vänersborg här. 

Ronnums herrgård, Vargön
Bo i närheten av de storslagna platåbergen Halleberg och Hunneberg. Ronnums herrgård är ett allergivänligt hotell som endast tillåter djur i två djurrum i en annan byggnad med egen ingång. Där erbjuds två dubbelrum totalt där man får ha husdjur i. Det tillkommer ingen extra kostnad för dessa rum. 

Läs mer om Ronnums herrgård här. 

Scandic Swania, Trollhättan
Precis vid älvens vatten ligger Scandic Swania centralt i Trollhättan. Här är husdjuren välkomna till ett av hotellets 50 hundrum. Rummen kostar 200 SEK extra per vistelse. Husdjur är även välkomna i en del av restaurangen, både frukost och kvällstid. Man får även en gåva till husdjuret vid sin vistelse hos oss.

Läs mer om Scandic Swania här. 

Sommarhemmet Öresjö, Trollhättan
Bo i stuga nära vackra Öresjö med egen strand och närhet till härliga naturområden. Hundar är välkomna till stugorna men de måste hållas kopplade på tomten för allas trevnad. Inga kamphundar tillåts. Vänligen informera vid bokningen att du tar med husdjur. 

Läs mer om Sommarhemmet Öresjö här. 

Stenrösets camping, Trollhättan
Trevlig, lantlig och barnvänlig camping ca 5 km söder om Trollhättan. Här finns några stugor där det är tillåtet med hund. Liten fyrbäddstuga samt Mellan fyrbäddstuga finns tillgängliga för dig med hund mot extra avgift på 100 SEK, meddela campingen vid bokning. Om du bor i egen husvagn, husbil eller tält kostar det inget extra. 

Läs mer om Stenrösets camping här. 

Strand hotell, Vänersborg
Bo mitt i centrala Vänersborg med ditt husdjur. Hotellet accepterar hundar i ett begränsat antal rum, detta mot en liten extra kostnad. Ring för att kontrollera tillgängligheten innan du bokar ditt rum.

Läs mer om Strand hotell här.

Trollhättans Camping City, Trollhättan
Populär camping nära Trollhättans centrum med närhet till mysiga promenadstråk på Spikön. Hundar är välkomna på campingen och inga extraavgifter för husdjur. Djuren måste vara kopplade och får inte rastas på campingområdet. Det finns tre stugor som man får ha husdjur i, en 2-bädds stuga, en 4-bädds stuga och en 5-bädds stuga. I servicebyggnaden och i receptionen får man inte ta med sina husdjur in.

Läs mer om Trollhättans Camping City

Trollhättans Bed and Breakfast, Trollhättan
Här bor du nära centrum med tillgång till egen trädgård. Husdjur är välkomna men vänligen kontakta boendet vid bokning av boende med husdjur.

Läs mer om Trollhättans Bed and Breakfast här. 

Torpängen, Sjuntorp
Bo i torp eller stuga på landet, 15 kilometer söder om Trollhättan. Hundar är välkomna i Jaktstugan hos Torpängen. Vänligen kontakta Torpängen stugor för mer info vid bokning. 

Läs mer om Torpängens stugor. 

Ursand Resort & Camping, Vänersborg
Hos Ursand Camping, strax norr om Vänersborg, är hundar och andra djur är välkomna på hela området. På stranden får de vara till vänster om volleybollnätet.  I servicehuset finns hunddusch.

Läs mer om Ursand Resort & Camping här. 

Hundbad

För de hundar som älskar vatten finns det här några trevliga alternativ.

Trollhättan
I Trollhättan finns en hundbadplats på Knorren, hitta hit. Under vinterhalvåret, mellan 1 september - 31 maj, får hundar även vistas på badplatserna vid Öresjö, Sjölanda och Gravlången.

Vänersborg 
I Vänersborg finns inget allmänt förbud mot att ta med sin hund till stranden. Hundar är därmed välkomna på alla kommunens badplatser så länge de hålls kopplade. 

Trevliga platser för hundpromenaden

Nedan följer några förslag på vackra naturområden att ta med sig hunden på en mysig promenad.

Älvrummet, Trollhättan

Älvrummet är ett vackert naturreservat som ligger mitt emellan Trollhättefallen och Slussområdet i Trollhättan. Här finns flera mysiga promenadstigar antingen vid älvens kant eller inne i de djupa skogarna. Missa inte en tur upp till Kopparklinten för den bästa utsikten i Trollhättan. Området ligger bara ca 1,5 km från centrum. 

Läs mer om Älvrummet här. 

Ryrbäcken, Trollhättan

En grön oas i södra delen av Trollhättan som bjuder på varierad terräng där vattnet kantas av lummig alsumpskog blandad med ädellövskog och granskog. Längs vägen finns flera historiska föremål som jättegrytor och kvarnsten. En avkopplande promenad längs Ryrbäcken ger alla ny energi. Området ligger ca 4 km från centrum. 

Läs mer om Ryrbäcken här. 

Spikön, Trollhättan

Ta en avkopplande promenad på Spikön, en grön oas omringad av Göta älvs vatten. Spikön är ett populärt promenad- och motionsstråk bland stades invånare och är en perfekt promenad nära centrum. 

Läs mer om Spikön här. 

Ekopark Halle- och Hunneberg, Vargön

Upptäck den bevarade naturen uppe på platåbergen Halleberg och Hunneberg. Här finns det gott om promenadspår, 16 stycken vandringar att välja mellan. För den som bara vill ta en kortare promenad med hunden finns spår precis vid Bergagården på Hunneberg, en utmärkt startpunkt för att upptäcka bergen. 

Läs mer om Ekopark Halle- och Hunneberg här. 

Skräckleparken/Holmängen, Vänersborg

Vandra längs med Vänerns kant i centrala Vänersborg. Här finns den populära Skräckleparken med storslagen utsikt över Vänern. En välunderhållen parkmiljö bara några minuters promenad från torget i Vänersborg. Bredvid finns skogsområdena på Holmängen där du kan upptäcka Vänerns kust nästan hela vägen till Vargön om så önskas. 

Läs mer om Skräckleparken här.