({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Aqua Blå i Vänersborg

Under några dagar i början av juni förvandlas staden till ett pulserande festivalområde! Det blir massor av aktiviteter för hela familjen, från morgon till kväll. Vänersborgs kommun arrangerar årligen den mycket omtyckta festivalen, som lockar upp mot 25 000 besökare.

Aqua Blå-festivalen bygger på ett samarbete mellan näringsliv, föreningsliv och kommun och erbjuder ett späckat program med såväl dagtidsaktiviteter som kvällsunderhållning.

Sedan starten 2006 har festivalen vuxit till att nu erbjuda hela sju stycken scener med ett blandat utbud under festivaldagarna.

 

 

 

Årets program

Det är mycket som händer i Vänersborg under Aqua Blå festivalen. Det bjuds på storslagna uppträdanden från flera scener, aktiviteter för hela familjen, marknad i centrum och så klart en hel del gott att äta och dricka under festivalen.

Det finns många anledningar att besöka Aqua Blå i Vänersborg som listas här under.

Du kan se hela programmet här

 

 

Musik och underhållning

Festivalen har inte mindre än sju scener med rock, pop, blues, visor, schlager, allsång, disco, house och dansband - allt från lokala talanger till kända artister!

TTELA-scenen
Längst ut på Sanden vid Segelsällskapets klubbstuga, finns festivalens största scen - alldeles vid kanten av Vänern. Hit kommer tusentals glada festivalbesökare och det blir en oförglömlig stämning med pop, rock, schlager och disco. Se alla uppträdanden på TTELA-scenen här.

Playa Del Sanden
Med en central placering bredvid Sandens beachvolleyplaner ligger Playa Del Sanden, en dansfestival under bar himmel som gästas av några av Sveriges duktigaste DJs. Se alla uppträdanden på Playa Del Sanden här.

Gågatuscenen
Mitt i krysset på gågatan ligger stadens centrumscen av glas. Här bjuds det på musik under fredag och lördag, för både stående publik och förbipasserande. Kom i rätt stämning samtidigt som du passar på att festivalshoppa. Se alla uppträdanden på Gågatuscenen här.

Hamngatans Visfestival
I stadens äldre kvarter längs Hamngatan levererar vår visfestival allt från jazz och kåseri till visor i en magisk miljö. Som besökare kan du välja att sitta i parkettsittning, för en nära och personlig upplevelse. Se alla uppträdanden på Hamngatan här.

Fisktorget
Backstage och Vänersborgs bluesförening Blue Chain välkomnar er till Fisktorget eller ”hårdrocksbyn” som en del kallar det. Även om det är just hårdrock som Backstage är kända för, så bjuder de på mycket mer än så. Välkommen till en ”Bluesfredag” och ”Rocklördag” med mat och dryck. Se alla uppträdanden på Fisktorget här.

Dalaborgsparken
På andra sidan av Dalbobron, från Sanden sett, ligger Vänersborgs Folkpark som ett smycke, vackert inbäddad i grönskan. Dalaborgsparken presenterar ett digert sommarprogram för både Aqua Blå-besökare och andra semesterfirare. Se alla uppträdanden i Dalaborgsparken här.

Paviljongen
Paviljongen hittar man mitt i Plantaget, som ligger centralt i stadens Kulturaxel mellan torget och kyrkan. Här bjuds det på Allsång under tidiga sommarkvällar med start under Aqua Blå. Lions Club Vänersborg säljer allsångshäften och fika på plats.

 

 

Att göra och uppleva

Under hela helgen finns det massor av aktiviteter för hela familjen på festivalområdet. Vad sägs om prova-på aktiviteter från flera av stadens föreningar eller besöka Aqua Kidz Corner som är barnens egen hörna på festivalen med massor av roliga aktiviteter.

Du kan också följa med upp på helikopterturer, besöka knallemarknaden och fynda, åka med på häftiga attraktioner hos festivalens tivoli, se spännande tävlingar och mycket mer.

Aqua Expo
Utställarområdet där du kan träffa representanter från Vänersborgs kommun, politiska partier och företag som kan berätta om de senaste trenderna, svara på just dina frågor, informera och tipsa. Se vad som är på gång i Aqua Expo-området här.

Aqua Kidz Corner
Festivalens barnhörna som bjuder på massor av skoj. Önska dig vilken form du vill på en ballong - ett djur, en blomma eller kanske en sol? Det blir ansiktsmålning, pyssel i mängder, sagostund och musik. Dessutom är allt här gratis! Se vad som är på gång hos Aqua Kidz Corner här.

Aqua Action Park
Välkommen till ett fartfyllt område som bjuder på musik, hinderbana, megafotboll och uppvisningar under Aqua Blå. Passa på att utmana dig själv eller andra och vi lovar en härlig stämning med många skratt. Se vad som är på gång hos Aqua Action Park här.

Let's Move
Möt Vänersborgs rika föreningsliv och bli inspirerad. Sanden fylls med allt från fotboll, bandy, tennis och brottning till segling, kampsport och gymnastik. Se uppvisningar och testa på, vem vet, du kanske hittar något nytt att pröva på. Se vad som är på gång hos Let's Move här.

Axels Nöjesfält
Karuseller, slänggungor, popcorn och sockervadd. Sanden förvandlas till ett riktigt tivoliområde när Axels Nöjesfält har öppet alla dagar under festivalen! Läs mer om Axels Nöjesfält och andra aktiviteter under Aqua Blå här.

Festivalmarknad
Ingen festival utan marknad och under hela Aqua Blå pågår en fantastisk festivalmarknad där du kan hitta allt från godisremmar, mobilskal och leksaker till kläder eller ballonger. Inte för att tala om all världens mat som festivalbesökarna erbjuds under hela festivalen. Läs mer om festivalmarknaden och andra aktiviteter under Aqua Blå här.

 

 

Mat i mängder

Besök stadens restauranger och ät franskt, italienskt, thaimat, burgare, meze, tapas, grillspett eller något annat gott.

På Sanden hittar du riktigt god festivalmat från hela världen– kolgrillade älgburgare, thaimat, viltkebab, kycklingrullar, tapas, grillat, churros, högrevsburgare, korv av alla de slag och langos naturligtvis!

Det finns också flertalet krögare med fullständiga rättigheter runt om i festivalområdet där du kan njuta av enklare pubmenyer, drinkar och skön musik.

Läs mer om mat och dryck under festivalen här

 

Tillbaka till Aqua Blå