({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
10 Island Swimrun

Fotograf: Daniel Breece

10 Island Swimrum

10 Island Swimrun är Sveriges största swimrun med bara singelklasser. Loppet går i Öckerö kommun i norra delen av Göteborgs skärgård och vänder sig till både motionärer och elit.

Vad är 10 Island Swimrun?

10 Island Swimrun är en swimruntävling som går ut på att man simmar och springer om vartannat utmed en snitslad bana. Loppet passerar flera vackra skärgårdsöar utanför Göteborg, bland annat Hälsö, Öckerö och Hönö. Terrängen varierar från karga granithällar till öppna havsmiljöer. 10 Island Swimrun skiljer sig från liknande lopp genom att bara ha singelklasser, även om motionärer gärna får köra tillsammans i par eller mindre grupper.

Fotograf: Daniel Breece

När går loppet?

Lördag 20 augusti 2022.

Klasser

Evenemanget har två distanser, en som mäter 20 km (varav 2,8 km simning) och på 10 km (varav 1,6 km simning).

Classic 20K har fyra klasser:

  • Damklass
  • Damklass Elit
  • Herrklass
  • Herrklass Elit

10K har två klasser:

  • Damklass
  • Herrklass

Notera att det endast är singelklasser som gäller. För motionärer är det dock tillåtet att gå samman två, tre eller fyra stycken och springa/simma ihop, men varje deltagare har ett individuellt startnummer.

Banan

10 Island Swimrun är ett intensivt lopp med många upp- och nedgångar ur vattnet. Den långa banan har sin start i Hälsö hamn, i norra delen av Göteborgs skärgård. Därefter gör man ett varv runt ön innan man tar sig via några mindre kobbar till Öckerö och till sist över till Hönö. Den kortare banan delar i stor utsträckning samma stråk som den långa, men startar istället på Öckerö. Vätske- och energistationer finns utplacerade längs med löpsträckorna. Målgång för de båda banorna sker i Hönö Klåva hamn. Här hittar du en karta över bansträckningen.

Anmälan

Anmälan sker på loppets hemsida.

Till anmälan

Visste du att…?

  • Det är viktigt att ha rätt utrustning när man tävlar i swimrun. I den obligatoriska utrustningen ingår visselpipa, nummerlapp, utrustning för tidtagning och badmössa. Därtill är det tillåtet att använda till exempel simglasögon, handpaddel, flythjälpmedel, draglina och simfenor.
  • För att särskilja de olika klasserna används olika färger på såväl nummerlappsvästar som badmössor under loppet.
  • Det brukar vara en riktig folkfest i Hönö Klåvas hamn där man har en bra överblick över deltagarna då de rundar hamnbassängen och samtidigt kan njuta av det härliga skärgårdssamhället.

 

West Sweden Action Weeks

West Sweden Action Weeks samlar loppen för dig som springer, paddlar, cyklar, simmar eller åker rullskidor. Vi bjuder på upplevelser och miljöer som slår våra deltagare med häpnad. Vi är en folkfest där alla får vara med, och där hållbarhet står i första led. Utmana dig själv!