({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Båtturer på Västkusten

Förläng sommaren eller möt hösten på Västkusten. Här har vi har samlat några av säsongens härligaste båtturer så att du lätt kan hitta ut till saltstänkta kobbar och skär. Eller varför inte ta en guidad båttur eller följ med på sälsafari?

 

Upplev Sveriges västligaste ögrupp Väderöarna

Fjällbacka/Hamburgsund

Kom ut till Väderöarna och möt våren och försommaren i havsbandet. Väderöarna är en av Sveriges västligaste ögrupper, strax utanför Fjällbacka i Bohusläns skärgård. Här strosar du på klipporna, badar, spanar på sälar och sjöfågel, njuter av mat från havet och övernattar på ett mysigt värdshus.

  • Tips på boende: boka ett paket hos Väderöarnas Värdshus med båttur, övernattning, lunch, middag, härliga bad och avkoppling. 
  • Missa inte: naturstigen i Naturreservatet Väderöarna som sträcker sig över öns historiska platser, såsom hällristningen Kompassrosen och lotsutkiken.

Läs mer och boka

 

Båttur till Smögen i vår

Kungshamn - Smögen

Ett säkert vårtecken är när Zitabåtarna börjar med sina turer mellan Kungshamn och Smögen. Njut av båtturen, flanera och njut av en lunch på Smögenbryggan. Där hittar du exempelvis Skärets krog och på Kleven finns Klevens tre kök

  • Tips på boende: på Smögen bor du gott på Smögens hafvsbad som också erbjuder spa och restaurang.
  • Missa inte: fin vandring på Kuststigen Kungshamn-Tullboden där du passerar flera idylliska kustsamhällen. Vandringen går genom en varierande natur.

Läs mer och boka

 

Båttur på Byfjorden

Skärgårdsbåtarna i Uddevalla

Med start 7 maj tar M/S Sunningen med er på en historisk utflykt på fjorden utanför Uddevalla. Välj att åka med hela varvet eller hoppa av vid önskad brygga under turen. Du kan också vandra hela eller delar av Strandpromenaden och Kuststigen för att sedan ta båten tillbaka till stan. 

Läs mer och boka

 

Besök en fyr – Vinga

Hönö, Göteborgs skärgård

Vinga är den yttre gränsen mot det mäktiga Västerhavet i Göteborgs skärgård. Att vandra över ön och se när vågorna slår in mot klipporna är en upplevelse. Hela ön är ett naturreservat. Åk med på en historisk guidad båttur och på vägen gör ni ett stopp för att titta på sälarna. 

  • Tips på boende: Inte långt från Hönö Klåva vid Hönö Röds hamn hittar du Havskatten, ett hotell och vandrarhem precis intill havet och dessutom med en bastu och utomhusjacuzzi. På intilliggande ön Öckero finns Nimbus Öckerö som har stugor, vandrarhem och en bastu på bryggan.
  • Missa inte: boka in en middag efter båtturen och njut av färsk fisk och skaldjur på restaurang Tullhuset.

Läs mer och boka 

 

Ta båten till Hönö från centrala Göteborg

Hönö, Göteborgs skärgård

Ta båten till våren på Hönö. Båten Kungsö går från Stenpiren i centrala Göteborg till Hönö Klåva söndagar 3 april till 19 juni samt 21 augusti - 25 september (tätare turer under sommaren).

Läs mer och boka

 

Sälsafari för hela familjen

Hönö, Göteborgs skärgård

Boka en sälsafari och ta med familjen på ett äventyr. Den timmeslånga turen körs lördag och söndag hela våren och fler dagar under långhelgerna. Väl tillbaka kan du njuta av en god lunch på någon av de mysiga restaurangerna i Hönö Klåvas hamn. 

Läs mer och boka

 

Rundtur med Paddan i Göteborgs kanaler

Göteborg

Vill du uppleva Göteborg från vattnet. Kliv ombord på den guidade båtturen med Paddan mitt i centrala Göteborg. Turen tar dig bland annat förbi hamnen och under de många och låga broarna i staden. Guiden ombord berättar om allt spännande som passeras längs vägen.

Läs mer och boka

 

Upplev västkusten utan egen båt

Det är enkelt att ta sig ut bland Bohusläns tusentals öar med hjälp av lokala rederier och fasta båtlinjer. Här finns tips på hur du kan hitta din egen favoritplats på västkusten – från Kosterhavet i norr till Göteborgs skärgård i söder.