({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Utsikt över de centrala delarna av Skövde. I Förgrunden syns en guldfärgad tupp från högst upp i Kyrktornet.

Fotograf: Tobias Andersson

Från okänd småstad till digitalt mecka

I det nya innovativa Sverige har Skövde, sin ringa yta till trots, tagit stor plats. Här har innovationer som fått genomslagskraft världen över fötts.

Behovet av att skapa nya arbetstillfällen identifierades i regionen som tog ett krafttag för att utvidga sitt erbjudande, säkra framtiden och skapa så goda förutsättningar som möjligt för kommande generationer. Ur detta spirade tillväxt såväl som nyskapande produkter, tjänster och processer som satte Skövde på kartan inte bara i Sverige utan även internationellt.

Ur Skövdes framtidsvision trimmades ett unikt och nära samarbete mellan kommun, högskola, forskning och näringsliv. Tillsammans har de fått både oväntade och fantastiska idéer att komma till liv.

Samverkansprojektet “Det nya innovativa Sverige” belyser bland annat en blomstrande spelindustri i Skövde. Staden erbjuder idag flest utbildningsplatser inom spelutveckling i hela Sverige. Tack vare det starka samarbetet mellan högskola, inkubatorn och näringsliv finns många exempel på hur högskolestudenter via inkubatorn fått hjälp att utveckla och etablera sina företag och sig själva i arbetslivet.

Vilka krafter ligger då bakom det lyckade resultatet? Vilka var nycklarna bakom framgången? I filmen “Det nya innovativa Sverige” får vi möta ett antal personer i olika branscher och med olika mål. Men alla med en gemensam dröm om att vara med och skapa något nytt; Något av verkligt värde för sig själva och sin samtid.
Se mer i den här filmen.

Vill du bo i Skövde?

Hitta bostäder här

Är du nyfiken på vilka utbildningar som finns i Skövde?

Du hittar dem här

Vill du hitta ett jobb hos Skövde kommun?

Ansök här

Vill du söka övriga jobb i Skövde?

Här hittar du dem. 

Vill du arbeta inom spelindustrin i Skövde?
Kika hos någon av nedanstående företag

Stunlock Studios

Coffee Stain Studios

Science Park Skövde

Högskolan i Skövde

ASSAR Industrial Innovation Arena