({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Översiktsbild över Skövde med mängder av hustak och grönska som lyser upp i den rosa solnedgången bakom berget Billingen.

Fotograf: Tobias Andersson

Skövde Bucketlist

Vi har samlat våra favoritupplevelser i Skövde och gjort en bucketlist till dig. Mysiga, spännande, goda och härliga aktiviteter att bocka av när du besöker Skövde. Vad prickar du av på Skövde bucketlist?

heart mörkgrön.png 1. Upplev Skövde på höga höjder

Utmana dig själv och ge dig upp bland Billingens trädtoppar i höghöjdsbanan hos Upzone Skövde. Pluspoäng om du vågar ta dig hela vägen upp i Riskzone med hinder upp till 18 meter upp bland träden. 

 

heart mörkgrön.png 2. Besök Sveriges första kulturhus

Ja, du läste rätt. Mitt i Skövde centrum hittar du Skövde Kulturhus, Sveriges allra första. En fascinerande byggnad fylld med kulturella upplevelser, fika och mat. Här kan man spendera många timmar. 

 

heart mörkgrön.png 3. Ät kvällsmat bland körsbärsblom

Naturreservatet Lycke lilla höjen är svårslaget en kväll i slutet av maj när stället kryllar av blommande körsbärsträd. Ta med din kvällsmat och vandra upp till "höjen". För som om det inte var nog med alla vackra blommande träd så kan du här äta din medhavda kvällsmat med milsvid utsikt i solnedgången. 

 

 

heart mörkgrön.png 4. Var först ut i längdskidspåret

Att ta en runda i längdskidspåren på Billingen är en upplevelse i sig, men att vara först ut en tidig morgon på nypistade spår är något alldeles extra. Vinterns snötyngda granar omger skidspåret med en nästan magisk känsla, snön glittrar över den nypistade manchesterbädden, tystnaden går nästan att ta på och det enda som hörs är dina egna andetag.  

 

heart mörkgrön.png 5. Ät middag med god klass

Skövde har flera bra restauranger med mysiga miljöer och "här-måste-jag-äta-igen-god" mat. En av dessa är Den lilla krogen som dessutom är omnämnd i White Guide. En middag här gör sällan smaklökarna besvikna.  

 

heart mörkgrön.png 6. Var med på en värmande upplevelse

Delta i en "Aufguss-sittning" på Aqua Vitalis i Arena Skövde. En intensiv bastusittning med väldoftande eteriska oljor, utspädda i vatten, som hälls på bastuaggregatet och sprider en härlig doft under sittningen. Dofterna kan bland annat vara uppiggande, lugnande eller koncentrationshöjande.

 

heart mörkgrön.png 7. Vandra hela Billingeleden

Att vandra Billingeleden är som att ge sig ut på en 57 km lång resa genom historien. Leden bjuder på makalösa vyer genom ett varierat vackert landskap. Den passerar både små och stora historiska sevärdheter och bjuder på flera naturliga underverk. 

 

heart mörkgrön.png 8. Se eliten spela

Skövde har i skrivande stund (2024) tre stycken elitlag. Skövde handbollsflickor och IFK Skövde handboll som båda spelar i elitserien. Och som om det inte var nog ligger även fotbollslaget Skövde AIK i Superettan. Att vara på plats på läktaren och se någon av dessa lag spela på hemmaplan är mäktigt.

 

heart mörkgrön.png 9. Kallbada på vintern

Kallt vintervatten, djupa andetag och en känsla av glädje som sprider sig genom kroppen efteråt. Skövde har flera småsjöar där det då och då dyker upp kallbadare som tar sig ett dopp på vinterhalvåret. Gör det du också! Ta en titt på vår kallbadsguide med tips på sjöar och vad som är viktigt att tänka på om du vinterbadar för första gången.   

 

heart mörkgrön.png 10. Njut av en sommarkväll på innergården

Onsdagskvällar i somriga Skövde betyder mys på innergården vid Rosa huset. Så fort du kliver in mellan de rosamålade putsfasaderna och dess vita grindar infinner sig en gemytlig känsla av välbehag. Kvällen fylls med live-musik på scen, konstutställningar i de kringliggande söta husen och middag under bar himmel. 

 

heart mörkgrön.png 11. Grilla i soluppgången

Tänk dig en vacker soluppgång skiftandes i orange och rosa toner som lyser upp himlen. Du sitter framför en sprakande eld med panoramautsikt över Skövde och stora diabaspelare framför dig som sträcker sig ut från Billingens klippor. Platsen kallas Ryds grottor och är den perfekta skådeplatsen för en soluppgång i Skövde.

Tips! Om du är morgontrött bockar du med fördel av denna punkt på vintern då solen går upp så mycket senare.

 

 

 

Dela gärna med dig på sociala medier när du prickar av listan! 
Använd hashtagen #bucketlistskovde så hjälps vi åt att sprida inspiration till upplevelser i Skövde.

heart mörkgrön.png

Fler häftiga upplevelser