({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kvinna fikar på kanelbulle och kaffe

Fotograf: TINA STAFREN

Mat & fika i historisk miljö

Kanelbulle på en picknickfilt i all ära men ibland vill man ju bara lyxa till det och dricka kaffet i en spännande miljö. I Skövde finns flera vackra historiska miljöer där du både kan äta och dricka gott omgiven av historiens vingslag.

 

KNISTAD HERRGÅRD | Knistad Herrgård har anor sedan 1300-talet. Gården var förr helt självförsörjande med lant- och skogsbruk, djurhållning, tegelbruk, mejeri, smedja och kraftverk. Idag är herrgården en hotell-och konferensanläggning som serverar god mat i den välrenommerade restaurangen och omges bland annat av vacker natur, vandringleder och en golfbana. 

Fotograf: Oas reklambyrå

 

KARSTORPS SÄTERI Karstorps Säteri har en gedigen och spännande historia och betecknades som säteri under 1700-talet. Säteriet är idylliskt beläget strax intill Karstorpssjön som under sommarmånaderna omges av lummig grönska. Med utsikt över sjön äter du gott i den KRAV-certifierade restaurangen. Läs mer om Karstorps historia. 

 

ÖSTERBERGS KONDITORI | Ett klassiskt konditori beläget mitt i centrala Tidan. Här lever verkligen  50-talsandan kvar i möblemang och ett alltid lika trevligt bemötande. Konditoriet är byggt 1955 och här hittar du massor av godsaker från det egna bageriet där många av recepten är riktigt gamla. På väggarna kan du även ta del av konditoriets historia. 

Fotograf: Micaela Persson/Next Skövde

 

CECILIAS TRÄDGÅRDSCAFÈ Omgivet av den vackra grönskande kulturbygden Valle ligger en riktig pärla. I den blommande trädgården, precis intill kyrkan i Berg, ligger Cecilias Trädgårdscafé. Här kan du smaka på allt från lyxig fransk chokladtårta med chokladtryffel, blåbärcheesecake och morotskaka med äkta vanilj till matiga pajer och krämiga soppor. Det var Cecilias mormor Ingrid som väckte intresset för att baka hos henne. Att fika hos Cecilia är som att slå sig ner i mormors trädgård. En varm och god upplevelse, med underbart fika gjort med kärlek. 

Fotograf: Micaela Persson

 

PENSIONAT KLÅVASTEN | I en lantlig miljö norr om Skövde ligger Pensionat Klåvasten. Här kan du koppla av med naturen runt knuten och ta del av gårdens spännande historia. Huset sär pensionatet är beläget byggdes i slutet av 1800-talet. I köket lagas maten med närproducerade råvaror så långt det är möjligt. Läs mer om Klåvastens historia.

 

Du kanske också vill läsa: