({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Volovfabiken i Skövde från ovan

Fotograf: Volvo

Nya samarbeten för framtidens industri

“We want to be the supplier of choice for world class powertrain solutions.”

I Volvo Cars fabrik i Skövde sker produktion av motorer och mildhybrider för framdrivning till bilindustrin. Mildhybrider är bilar där förbränningsmotorer kompletteras med extra kraft från en mindre elmotor. Volvo Cars är ett globalt företag där varje beslut kan påverka människor och världen vi lever i. Därför att människan är i centrum för allt vi gör.

Fotograf: Volvo

 

"Det är otroligt viktigt att ha ett nära och bra samarbete med innovativa partner som bland annat Högskolan i Skövde och IDC vilka kan få oss att tänka bortanför det vi tror är möjligt. Härigenom får vi möjligheter till att utveckla kompetens och att stärka vår konkurrenskraft både som ingenjörsfunktion och som drivlinetillverkare”.

Peter Lindström, head of manufacturing engineering power system

 

I Skövde har man ofta, i nära samarbete med forskare från högskolan, utvecklat såväl framtidens tekniska lösningar som förbättrade processer för effektivare och säkrare produktion i fabrikerna. Hur ser utvecklingen och processer ut i fordonsindustrin? Det får vi ta del av i denna film.

John G Grönvall, var en av de som såg möjligheterna och skapade en mekanisk verkstad med smedja och gjuteri i Skövde år 1868. Det blev grunden för det som sedan kom att bli Volvofabriken. Idag finns det två anläggningar i Skövde där Volvo Cars och Volvo Group producerar morgondagens energieffektiva motorer.

Nyfiken på Volvo – läs mer nedan

Volvo Cars

Media Volvo cars

Volvo Cars Group

Volvogymnasiet