({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Butiksbild tagen i en second hand-butik. På bilden finns äldre möbler, en designlampa och vintagekläder.

Fotograf: Tobias Andersson

Shoppa medvetet i Skövde

Handla medvetet och klimatsmart! Vi ger dig tips på butiker och restauranger i Skövde som helt eller delvis erbjuder schyssta produkter och råvaror. Så att du på ett enkelt sätt kan vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle.

 

Butiker med hållbarhetstänk

MYRSTACKEN Mitt i den lilla charmiga Helénsparken, som består av söta gamla röda stugor, hittar du Fairtradebutiken Myrstacken. Här finns bland annat kaffe, kryddor och te samt hantverk av trä, sten och tyg från småproducenter i olika delar i världen. Produkterna är dessutom handgjorda, rättvisemärkta och eko-vänliga – rätt på alla sätt!

Fotograf: Martin Hermansson/Next Skövde


Vet du någon verksamhet som platser i listan? Tipsa oss gärna på info@nextskovde.se 


Handla Second hand

Att ge liv till gamla saker och återbruka istället för att köpa nytt är ett enkelt steg, om än litet, till att ta bättre hand om vår planet. Använda vår loppiskarta för att navigera på nästa loppisrunda >>


Hantverk

SLÖJDENS HUS | I en av de söta små röda stugorna i oasen Helénsparken ligger Slöjdens hus. Här hittar du Skaraborgs Hemslöjdsförening. En plats där lokala slöjdare arbetar tillsammans för att bevara och utveckla hemslöjden i Skaraborg. Här anordnas både aktiviteter och utställningar. I butiken hittar du allt från glas, keramik, smide och trä till skinn, tovad ull, handfärgade respektive handspunna garner och textilier i olika tekniker.  

CAMILLA ENGDAHL | På hyllorna hos formgivaren Camilla Engdahl hittar du allt från glada koppar, skärbrädor, tallrikar, lekfulla burkar, krukor och mycket mer. På Norrmalm i Skövdem ligger hennes verkstad och butik där det allra mesta produceras för hand och där samtliga produkter är formgivna av Camilla Engdahl själv.    

DESIGNMARKNAD SKÖVDE | Pop up-butik med lokala hantverkare från Skaraborg som då och då gästspelar på Commerce i Skövde och samlas under ett och samma tak. Här hittar du unika, handgjorda och närproducerade produkter. Följ dem på instagramkontot @designmarknadskovde för mer info. 

Restauranger med lokala råvaror på menyn

Efter en shoppingrunda passar det perfekt med något gott i magen medan fötter och ben får vila. 

MATTIAS GOLFRESTAURANG | Med ett vackert naturnära läge och utsikt över Skövde golfbana ligger Mattias Golfrestaurang. Den omtalade lunchbuffén kombinerar traditionella rätter med nya matkulturer, allt lagat med omtanke på de bästa lokala råvarorna.

KNISTAD HERRGÅRD | Strax utanför Skövde, i en mysig herrgårdsmiljö kan du avnjuta säsongsbetonad mat med vacker utsikt över vidderna. Bara omgivningarna är värda en omväg hit och då har vi inte ens nämnt den vällagade maten på lokala råvaror från bygden, den egna köksträdgården och vilt jagat på de egna markerna.


DEN LILLA KROGEN |
I en mysig och välkomnande miljö centralt beläget vid Hertig Johans torg ligger Den lilla krogen. Här lagas allt på närproducerade och säsongsbetonade råvaror. En restaurang för den verklige matälskaren där kockarna lagar mat från hjärtat.

RESTAURANG MODE | Det här är restaurangen med ständig buffé där du plockar din mat själv och sedan väger den i kassan och betalar per hg. Perfekt för både plånbok, mage och miljö. Här lagas dessutom all mat från grunden och enligt ambitionen att alla råvaror till största mån ska komma från vår egen region och följa det säsongen erbjuder. Här serveras husmanskost med en liten tvist och alltid minst en vegetarisk rätt på menyn. 

BROOKLYN BURGER | I en trevlig atmosfär serveras hemlagade burgare med egengjorda dressingar i nybakat bröd. Hamburgarna görs på egenmalt svenskt nötkött från slakteriet här i Skövde och det hembakade brödet kommer dagsfärskt från Gustafs konditori i Huskvarna.

RESTAURANG HAKET | En social restaurang perfekt för att äta och dricka gott och umgås över ett parti dart eller shuffleboard. Här lagas maten från grunden med hjärta för lokala råvaror. 


Gårdsbutiker

Ute på Skövdes vackra landsbygd hittar du flera gårdsbutiker där lokala producenter säljer sina produkter. Här finns allt från korv och honung till ägg, mjölk, grönsaker och egentillverkad skinnsömnad. Vi har samlat flera mysiga förslag på gårdsbutiker väl värda ett besök eller två. Du hittar dem här >>

Tänk på att alltid kolla öppettider alternativt ringa innan besök för att försäkra dig om att de har öppet då det kan variera efter säsong. 

 

Saknar du någon verksamhet som du tycker platser i listan? Tipsa oss gärna på info@upplevskovde.se