({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Fyra personer kommer åkandes på tre vespor genom ett grönskande landskap med blå himmel och en kohage med betande kor intill vägen.

Fotograf: Tobias Andersson

Upplev våra besöksmål digitalt

Nu är det enklare än någonsin att uppleva Skaraborgbygdens besöksmål. Med hjälp av våra turistappar kan du enkelt ta del av egenguidade turer. Om du vill behöver du inte ens lämna hemmet. Guida dig med hjälp av appen och upplev våra fantastiska besöksmål på plats, eller genom att i lugn och ro stanna hemma och klicka runt på kartan och läsa mer om de olika platserna. För vissa besöksmål kan du även få informationen uppläst.

SKÖVDE STREETMUSEUMLyft blicken och se dig omkring. Runt om i Skövde finns hänförande vacker och intressant konst och kulturhistoriskt värdefulla byggnader i kombination med en modern stad i utveckling. Vandringarna i gratisappen Skövde Streetmuseum tar dig med på äventyr på olika teman där du kan uppleva staden ur ett perspektiv som du kanske aldrig tänkt på förut. 

KULTURVÄG SKARABORG | I den skaraborgska landsbygden finns en väg som tar dig genom storslagen natur och låter dig uppleva spännande historiska platser. En väg som passar utmärkt för såväl en cykeltur som för en roadtrip! Vägen heter Kulturväg Skaraborg och tar dig från Karleby strax utanför Falköping vidare förbi fornlämningar och klosterruiner för att sedan fortsätta mot Hornborgasjön och dess fantastiska fågelliv. Vidare åker du förbi Varnhem och genom Vallebygdens naturreservat med dess vackra dalar, sluttningar och bergsbranter. Sträckan avslutas i Tidan utanför Skövde där du kan uppleva allt från fornlämningar till loppisar. Vägen är markerad med en brun/vit skylt, följ den för en härlig upplevelse.

Hur fungerar apparna?

  • Ladda ned den eller de appar du är intresserad av i App Store om du har en iPhone, eller i Google Play om du har en Android
  • Slå på telefonens GPS
  • Starta appen
  • Välj den vandring du vill gå
  • Utgå från vandringens startpunkt och följ kartan mot nästa plats
  • När du nått nästa plats plingar det till i din telefon och du kan läsa eller lyssna på mer information om platsen du befinner dig på
  • Har du inte möjlighet att promenera vandringen gå det lika bra att trycka på de blå ikonerna för att ta del av informationen.

Vill du hellre uppleva apparna via din dator?

  • Tryck på länken för respektive app som finns här nedan
  • I spalten till höger ser du vilka vandringar som finns att välja på. Tryck på den vandring du är intresserad av
  • I samma spalt dyker nu besöksmålen upp. Här kan du trycka på respektive besöksmål för att få upp alla information. Du kan också välja att utgå från kartan och trycka på de orangea ikonerna som visar destinationen för besöksmålet

Länkar till webbversion av turistapparna