({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Smaka hållbarhet

Hållbara Smaka

Smaka på Trollhättan har sedan start haft fokus på att vara ett cirkulärt och hållbart arrangemang. Det gäller alla delar av arrangemanget, allt från att vara ett involverande och inkluderande arrangemang, där såväl våra restauranger som sponsorer är med och deltar i planering och upplägg för evenemanget, till val av produkter som glas, tallrikar och bestick, design av området, återvinning, avfallshantering till att skapa ett arrangemang för såväl invånare och besökare att känna stolthet över.

I år satsar vi lite extra på våra yngre besökare genom såväl barndisco som tävlingen Smakas Unga Stjärnkock. Vi har även flera restauratörer och samverkanspartner som kommer tillaga och servera mat med avstamp från den den blå näringen och dessutom blir det ett spännande inpirationspass med Consid, som kommer stärka detta tema med unik dragning kring Ostron & Champagne.

Förutom att vi har ett av Sveriges bästa coverband på plats, Duo jag, så har vi i år valt att lyfta musiker från eller med anknytning till Trollhättan. Detta för att stärka vårt kultur- och musikliv och visa upp den fantstiska bredd som finns här. 

Smaka är ett arrangemang som involverar ett stort antal lokala näringsidkare, verksamheter och aktörer allt från caféer, restauranger, butiker, företag, kulturaktörer, musiker till föreningsliv och företag, så genom din medverkan på Smaka är du med och stöttar ditt lokala näringsliv, förenings- och kulturliv. Över 100 aktörer är på ett eller annat sätt med i Smaka och det i sig är helt fantastiskt. 

Smaka har sen start även aktivt verkat för att stärka kockyrket och en del i detta är våra matlagningsaktiviteter, kockdueller och självklart att få visa upp våra fantastiska restauranger som deltar på Smaka. Detta har inte bara lett till att stärka kockyrket utan har även skapat en fantastisk gemenskap och teamkänsla mellan våra restauranger. 

Nedan ser du ett axplock av aktiviteter som sker under temat Hållbara Smaka och vill du veta mer om hur vi arbetar med att vara ett hållbart arrangemang är du varmt välkommen att kontakta oss.

 

Champagne, Ostron & Hållbarhet

Här möter lyx långsiktighet och smaklökarna får uppleva det bästa från två världar, Ostron & Champagne. Två delikatesser som bär på ett starkt budskap om miljömässig hållbarhet.
24 maj kl 16.30

Inspiration

Att inspirera fler att upptäcka kockyrket och stärka branschen har varit en viktig del av Smaka från start. En del i detta är våra kockdueller, där såväl unga mellan 13-16 år,som erfarna lokala kockar tävlar och visar upp sina kunskaper och sin passion för matlagning. 
24 maj kl 14.15 Smakas Unga Stjärnkock
25 maj kl 14.00 Smakas Stjärnkock

Ett Smaka för alla

I Trollhättans vardagsrum, på Drottningtorget, där Smaka tar plats, ska det vara aktivteter och upplevelser för alla åldrar. I år får våra unga besökare ett alldeles eget Kids Corner med olika happenings så som barndisco & godisregn med Nallvin och Älvis .

Trash Talk

Med konceptet ”Trash talk” är ambitionen att inspirera och engagera alla Trollhättebor till att ta snacket med varandra om återvinning och inspirera till en mer hållbar livsstil. Trollhättan Energi är på plats för att berätta mer om detta. Lördag kl 11-15

Pre Zero

Pre Zero har varit en nära samarbetspartner och sponsor till Smaka i flera år. De är ett av världens mest innovativa företag inom avfallshantering och verkar för en framtid med Zero Waste. Genom att placera ut olika kärl, ser de till att underlätta för våra besökare, att på ett enkelt och rätt sätt, slänga det avfall som kan bli. 

Dvala rent & reprint

Dvala är ett profilklädesföretag som erbjuder cirkulära eventkläder. Genom samarbetet med Dvala kommer vår personal under Smaka att bära återbrukade plagg och genom detta bidrar arrangemanget till ett cirkulärt och hållbart användande av eventkläder.

Kompetensutveckling & nätverkande

Smaka samverkar med flera restaurang- och kockutbildningar, där elever från Magnus Åbergsgymnasiet & Kunskapskompaniet deltar under arrangemanget. Detta bidrar till kunskap om branschen samt möjlighet att skapa nätverk och kontakter inför framtida yrkesval.

Mat & Saluhallsmarknad

Ett mycket trevligt och återkommande inslag under Smaka är vår Mat- och Salumarknad, där man som besökare kan handla fantastiska produkter från våra lokala producenter och aktörer. 

Hållbart resande

För andra året i rad är Hedin Bil med som sponsor till Smaka och även i år kommer de smycka Smakas eventområde med förstklassiga elbilar från Mercedes-Benz. 

 

Tillbaka till förstasidan