({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Glashus i skogen.

Fotograf: Johan Törnroth

Bo i ett glashus hos Wood Wise Cabins

Välkommen att bo i glashus hos Wood Wise Cabins mellan Bengtsfors och Åmål i Dalsland. Glashuset ligger vackert inbäddat i blåbärsskogen med närhet till en mysig sjö.


Varva ner i ett skogsnära glashus

Följ den slingrande grusvägen som kantas av skogar och åkrar. När det börjar kännas som att du kört fel någonstans så fortsätter du lite till. Och där, mitt i de dalsländska skogarna, ligger Wood Wise Cabins – en plats som domineras av naturens och sjöarnas lugn.

Glashuset är placerat i den böljande granskogen mitt i det grönskimrande blåbärsriset, långt ifrån närmaste granne eller trafikerade vägar. Här är det i stället naturens ljud och sällskap som gäller. En kort promenad från glashuset ligger en klarvattensjö med egen grillplats och badplats.

Läs mer och boka

Fotograf: Johan Törnroth

Här sker allt på naturens villkor

Hos Wood Wise Cabins sker allt på naturens villkor. Spendera dagarna med att vandra och ”skogsbada” i gammelskogen, paddla kanot och kajak, ta ett dopp i det klara vattnet eller bara andas in den friska luften från trappan till glashuset.

 

Genom att vistas i skogen kommer dina stressnivåer att minska. Ta chansen att verkligen komma ner i varv.

 

Runt om i skogarna finns flera mysiga promenadstigar och under sensommaren och hösten vimlar det av blåbär och svamp här. Nere vid sjön kan du grilla och lyssna efter kattugglans hoande framåt kvällen.

Fotograf: Johan Törnroth

Wood Wise Cabins drivs av naturentusiasterna Heidi och Mats, tillsammans med de två hundarna Baldur och Rakel. På morgonen kommer de ut med en frukostkorg full av lokala läckerheter. Under skördetid finns såklart bär från den egna trädgården i korgen.

 

Hitta till glashuset

Glashuset hos Wood Wise Cabins ligger ungefär 15 kilometer från Bengtsfors, knappt 1,5 timme från Karlstad. Till Göteborg är det cirka 2,5 timmar.

Närmaste busshållplats är Heden Laxarby. Därifrån är det 3 kilometer till glashusen. Om du kommer med bil svänger du av väg 164 vid skylten ”Kronan 2”. Kör två kilometer på grusvägen, förbi byn Kronan och ytterligare cirka 200 meter till en mötesskylt på höger sida. Sväng höger och fortsätt på den lilla skogsvägen cirka 900 meter. Här finns gratis parkering.

Fotograf: Johan Törnroth

 

Praktisk info

I grundpaketet ingår:

  • Övernattning för två personer i glashuset
  • Skön säng med värmande sängkläder i ull
  • Frukostkorg med lokala/ekologiska läckerheter
  • Utedass intill boendet
  • Närhet till badsjö med grillplats
  • Tillgång till roddbåt, kanot och kajak

Läs mer och boka