Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Nääs Slott

    Fotograf: Åsa Dahlgren

Julpaket med det lilla extra

Njut av härlig julstämning, släpp alla måsten och sätt dig ner till dukat bord. Efter god julmat, gottebord och njutningsfull musik somnar du gott till utsikt över skärgård, slottsträdgård eller herrgårdsmiljö. Valet är ditt!

Jul på Marstrands Havshotell

Marstrands Havshotell ligger på den yttersta kajen innan havet tar över. Här dukas julbord upp med bästa utsikten över hamnen och Marstrandsön. Bokar du paketet ”Glittergott” kan du se fram emot glöggmingel, julbord, logi, julshow med livemusik, frukost och spa i fantastisk miljö.

Tips! Kombinera din vistelse med en uppfriskande vandring. På själva Marstrandsön går en havsnära stig runt ön och på Koön finns tre vandringsleder med olika svårighetsgrad och terräng.

Marstrand

Fotograf: Jonas Ingman


Julbordsweekend i slottsmiljö

Pampiga Bjertorp Slott, utanför Vara, är Sveriges yngsta jugendslott. I dag är slottet en plats för dig som vill njuta lite extra. Här bor du fint och äter och dricker gott i en historisk miljö. Bokar du en "Julbordsweekend" får du njuta av ett smakrikt julbord med slättens råvaror, julstämning i vacker slottsmiljö i kombination med boende och en riklig slottsfrukost.

Tips! Kombinera din vistelse med ett besök till Vara Konserthus. Julshow med The Boopers, julkonsert med Glenn Miller Orchestra, Elvis Christmas och Winter Classic Tour med Brolle feat. Mimmi Werner är några av alla som erbjuder julkonserter i november och december. Se hela utbudet på Vara Konserthus här.

Fotograf: Jonas Ingman - M2B AB


Gammaldags julstämning à la Tofta herrgård

Är du ute efter lugn och stillhet ska du besöka mysiga Tofta Herrgård som ligger nära havet mellan Marstrand och Kungälv. Bokar du ett "Julbordspaket" får du njuta av en julpyntad herrgård med gröna kvistar, gamla ljuskronor, levande ljus och ett välrenommerat julbord som står uppdukat i herrgårdsköket. En härlig adventupplevelse utlovas! Bor gott gör du i hotellannexen, Smedjan eller Mejeriet.

Tips! Kombinera ditt paket med ett besök på Julmarknaden i Magasinet, som anordnas lördagar och söndagar de tre första adventshelgerna. 

Fint dukad matsal med vit duk och kristallkrona, i herrgårdsmiljö.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild


Julbordsweekend vid Göta kanal

Norrqvarn Hotell & Konferens bor du gott i ett trivsamt familjehotell med Göta kanal som inramning. Bokar du en "Julbordsweekend" får du njuta av välkomstglögg och sprakande julstämning i kvarnen, ett dignade julbord med gamla goda klassiker, bra vegetariska alternativ och ett fantastiskt dessertbord. Efter en god natts sömn dukas en frukostbuffé upp av lokalproducerat och ekologiskt.

Tips! Kombinera din vistelse med en skön vandring längs Göta kanal

Fotograf: Jonas Ingman - M2B AB


Fira jul i mysig bruksmiljö

Nääs Fabriker Hotell & Restaurang i Tollered bor du vackert intill sjön Sävelången. Den gamla bruksmiljön från 1800-talet och läget vid sjön tillsammans med alla fina juldekorationer skapar en mysig atmosfär och inbjudande miljö som passar perfekt för en härlig julupplevelse. Med ett "Julbordspaket" kombinerar du boende i moderna rum med julbord, och en riklig frukostbuffé.

Tips! Kombinera din vistelse med ett besök till det nybyggda Badhuset. Här kan du njuta av olika bastukoncept, varma utomhusbad med bryggor ut i sjön och härliga loungemiljöer för avkoppling både ute och inne.  

Julmarknad på Nääs Fabriker

Fotograf: Åsa Dahlgren


Sagolik jul i slottsmiljö

Thorskogs Slott i Västerlanda kan du uppleva en riktigt sagolik jul. Här välkomnas du av en glimrande slottspark med upplysta träd och hundratals marschaller som fladdrar i vinden. Bokar du paketet "Jul på slottet" står kaffe och kaka uppdukat vid ankomst och en promenad i trolsk urskog och ett värmande bastubad rekommenderas innan den fyrarätters julinspirerande middagen serveras. Dagen avslutas med hemlagad konfekt och övernattning i individuellt inredda rum. Dagen efter väntar en stor slottsfrukost före avresan.

Fotograf: Göran Assner

Julbord 0 meter från havet

Gullmarsstrand Hotell & Konferens i Fiskebäckskil bor du så nära havet du kan komma, på en långsträckt brygga med utsikt över Gullmarsfjordens öar och vikar. Bokar du ett "Julbordspaket" börjar du eftermiddagen med att njuta en stund i Sinnenas Relax med inomhuspool, bastu och kanske ett uppfriskande vinterbad i havet. Därefter serveras glögg och pepparkakor samt ett klassiskt julbord. Kvällen avslutas på verandan där ett dessertbord står framdukat, innan ni drar er tillbaka för en god natts sömn i Carpe Diem-sängar.

Traditionsrik jul i kurortsmiljö

En vistelse på Kurorten Mösseberg i Falköping är en resa i tiden. Ända sedan 1867 har hotellet varit en plats för rekreation och inspiration. Bokar du ett "Juldygn" kan du fly undan julstressen med en härlig övernattning och bli serverad julbord med råvaror till stor del hämtade från gårdarna runt knuten. Kaffet serveras sedan i vackra jugendsalonger. Passa även på att ta julbadet innan tomten kommer – entré  till spa och lån av badrock ingår i paketet.

Tips! Väl på plats får du inte missa ett besök till Falbygdens Osteria – ett paradis för dig som älskar ostar och andra delikatesser. Här hittar du bland annat en 25 meter lång ostdisk, en mysig restaurang och en gemytlig julmarknad som slår upp portarna den 10 oktober. På marknaden kan du bland annat handla julens ostar, delikatesser och julprydnader.

Fotograf: Sebastian Streith

Fira jul på den västgötska landsbygden

Ett besök på Knistad Herrgård, mitt ute på den vackra västgötska landsbygden, är en upplevelse för alla sinnen. Här kan du välja mellan flera olika paket. ” Klassiskt julbord på Steffos vis” där klassiska rätter toppat med Steffos läckerheter kombineras med  övernattning i dubbelrum och en god frukost. Vill du följa med in i schlagerns värld ska du kolla in paketet ”Julbord med Knistad Song Contest”. Där färsprakande julshow med Janes Bomb, roliga tävlingsinslag, lyxigt julbord i kombination, boende och god frukost ingår.

Tips! Den 9–10 november kan du besöka Knistad Herrgårds julmässa med hantverk, julklappstips och delikatesser. 


Traditionellt julbord med underhållning och SPA

På Nösund Havshotell på södra Orust bor du gott några meter från havet med utsikt över vågorna. Bokar du Nösunds "Julpaket" startar du eftermiddagen med SPA och skön avkoppling. Kvällen fortsätter sedan med ett traditionellt julbord och ett dignande dessert- och julgodisbord och avslutas med trevlig underhållning. Dagen efter njuter du av en riklig frukostbuffé.

 

Fira jul på Sveriges västligaste ögrupp

Långt ute i havet, utanför Fjällbacka i Bohuslän, finner du Väderöarna. Denna vackert karga ögrupp huserar Väderöarnas Värdshus & Konferens, en fascinerande plats där du bor i de gamla lotsfamiljernas varsamt renoverade hus. Bokar du ett "Julpaket" ingår båttur ut till Väderöarna, en god väderölunch vid ankomst, bad i vedeldad granitbastu och saltvattensbadtunnor, havsinspirerad julmeny, övernattning i dubbelrum och en stor härlig frukost.

Tips! Väl på plats rekommenderas en vandring runt ön. Har du tur blåser det upp till kuling och du kan då njuta av skådespelet när vågorna slår över klipporna.

Fotograf: Roger Borgelid


Julbordspaket på Villa Sjötorp

Villa Sjötorp i Ljungskile bor du gott i en vacker sekelskiftsvilla från 1901. Idag är huset hotell och restaurang med ekologisk profil. Bokar du ett ”Julbordspaket” här kan du se fram emot glögg och kaffe vid ankomst,  julbord, boende i mysigt inredda rum och en härlig frukost med avkopplande bakgrundsmusik.

Fotograf: Cruz


Fira gammaldagsjul i skärgården

På Pensionat Styrsö Skäret kan du slappna av i en gammaldags atmosfär och njuta av storslagen utsikt mot havet. Bokar du ett ”Julpaket” här kan du se fram emot glögg framför brasan, klassiskt julbord dukat med många av havets läckerheter och gotter enligt gammal skärgårdstradition. Somna sedan gott i pensionatslogi och njut av en härlig frukostbuffé dagen efter.

Fotograf: Emil Fagander, goteborg.com

 

Afton i advent vid Läckö slott

Kom i julstämning vid Läckö Slott, barockslottet vid Vänern. Börja kvällen vid Slottskyrkan för att sedan vandra vidare till Hvita Hjorten, där det är varmt och hemtrevligt. Här serveras en härlig julmåltid, liksom musik, sång och teater. I paketet ingår även övernattning och frukost.

Fotograf: Hans Kongback

 

Christmas Party på Strömstad Spa & Resort

Tio meter från havet, mitt i den bohuslänska skärgården ligger Strömstad Spa & Resort. Här kan du kombinera sköna spa-upplevelser och relax med läckert julbord och underhållning. Varför inte börja kvällen med ett besök på spa & relaxavdelningen innan partydressen åker på och underhållningen av Cathrin Strandberg börjar. I paketet ingår även träningspass enligt scheman, badrock/badtofflor, logi i  dubbelrum och en härlig frukostbuffé.

 

Julbord med underhållning på Stenungsbaden

Stenungsbaden ligger dryga halvtimmen från Göteborg och är en nästintill magisk plats. Här bor du havsnära, bara ett stenkast från kajen och det salta Bohuslänska vattnet. Bokar du ett julpaket här kan du se fram emot ett julbord med bohuslänska delikatesser och klassiska favoriter, underhållning, övernattning i dubbelrum och en härlig frukostbuffé. Tips! Boka till spentré och ge kroppen lite välbehövlig återhämtning.

Fotograf: Jonas Ingman - M2B AB

 

”Skaljulbord” på Lådfabriken

Lådfabriken i Edshultshall är ett unikt bed and breakfast präglat av kreativitet och design 30 meter från havet. Här kan du boka en exklusiv upplevelse med boende i personligt inredda rum, en härlig frukost och Lådfabrikens version av julbordet ”Skaljulbord”. Det färgstarka julbordet serveras för max 8 gäster och innehåller de bästa lokalt fiskade skaldjuren från Mollösund.

Fotograf: Lådfabriken

 

Julbordspaket på Salt & Sill

Salt & Sill på Tjörn bor du bokstavligen på havet då det är Sveriges första flytande hotell. Bokar du ett julpaket här kan du se fram emot en skärgårdskrog som byter skepnad. Då smyckas lokalerna och det dukas upp med ett härligt julbord. De bästa kombinationerna av sill och snaps, influenser från havet, kusten och landet samt klassiska bohuslänska anrättningar står på menyn. Mätt och glad somnar du sedan gott i dubbelrum och njuter av en härlig frukostbuffé dagen efter.

Restaurang och hotell Salt och Sill på Klädesholmen

Fotograf: Tony Meyer

 

Julbordspaket på Ulkeröds Gård

I nordöstra Bohuslän hittar du Ulkeröds Gård, en vackert belägen gård med anor från 1600-talet. Här bor du trivsamt omgiven av fantastisk natur. Bokar du ett julpaket här står julkaka och kaffe uppdukat i puben vid ankomst. Innan kvällen bjuder på glögg och traditionellt julbord passar kanske en lugn promenad på skogsvägar passar bra. Sov sedan gått på gårdshotellet och njut av en stor gårdsfrukost före avresan.

Nääs Slott

Fotograf: Åsa Dahlgren

 

Julbordspaket med Lilling Cottage och Havskatten Hotell & Vandrarhem

På Hönö, i Göteborgs norra skärgård ligger Havskatten Hotell & Vandrarhem.  Här bor du gott i dubbelrum och njuter av god frukost. Julbordet serveras på mysiga Lilling Cottage i Hönö Klåva hamn. Mycket grönt, fisk, kött, inläggningar, småplock och ett härligt dessertbord är lite av allt som dukas upp på det medelhavsinspirerade julbordet. I julbordspaketet ingår även transport till och från Havskatten eller boendet.

Tjej med mat och dryck i händerna.

Fotograf: Lina Östling

 

Julbordsweekend på Bohusgården Hotell & Konferens

Bohusgården Hotell & Konferens i Uddevalla bor du nära Byfjorden och dess fantastiska utsikt. Bokar du en julbordsweekend här kan de se fram emot boende i dubbelrum med balkong, ankomstfika, julbord, underhållning, fri tillgång till spa med bland annat bubbelpool och bastu samt en stor härlig frukostbuffe.


Jylmys i Kaféstaden Alingsås

Njut av julmys i Alingsås tillsammans med Grand Hotel. Strosa runt på julpyntade kullerstensgator, bland pittoreska trähus och mysiga innegårdar. Här kan du handla julklappar i personliga butiker och sedan njuta av en god fika på någon av stadens mysiga kaféer.  I paketet ingår trerätters middag, övernattning, juldrink samt kafébesök hos Nygrens Café. 

.

Fotograf: Jonas Ingman

Julmiddagspaket på Smögens Hafvsbad

Smögens Hafvsbad på vackra Smögen bor du bra mitt i den bohuslänska skärgården. Här njuter du av god mat, mysigt boende och en avkopplande stund med bastu och bad. I julmiddagspaketet ingår övernattning i dubbelrum, julmiddag, spaentré och en frukostbuffé. 

Fotograf: Jonas Ingman

Julbordspaket på VANN

Börja vistelsen på VANN med att koppla av och njut av en stunds avkoppling i de varma källorna ute på terassen. I restaurangen serveras hemlagad glögg som start innan ni går över till ett klassiskt svenskt julbord och som avslutning dessertbordet som är fyllt med godsaker. I julbordspaketet ingår även övernattning i dubbelrum och en härlig frukostbuffé.  För den som önskar att fira själva julafton hos VANN så finns även ett "Julaftonspaket", läs mer vad som ingår här >>. 

 

Fröken Fridhems julefröjdspaket, Strandflickorna hotell, konferens & vandrarhem

Tänk dig att få bo i en genuin bohuslänsk sekelskiftesvilla – en villa vid havet långt ifrån storstadens buller och stress. Hos Strandflickorna i Lysekil är detta verklighet och vardagslyx. När det lackar mot jul dukas det med den allra sötaste julmiddag till tonerna av ljuv musik, angenäm kaneldoft & frestande ögongodis på spetsat papper! I paket ingår förutom en härlig julefröjdsmeny, logi samt frukostbuffe. Läs mer och boka paketet här.

Fotograf: Carina Gran


Jul på Grand Hotel Marstrand

Glöggen serveras framför sprakande eldar i Paradisparken och kvällen bjuder en julstämning att minnas. Grands dignande julbord är en riktigt trevlig tradition. Julbordet dukas upp i köket där kockarna guidar dig runt bland julens klassiker och havets läckerheter. Här görs allt med mycket kärlek från grunden och den goda snapsen - den kryddar vi själva. Natten tillbringas 4- stjärnigt med en förnimmelse om kungatiden. Läs mer och boka paketet här.

Vinter i skärgården

Fotograf: Göran Assner

Julbordspaket på Hotell Trubaduren

Hotell Trubaduren bor du bekvämt i fräscha rum vid kajkanten på Hönö, i Göteborgs skärgårdNi checkar in i lugn och ro från kl 15.00. Sedan tar ni en promenad längs kajkanten till restaurang Tullhuset som kvällstid och under helgerna dukar upp sitt omtalade Fisk- & skaldjursjulbord. Julbordet startar med glögg och pepparkaka, sedan följer en välfylld buffé med kalla och varma rätter från havet. Dessutom serveras kaffe och dessertbuffé med diverse julgodis och äggost. Somna sedan gott i sköna sängar och morgonen efter serveras frukostbuffé. Läs mer och boka paketet här.

Nääs Slott

Fotograf: Åsa Dahlgren

Andra har också läst: