Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Fotograf: Emil Fagander / Göteborg & Co

Romantisk dagstur till Styrsö

Den lantliga skärgårdsidyllen på Styrsö är bara en dryg timmes båtresa bort. Lägg storstadens puls bakom dig och njut av den friska havsluften, den lugna bilfria miljön och de inspirerande människorna. Vill du bo och äta extra gott ska du ta vägen förbi Ola och Ylva Tulldahl på Pensionat Styrsö Skäret.

Tänk på att aktivitetsutbud och öppettider för restauranger, butiker och boenden varierar över året. Aktuell information hittar du på företagens egna hemsidor.

Ta skärgårdsbåt 281 från Stenpiren till Styrsö Bratten, på öns östra sida. Är du fikasugen efter båtturen kan du stanna till på Café Öbergska som har öppet varje dag från mars till oktober. Njut av en fika i bersån och passa på att upptäcka kryddträdgården. Övervåningen används ofta som galleri och ofta anordnas musikunderhållning. 

Uppfriskade och belåtna är det nu dags för en frisk promenad. Cyklar, flakmopeder och golfbilar är de vanligaste transportmedlen på ön, men det går lika bra att promenera. Avstånden är korta och bebyggelsen idyllisk. Börja med att gå upp till toppen av Stora Rös – Styrsös högsta punkt. Härifrån kan du blicka ut över hela skärgården, inloppet till Göteborgs hamn och se halvvägs till Danmark. Från Stora Rös kan du sedan välja mellan flera fina vandringsstigar genom vackra lövskogar. En väg leder till Tången, öns norra färjeläge. Tången är ett gammalt fiskarsamhälle där de vitmålade trähusen står tätt och gatorna är smala. Från Tången kan du välja att gå mot Styrsös västligaste punkt, Salskärs udde – en dramatisk scen att besöka under stormiga höstar, men också en härlig plats för sol och bad på släta klippor.

Fotograf: Emil Fagander, goteborg.com

Du kan också välja en vandringsstig som tar dig rakt söderut mot Brännholmsviken, där skog möter hav och sandstrand. Rundar du öns sydliga del når du snart Styrsö skäret, öns tredje färjeläge, precis intill det vackra Pensionat Styrsö Skäret. Den gula träbyggnaden ligger omgiven av grönska med utsikt över havet. Här är en meny med dagsfärsk fångst lika självklar som ett bord med havsutsikt. Rummen är inredda i gammaldags stil och hela huset andas skärgårdshistoria. Passa på att äta på den charmiga restaurangen och bo över en natt.

Nästa dag tar du skärgårdsbåt 281 tillbaka eller fortsätter din båtluff till närliggande Vrångö.

Läs mer om Båtluffa i Bohuslän

 

 

 

Andra har också läst: